Väderprognos för 5 dagar

torsdag 11 augusti 2011

Hej vänner!

 

0001

Vädret är väl sådär, det har i alla fall inte regnat (än). Det blåser ganska mycket och solen har visat sig lite grann. Termometern visar 17,5 grader ändå. Det är lite varmare än igår, då det regnade och åskade nästan hela eftermiddan och kvällen.

Jag är tveksam till att använda mobilen under åskväder, så det blev en snabbt samtal med maken igår. Bara att vi mår bra och det är snart fredag och vi längtar efter honom.

Idag fick jag ett SMS om att paketet från Guldfisken finns att hämta på vår vanliga utlämningsställe. Vi hade beställt en ny pump till jamisarnas vattenfontän i lördags, den har gått dygnet runt i snart tre år. Den fungerar än, efter att husse har skruvat isär och rotat lite i den, men för säkerhets skull så köpte vi en att ha i reserv. Vem vet hur länge de har reservdelar till just den modellen som vi har eller den befintliga fungerar. De älskar sin fontän och jag vill absolut inte att den lägger av plötsligt.

Vi köpte nya klösbrädor också att byta ut de gamla med. Smulan och Amanda är duktiga på att använda dem och de gamla ser ganska luggslitna ut, lika bra att byta ut dem. De hade såna som man har sittande fast på väggen med skruvar, precis som de gamla. Ni ska få se bilder på de nya, när de är monterade.

Jag har inga måsten idag. Jag har lyssnat färdigt på Potter. Det tog 2 veckor.

Så nu tänkte jag att börja om att lyssna på Jan Guillou’s böcker om Carl Gustav Gilbert Hamilton, men jag börjar nog med Ondskan. Enligt min mening börjar historien redan där och fortsätter ända till den sista boken Inte, om det gäller din dotter. Sammanlagt 15 böcker, inte bara de 10 som Jan Guillou skrev i ett svep om Hamilton. Erik (Ponti) förekommer i alla böckerna, först som skolgosse på nån skum internatskola i Ondskan och sedan som berömd journalist på Dagens Eko.

Ha en fin torsdag!

Torsdag 3 /Julia

8 kommentarer:

 1. Vink Vink på er !
  Så blåsten har hamnat uppe hos er nu ?!
  Här blåste det ju minst halv orkan igår kändes det som.
  Inget regn här idag (ännu) men väldigt mulet.
  Så Harry Potter är färdiglyssnat på nu , min matte har inte läst en endaste bo om Harry Potter , men dom flesta filmerna har hon och husse sett :)
  Jan Guillou skriver JÄTTE bra böcker tycker min matte med :)
  Dom flesta av dom har hon faktiskt läst.
  Ha en fortsatt trevlig torsdag !!!

  SvaraRadera
 2. Kjelle Bus:
  Tala om för matte att böckerna är MYCKET bättre än filmerna om Harry Potter! Hon borde läsa dem ;-)

  =^.^=

  SvaraRadera
 3. Så fiffigt att köpa reservdelar i förväg, det ska jag tänka på i framtiden.
  Här är det kyla, blåst och regn som gäller. Så trist att sommaren försvann så fort - ja den hann väl knappast ens komma till somliga...
  Låter som om du har lagt upp riktlinjerna för en riktigt mysig dag i böckernas värld!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 4. Lika bra att ha en reservpump och nya klösbrädor, inte illa då bler jamizarna glada!
  Matte hade en träregel som var täckt med en gammal heltäckningsmattaoch den gick ända upp till taket (träreglen alltså) som hennes katt Smulan klättrade jättemycket på, hon satte sig högt upp och så när matte gick förbi sträckte hon ut en tasse och klappade till matte och sen stack hon ner, matte säger att hon var jätteskojig katt!
  Skönt att ni slipper regnet idag, tyvärr är det hos oss nu.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 5. Åskar, regn och grått och nästan lite kallt här med. Smart med reservdelarna. Nu har vi båda kommit på att det är bra med vattenfontän.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Massor av nytt till jamisarna :) Då blev de säkert glada. :)

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Man vill ju inte att en älskad vattenfontän blir oduglig bara för att man inte kan få tag på delar. Förutseende att betälla i god tid! Klösbrädor som sitter på väggen tycker vi också om. När lillmissen var liten (och lättare) kunde han till och med klättra upp på den. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Stationskatterna:
  Det gör Smulan och Amanda gärna fortfarande ;-)

  =^.^=

  SvaraRadera