Väderprognos för 5 dagar

tisdag 6 december 2011

God förmiddag soliga, kyliga tisdag!

 

00013a

Det har kommit lite snö under natten. Bara  pudrat grusgångarna med lite vitt, men inte tillräckligt för att förvandla gräsmattorna till samma vita nyans. Det är kallt ute också. Termometern visar –2,6 grader, men solen skiner från en nästan klarblå himmel.

Jag måste inse att jag är periodare, men bara vad det gäller film och litteratur. Nu har jag sett och lyssnat på Jane Austens filmer och romaner flera gånger de senaste veckorna. Favoriten är dock Stolthet och Fördom fortfarande, även om jag tycker om alla hennes böcker.

Konstigt nog njuter jag lika mycket av dem, som när jag såg, läste och hörde dem första gången. Mer egentligen för nu har jag tid att se och lyssna mer noga. Jag lägger märke till mer nu. Jag tycker om språket, de vackra kläderna och miljön. Så långt ifrån vår (= min) värld av mjukisbyxor, tights och mjuka tröjor.

Jag letade efter ljudböckerna på engelska, men de hade inga i lördags på biblioteket och jag frågade inte efter dem heller. Jag kan ju inte ta mig till biblioteket som jag vill och ville inte beställa dem. Jag får göra det till våren.

Jag vill verkligen läsa/lyssna dem på originalspråket! Engelskan från den tiden är så vacker.

Att jag älskar böckerna om Harry Potter har väl inte undgått någon Generad… Här är min Engelska samling av ljudböckerna och ja! Jag har dem på Svenska också Himlar med ögonen.

PICT0394

Sedan upptäckte jag att min favorit butik på nätet sålde engelska Mp3 böcker också, då beställde jag en annan älskad bokserie. En “kärlek” som började redan på 80-talet. Den sista boken fattas på bilden, då den kom ut senare i augusti i år, men den har jag givetvis också.

101_0776

Det var lika dant när jag upptäckte Stephenie Mayers värld av vampyrer och varulvar, då jag beställde de fyra böckerna om Edward och Bella mycket billigt. Endast 59:- per bok.

Jag hade då knappt hört talas om

PICT0434

Twilight.

Visst läste jag om hysteriska tonåringar köa vid film premiärer flera år tidigare. Men hade inte en tanke på att jag skulle eventuellt tycka om att läsa om vampyrer och andra läskigheter.

Jag är en fegis och drömmer gärna om rysligheter jag läser om eller ser på film eller TV. Därför väljer jag medvetet bort läskigheterna.

Nyss hade filmatiseringen av fjärde bokens första halva premiär på biograferna. Jag får som vanligt vänta på tills den släpps på DVD i vår. Jag ser fram emot att få se den också.

Nu har ni fått se en del av mina senaste passioner i filmens och litteraturens värld.

Amanda har burit omkring på sin musebus. Hon vill att jag ska leka med henne. Smulan ägnar sig åt att klappra med tänderna åt pippisarna som låter sig väl smaka av talgbollen utanför gavelfönstret och frö automaten som hänger i äppelträdet. Båda i bekvämt synhåll för jamisarna och de tittar gärna på de föreställningar som fjäderkottletterna dagligen bjuder på.

Ha en fin tisdag, vi hoppas att solen skiner hos er också!

beary_happy_tuesday_pink_teddy_bear /Julia

6 kommentarer:

 1. hej godmorgon.
  gud va segt det va att vakna idag!
  ville bara sova,sova.
  men jag måste ta hand om mig själv!
  därför drack jag 1mug fil med en halv banan i,och snart ska jag gå promenad,sen blir det till att läsa"må bra böcker" och peppa mig själv lite.
  kul attde gillar musebusen,kul när man köper nåt som är så omtyckt! det värmer i hjärtat.
  ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Jag är precis som du, har jag väl börjat läsa en bok av en författare jag gillar, så vill jag - måste jag! - läsa ALLA hans/hennes böcker. Så jag är verkligen en periodare.
  Tänk att snön har kommit till er, här i Skåne är det kallt men någon snö har vi inte fått.
  Önskar er alla en mysig kväll!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 3. Ingen sol hos oss i alla fall bara kallt och regnigt med lite piggar i.
  Så länge du är en bok-periodare är det ingen fara, hihi!
  Min matte läste för många år sen Röda Draken, inte den som kom efter Hannibal böckerna utan den som kom innan men annars är det nog samma, hon var på stugsemester med jobbet i Småland och hennes kollega frågade hur hon vågade ligga och läsa såna läskigheter mitt i skogen nästan. Den var läskig sa matte men hon hade inte tänkt på det förrän kollegan sa nått!
  Härligt att kolla in fåglarna och drömma om en smakbit, hihi!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 4. Bra att kissarna har att göra medan du läser och ser på film. Kanske de också vill se på filmer? En del katter kan ju urskilja vissa saker även på en platt TV-skärm.

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt att liksom fastna sådär men samtidigt roligt när man kan fastna i flera och olika författare.Lite ljusare med snökornen men gissar att du tycker det är lagom nu. Härligt att musebusen gjorde så succe.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Hej på dig!
  Ser att du oxå läser Jean M. Auels böcker.
  Det gör jag oxå :)
  Har läst dom fyra tidigare. Nu läser jag dom två sista böckerna i serien.
  Bra böcker tycker jag.
  Bra författare oxå

  Har en del andra böcker oxå på G som jag växlar mellan.
  Läser då och då när jag orkar.

  Tass Tass

  SvaraRadera