Väderprognos för 5 dagar

söndag 21 augusti 2011

Hej vänner!

 

00011-1

Efter gårdagens regnmassor, skiner Sol solen Sol igen.

Vi hade en trevlig middag igår med grillad kyckling, potatissallad och tomatsallad. Till efterrätt åt vi chokladglass med egna hallon. Jättegott och inte så arbetsamt. Det mesta var ju färdigt, utom tomatsalladen och kycklingen behövde bara en liten stund i ugnen.

Vi köpte också massor med frukt. Vår affär sålde bland annat persikor och nektariner för 10:- kilot i “korg”, dessutom vindruvor för 15:- ½ kilot. Jag köpte 2 med persikor och druvor och en med nektariner, när det var så billigt. Den kommande veckan behöver jag inte ransonera mitt fruktintag för att de ska räcka hela veckan. Maken sa på skoj att jag kan äta så det sprutar ur öronen på mig. Riktigt frossa i dem! Vilket jag tänker göra också. Jag förvarar frukten i kylen och är säker på att de inte blir dåliga innan jag hinner äta upp dem.

Jag har sovit gott och mår rätt bra med tanke på utflykten igår. Jag har bara lite ont och är lite trött, men inte alls så mycket som jag befarade.

Till frukosten tittade vi på de 2 sista avsnitten av Kessler som vi inte hann med förra helgen. Den gick på SVT på 80-talet och förmodligen har vi sett serien då, men jag har inget minne av den. Maken tar med sig den hem när han åker idag.

Jag ska nog lägga mig och vila en stund när han har åkt. Jag vill inte sova medan han är här. Vår tid tillsammans är så värdefull.

DAISY skivan fungerade både i datorn och i vår vanliga “bom box”. Men de är lite annorlunda mot vanliga ljudböcker.

Den är mer “högläsning” (upplyser om sidnummer vid nytt kapitel och beskriver eventuella bilder till exempel) än de som säljs ute för hörande.

Ja… lite “tristare” att lyssna på än de med etablerade och duktiga inläsande skådespelarna. Men eftersom det finns så mycket på just DAISY som inte finns som vanlig ljudbok är jag tacksam om jag får låna fler. Jag har inte ro att bara läsa, när jag kan lyssna och göra annat samtidigt.

Jag köpte min första ljudbok 1984 på flygplatsen i New York inför den långa flygresan hem. Jag hade inte hört talas om dem tidigare.

Den första Bokklubben för ljudböcker kom först i början av 90-talet i Sverige, jag minns inte vad de hette då, men de bytte namn till Kasettbokklubben för att nu heta Lyssnarklubben. I början på 90-talet fanns de inte att köpa ute i handeln, idag finns de att köpa överallt. Jag tror att de på MP3-fil (=1 hel bok på en skiva) blir också allt vanligare och billigare. Liksom att den fysiska boken och ljudboken ges ut samtidigt och kostar ungefär lika mycket.

OJ! Man skulle kunna tro att jag har som jobb att göra reklam för ljudboken Generad, men det har jag inte. Jag bara har upptäckt fördelarna med dem.

Ha en fin och solig söndag!

beary_happy_sunday_blue_teddy_bear /Julia

5 kommentarer:

 1. Du kanske får ett jobb som reklamgörare för ljudböcker och jobba hemifrån, hihi!
  Vad bra att du inte har den hemska värken efter er utflykt.
  Ja nu har du verkligen frukt som du kan frossa i, härligt!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Låter som ni hade en god kväll igår. Bra att det funkade med Daisy, kan ju vara bra som komplement.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Tjingeling !
  Nu har jag vaknat till lite efter min låånga promenad med matte i förmiddags :)
  Grillad kyckling det tycker jag är nom nom oxå , det där andra tror jag att jag kan vara utan dock ;-)
  Matte säger att det är ju bra att det finns en massa Daisy böcker som du kan låna oxå även om dom är tristare att lyssna på med allt "onödigt" prat :)
  Matte har varit och handlat idag och oxå köpt en massa billig frukt :)
  Skönt att du inte fick alltför ont efter utflykten igår !

  SvaraRadera
 4. Mums att få tag på billig frukt så att du kan ha lite fruktfrossa! Bra att DAISY fungerade. Fast nog är det märkligt att de ska behövas läsas upp på ett så torftigt sätt. Jag föreställer mig, att om synen inte finns eller är rejält nedsatt, kanske man inte bryr sig om beskrivning av bilderna. Hellre skulle då jag lyssnat på en inlevelsefull berättarröst. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag läser många CD-böcker och jag tycker att uppläsaren måste läsa med inlevelse. Just nu läser jag en bok av Arto Paasilinna som heter: Fabrikör Liljeroos luftskepp. En bok som säkert är jätterolig, men som uppläsaren förstör totalt. Jag tror säkert att han försöker, men det blir inte bra. De övriga av Paasilinna som jag läst har Frej Lindqvist läst och de har varit härliga att läsa. Så det är en väldig skillnad på vem som läser en rolig bok. De böcker som jag läst av Alex. McCall om Damernas detektivbyrå har de flesta lästs av Katarina Ewerlöf och de har alla hållit en hög klass.

  Just nu har vi massor av plommon. Så pass många att vi inte hinner med att ta dem alla. Om jag orkade skulle jag plocka av och ställa vid grinden med ett "Var så god!", men jag törs inte låta folk plocka direkt på träden. Det finns risk för att ungdomar på väg hem från skolan kommer in och är oförsiktiga med träden och den övriga växtligheten, men nog önskade jag att plommonen skulle komma andra till glädje när vi inte hinner avnjuta dem.

  Än så länge har inte Philemon lärt sig öppna kattluckan till rastgården och idag kretsar han och Imma kring varandra. De är båda lika nyfikna, men när han försöker ta kontakt så avvisar hon honom fortfarande. Jag har sprutat Feliway här inne för att hjälpa dem på traven.

  Kram från gammelmatte Gitte

  SvaraRadera