Väderprognos för 5 dagar

onsdag 21 december 2011

Trevlig onsdag på er vänner!

 

juledyr017

Det snöade lite när vi vaknade imorse. Bara några jättestora flingor som det ofta gör när det är någon plusgrad ute. Just nu visar termometer +1,7 grader. Det mesta av snön är kvar, men den har sjunkit ihop på marken och det är förmodligen ganska blött ute.

Maken får sin begärda ledighet. Han är ledig från Julafton till 8 januari. Det ska bli jätteroligt att ha honom hos oss i 2 veckor. Han behöver semestern. Han börjar att jobba igen den 9:de januari.

Jag har lagt in jul sillen efter konstens alla regler. Den får gotta till sig till julaftonens middag. Vi har nog allt som behövs i matväg för helgen som kommer. Det är några småsaker som fattas, men dem har maken med sig på fredag när han kommer.

Någon gran inomhus

juletrae093

kommer vi inte att ha.

Den som står på rot strax utanför får räcka. Vi har så trångt att den får helt enkelt inte plats, även om vi ville ha en inne, men det vill vi inte. Det var länge sedan vi hade nån. Smulan och Amanda får klättra i stockarna i rastgården om dom nu vill klättra i nåt. Det finns ju en del att klättra på inne också de får nöja sig med dem.

Småfåglarnas ena restaurang har slut på solrosfrön tyvärr, men talgbollarna räcker nog till fredag. De äter massvis, man skulle kunna tro att det var –20 grader ute. Jag kan inte riktigt se hur det är med de små talgbollarna i granen, men det finns gott om dem också om de är slut. Maken får fylla på allt på julaftonens morgon åt dem. Vi pyntar granen för pippisarna varje jul med talgbollar, äpplen och en ljusslinga.

På julafton brukar vi tända levande ljus lite runt om på tomten. Även iår kan vi göra några snölyktor. De är vackra när de lyser i mörkret. Annars är vi inte så mycket för julpynt. Jag kan ju inte och maken ska inte behöva klättra längst väggar och tak. De som vi har utomhus får räcka.

Istället för elektriska Julstjärnor har vi två snögubbar i fönstret mot verandan. De är jättesöta och de fungerar som vanliga fönsterbelysning. Det var många år sedan vi hittade dem. De kommer upp strax före första advent och får sitta i fönstret fram till februari eller så.

De är ju snögubbar inte stjärnor, därför får de hänga i fönstren så länge. Sedan byter maken tillbaka till de vanliga fönsterlamporna. Jag tycker att det är jobbigt att se jul belysning från tidig november till mars hos vissa grannar. Visst är det fint, men är julen slut, så är den. Det är säkert “värre” i stan med jul pynten i fönsterna. Där kan man se ljusstakar i fönstren i mars hos vissa ibland. Men alla får göra så mycket eller lite de vill.

Nu är det bara tre dagar till julafton. Jag tror att många väntar med spänning på den dagen, speciellt barnen.

Gå in till Wikki och läs om Den Heliga Stallkatten! En mycket fin julberättelse!

Ha en fin onsdag!

snemand144/Julia

10 kommentarer:

 1. Åh så roligt att din make får sin efterlängtade semester. Jag har hållit tummarna för att han skulle bli beviljad. Kul att läsa att det gick vägen :)

  Jag önskar er alla fyra, och småpippisarna en God jul med mycket mys, kärlek och god mat.

  SvaraRadera
 2. Härligt att maken fick sin semester! Tycker det är mysigt med alla ljus och belysning men inte långt fram i mars som du skriver. Är det slut så är det!Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Yeah, det blev som ni ville med ledigheten, grattis! Så skönt ni får det.
  Vad härligt det måste vara att vara fågel hos er med en egen pyntad restaurang-gran.
  Vi håller med att är julen slut så ska det ner igen, finns bla en lgh här i stan med adventstaken uppe året runt men den är inte tänd förutom till jul men den syns ändå.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 4. hej julia.
  ja nu är det tungt,har du läst mitt sista nlägg?
  fattar inte hur folk kan betee sig så!! nu skyller hon på min sjukdom oxå! va snäll du är mot pippisarna! då blir det glada och nöjda! ja de äter tils de blir feta,har du några talgoxar hos dig?(taloxar är väl de med gul mage och vad heter de med röd mage?)
  är det rödhake? neej,eller??
  hopas ni får en fin jul iallfall,för det ska vi ha!
  kram

  SvaraRadera
 5. @ Nettan:

  Ditt sista inlägg känns privat mellan dig och din kompis och jag vill inte kommentera det.

  SvaraRadera
 6. Jamars, visst är det tråkigt när man blir *bestulen* på bilder utan lov. Matte säger att hon kanske oxå gjorde så för flera flera år sedan, INNAN hon visste vad det rörde sig om, MEN nu har ÄVEN hon lärt sig, så nu tar hon inget från nätet utan lov. Hon har dessuton ett grafikprogram där hon redigerar bilder som hon själv kan använda på bätet. Alltså egna bilder.

  Jamars härligt att din man kan får vara ledig nu under julen, två veckor, måste kännas roligt.

  Vi håller med dig att det är lite konstigt när man ser julljus frammåt våren. Januari ngn gång, tycker jag man kan börja ta ner allt vad jul heter.

  Önskar er en Riktigt GOD JUL

  Tassekram

  SvaraRadera
 7. Härligt att maken fick långledigt över alla helger! Då får ni tillfälle att riktigt rå om varandra. Hungriga fjäderkotletter som ni har utanför! :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Åh så kuligt att er husse fick ledigt i 2 hela veckor :)
  Här är det lite slask kvar av snön som föll igår , troligen kommer den att vara helt borta till Julafton för det skulle visst bli 6-7 + grader här imorgon.

  SvaraRadera
 9. Så roligt för er alla att maken fick sin "långsemester".
  Jag gillar när man sätter ljusslingor i "riktiga" granar utomhus. Vi har en stor gran på vår lilla gård - ganska ovanligt tror jag - och den har vi alltid ljus i. Det är så fint att se den lysa varje gång man tittar ut över gården :-)
  Härligt att fåglarna hittar så mycket mat hos er, det kan inte vara lätt att vara en liten fågel i vinterkylan...
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera