Väderprognos för 5 dagar

onsdag 31 augusti 2011

Mjauis = en god onsdagsmorgon!

 

Godmorgen%20(28)

Amanda här!

I natt hade vi riktigt skojsigt i rastgården , när matte låg och sov. Vi hittade en musling och den tog vi med oss in. Det var så kyligt och vi trodde att han frös, är vi inte snälla så säg!

Sen när matte hade gått upp tyckte hon att vi betedde oss konstigt. Satt och låg stilla som statyer och glodde stint på vissa svåråtkomliga platser. Matte fattade ingenting. Vad har ni för er??? frågade hon flera gånger. Inget, sa jag och började tvätta tassen, absolut ingenting, sa Smulan också och gjorde lika dant. Då började matte se MISStänksam ut.

Har ni tagit in nåt? var hennes nästa fråga. Neeej då… sa vi och såg precis så oskyldiga ut som bara två katter med rackartyg på samvetet kan se ut *fniss*. Vilket inte lurade matte ett ögonblick!

Det var en ovanligt fräck gynnare vi fick tag på visade sig.

PICT0443

Han hade mage att våga sig fram och dricka ur vår vattenfontän. Med oss, två mordlystna katter som tittade på och dräglade. Han var inte rädd ett dugg. Matte hann till och med ta fram kameran och ta en bild.

Då såg vi chansen, nu skulle vi ta honom, men muslingen bara försvann. POFF – borta. Vart tog han vägen??? 

Vi är katter med mycket tålamod, så vi får nog tag på den gynnaren nästa gång han visar sig. Matte kan inte hjälpa till som tur är, hm… tyvärr. Den kommer inte hoppa ner i plastburken som matte håller fram frivilligt, det vet vi. Han skulle bara veta att just det skulle vara bäst för honom om han vill rädda sitt liv.

Nej nu ger jag upp jakten och tar en kattlur, matte kan sitta där med sin gamla plastburk om hon vill. Vi tror inte ett ögonblick på att hon får tag i mus-uslingen. Gäääsp!!!

Trötter /Amanda Bus

Matte:

Jakten går vidare, jag hoppas att jag kan förpassa Amandas musebus till friheten. SYND att jag bara kan försöka sittande i rullstolen och jag tror inte att jag kan komma den så nära att jag får in den i burken. Troligast är att jag hittar den stackarn död på golvet nånstans. Nu hade jag verkligen behövt maken!

Jag tog en bild på mitt “lilla” garnnystan igår.

PICT0441

Jag lade den på min pytte dator och datorn syns nästan inte under – bakom den. Det är den lilla vita, den större gråa ytan är en kylplatta.

Jag har inte börjat på stickprojektet än, men nu har jag nog listat ut hur mönstret ska tolkas (tror jag Tänker). Man kanske fattar bättre under arbetets gång.

Det är denna som jag är mest sugen på

Sjalen

men jag har fler att välja på. Den här tillexempel som också finns i samma katalog.

Sjal 2

Jag får se om min trasiga vänstra hand vill samarbeta. Jag är lite rädd för att misslyckas och därför tvekar jag fortfarande lite med att börja. Men jag vet ju inte om jag inte försöker!!!

Ha en fin onsdag, här fortsätter “räddningsaktionen” Jag vet inte.

GodawLis%20(16)/Julia

10 kommentarer:

 1. hej på er!
  hoppas du får tag på mususlingen..
  men söt va han ju,det kan du inte säga annat?
  oj,vilket jättenystan! tycker du ska göra ett försök,som du själv säger ,annars kan du ju inte veta om du fixar det? *ger dig lite mod att testa*
  ha en fin onsdag!
  murre hälsar att han kör spinn healing på husse som har huvudvärk idag! matte fick assistera med Ipren..

  SvaraRadera
 2. Sippo och Tindra sitter och klapprar med tänderna över den spännande berättelsen, men själv hoppas jag att den fräcke lille gynnaren klarar sig undan. Försök resonera med den och se om det hjälper. Han har kanske en medelålderskris.

  SvaraRadera
 3. Ojdå en musebuse inomhus wow. Måntro damerna är glada då, i alla fall de fyrbenta. :D

  Lycka till med stickningen. Övning ger färdighet, så ge inte upp även om det inte vill sig riktigt först.

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Stackars lille mus, jättesöt är den trots att det var en fräcking som vågar dricka i er fontän!
  Hoppas matte får tag på den för jag kan aldrig tro att ni själva tar ut den, eller?
  garnnystanet var ju inte det lilla precis, det hade jag gillat att leka med, hihi!
  Fina mönster bägge så lycka till! Försöka måste du ju nu, ta det lugnt bara.

  Kramizar & vovisar

  SvaraRadera
 5. Oj Oj Oj vilken söt liten Musebuse ni tog med in i värmen !
  Förstår inte att er matte tvunget vill fånga in den i en plastburk ?? Den kvävs faktiskt då säger min matte !!
  Matte säger att hon förstår att du Hjulia helst vill sticka den första schalen för den var ju jätteläcker !!
  Här regnar det idag med , så det får bli lite inomhuslek idag med :)

  SvaraRadera
 6. Så spinnande med en musling, vad duktiga ni är! Hoppas verkligen att ni får tag i den! (Lite avundsjuka är vi allt och önskar att vi hade fått tag i en)Matte kan nog sitta där med sin burk och vänta.. Vilket jättenystan!! Hoppas verkligen att det går bra med stickandet men vi är säkra på att du löser det på något klurigt sätt.Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Kjelle Bus och alla som undrar:

  Plastburken är bara till att fånga muslingen i för att kunna förpassa den till verandan, där den kan komma ut i det fria igen säger matte ;-)

  =^.^=

  Nosgos till er alla

  SvaraRadera
 8. Tänk att tvåbeningar inte har fattat vad man ska göra med muslingar! Fånga det in en burk? Och om jag förstått rätt var det inte för att ni skulle få den sen? Nåjam, det finns fler.

  SvaraRadera
 9. Herrejam, vi biter på naglar och klor, hur ska denna sanslöst spinnande musjakt sluta? Matte håller tummarna för att er matte hittar musen medan jag såklart håller alla mina tassar för att ni ska bli de lyckliga musfinnarna!
  Matte säger att hon tycker att båda sjalarna är jättesnygga och att hon själv har blivit sticksugen nu :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Men vilken spännande historia! En riktig klobitare! Vi väntar otåligt med nervöst sprittande morrhår på fortsättningen. Matte hälsar att båda sjalarna var jätteläckra. Kurr och burr.

  SvaraRadera