Väderprognos för 5 dagar

tisdag 16 augusti 2011

God tisdagsmorgon på er!

 

0121

Efter en varm natt (det var 16,3 grader vid 2 snåret inatt) vaknade jag vid 7 och gick upp nästan genast. Ett varv till badrummet och en snabb dusch och sedan frukost! Först till Smulan och Amanda, de fick resterna av fisken jag kokade igår till oss. Mums för både matte och måns var det. Den smakade säkert lika gott idag, för faten var tomma på nolltid Blinkar. Jag fixade thé och rostade bröd, som vanligt. Min frukost är lika nästan varje dag, det är bara thé sorten och påläggen som växlar efter humör. Idag åt jag rökt skinka med gräddost och paprikaskivor på ena mackan och min egen aprikosmarmelad och cheddarost på den andra. Jättegott!!!

Planerna för dagen är att lyssna vidare på Stephenie Meyers böcker om Bella och Edward. I den andra boken finns fler “varelser”, skaran har utökats med varulvar också, förutom vampyrerna. Jag förstår varför böckerna har fått så bra kritik. Jag är absolut inte intresserad av den här typen av berättelser egentligen. Det är just därför jag inte har läst eller rättare sagt lyssnat på dem tidigare, men trots att de är läskiga är de mycket fängslande! Jag vill veta hur det slutar!!!

Jag kan få mardrömmar om jag ser avancerade läbbigheter, typ skräckfilmer. Så till och med gamla klassiker som Hitchcock brukar jag akta mig för. Det är säkert därför jag inte har sett filmen (Twilight) som har visats på nån/några kanaler fick jag veta. Men visst har jag läst och sett Triologin Sagan om Ringen.

Jag ska se vad mer som finns i fantasy utbudet. Kanske jag blir “biten” så som många andra har blivit. Vem vet?

Jag är nog ganska allätare när det gäller böcker annars. Läser lika gärna Astrid Lindgren som klassiker, men jag gillar deckare! Gärna av svenska och nordiska författare. Jag tycker mycket om Arto Paasilinnas bisarra humor. Liksom biografier är mycket intressanta!

Vi ska till biblioteket på lördag och jag ska botanisera ordentligt denna gången. Inte bara hyllan med romaner och deckare på MP3.

Nej nu är det lika bra att fortsätta med mitt påbörjade korsord och min spännande bok.

 

Ha en fin tisdag!

 Nice day nalle 01 /Julia

10 kommentarer:

 1. Om du inte redan läst dem, prova gärna Åsa Larssons böcker. Spännande, men också mycket humor av det lite mer udda slaget. Jag gillar dem skarpt! Firre till frulle låter jättesmaskigt. Mina kissar blir nog avis, för de fick nöja sig med torrisar. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
 2. Stationskattmatte:

  Tack för tipset! Jag har läst Det blod som spillts av henne. Det gav mersmak :)

  SvaraRadera
 3. Jag vill verkligen rekommendera dig att läsa Alexander McCall Smiths böcker från "Damernas detektivbyrå" och framåt! De är många CD-böcker i serien och på de flesta läser Katarina Ewerlöf och hon läser så underbart.

  Själv håller jag just nu på med Arto Paasilinnas CD-bok "Fabrikör Liljeroos luftskepp". Den är mycket rolig!

  I övrigt önskar jag dig en riktigt god dag!

  SvaraRadera
 4. Lyxfrukost för Smulan och Amanda!kUl att upptäcka nya böcker, matte gillar fantasy och mycket annat. Låter som ni har en spinnande bokdag framför er.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Gammelmatte Gitte:

  Katarina Ewerlöf tillhör mina favoriter. Hon läser alla Liz Marklunds böcker till exempel :)
  En annan är Torsten Wahlund, han läser bland mycket annat Sjöwall Wahlöö böckerna om kommisarie Beck.
  Tomas Bolme är ytterligare en, han läser Jan Guillous böcker.
  Vi har de flesta av Arto Paasilinnas böcker, de riktigt gamla på kasetter till och med. Fabrikör Liljeroos luftskepp har vi och jag håller med, den är rolig! Tomas Laustiola's finlandsvenska är så njutbar att lyssna till, Frej Lindqvist är också jättebra!

  =^.^=

  SvaraRadera
 6. God tisdagkväll :)
  Här var det minsann lite småkyligt imorse , så matte fick ta jacka på sig när hon skulle till jobbet idag.
  Matte läser inte så mycket böcker så hon kan nog inte ge några bra boktips tyvärr :(
  Vad sa du matte ?? Jonas Gardells böcker är dom BRA allihopa ??!!

  SvaraRadera
 7. Mums, allt du äter låter så himla gott! Fast jag precis ätit middag blir jag sugen på en macka :-)
  När det gäller böcker är jag djupt konservativ. Med det menas att jag är ytterligt misstänksam mot nya författare och helst läser om gamla godingar. Jag har en hylla fylld med favoriter som är alldeles sönderlästa :-)
  Just nu läser jag Herman Wouks serie "Krigets vindar" för kanske fjärde gången. Den blev tv-serie på 80-talet, och av min käre kollega Sven Bernstrup har jag fått låna hela serien på dvd. Så jag läser och tittar om vartannat :-)
  Av svenska deckarförfattare rekommenderar jag Sjöwall Wahlöö, Martin Becks skapare. De är mästerliga! Av utländska Dorothy Sayers (lord Peter Wimsey) och John le Carré (kluriga och lärorika spionromaner). Till sist: En icke deckare: Borta med vinden - den odödliga berättelsen om Scarlett O´Hara i inbördeskrigets USA. Mästerlig den också!
  Åh, så långt detta blev! Vad gjorde vi utan våra älskade böcker!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 8. Inte dåligt att få fisk till frukost, de har det bra de två tjejerna!
  Matte är också nästan allätare med böcker beroende på vilket humör hon är på. Hon brukar säga att håller hon sig till ett "fack" så tröttnar hon för det blir så likartat till sist.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 9. Gunilla och Frasse:

  Jag skrattar gott åt dina boktips. Jag har läst dem ALLA!
  Och sett dem som är inspelade.
  Tänk Carl-Gustav Lindstedt som den allra första kommisarie Beck. Jag jobbade på EPA Odenplan, när filmen spelades in. Vi hade fullt sjå att få bort kunderna ur skyltfönstren! Det var tider det, men ack så länge sedan ;-)
  Vem kan glömma, den eviga ungkarlen lord Peter Wimsey??? Som fångas i sista berättelsen av kvinnan med stort K...
  Borta med vinden finns i både bokhyllan och DVD hyllan! Liksom Boris Pasternaks Doktor Zjivago och Leo Tolstoys Anna Karenina.

  =^.^=

  SvaraRadera
 10. Åh, så glad jag blir att du också har läst dem - och förhoppningsvis gillat dem förstås! :D
  Så kul att du var med om filminspelningen - det måste ha varit "Mannen på taket" boken heter "Den vedervärdige mannen från Säffle". Men Beck var inte först, Keve Hjelm spelade Beck i en filmatisering av "Roseanna" - det var 1967 - jag googlade det :-) Men de flesta minns nog Carl-Gustaf Lindstedt bättre.
  Ja, ack som åren tassar förbi...
  Kram!

  SvaraRadera