Väderprognos för 5 dagar

tisdag 30 augusti 2011

Hej soliga, kyliga tisdag!

 

welkom2i

I natt var det kallt! När jag tittade efter i morse visade termometern bara 6,3 grader bara. Det har varit en klar natt och då brukar temperaturen genast sjunka. Solen skiner från en klarblå himmel och det är bara en svag bris som leker med bladverket.

Jag vill sprida varningen från Wikki vidare. Det finns en växt som är mycket attraktiv och giftig för både husdjur och barn ute i handeln. Det är Kottepalmen eller Sagopalmen det handlar om. Läs Expressens artikel om katten som blev förgiftad!

Jag har sovit jättegott i det svala sovrummet, med en tunn filt på täcket och en varm Amanda under var det riktigt mysigt! Smulan låg som vanligt bredvid mitt huvud och sov.

I högen med böcker på CDn jag fick, finns boken om Bibliotekskatten Dewey av Vicky Myron också. Den tänkte jag börja lyssna på idag. Fast lite drar friidrotten på TVn också. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilket det blir än.

Äsch det löser sig, skönt att jag inte har värre problem än så.

Annars tänkte jag prova på att sticka lite, om jag nu begriper mig på mönsterbeskrivningen Förvirrad. Jag har läst igenom dem (jag har tre snygga sjalar att välja på) och begriper inte riktigt hur jag ska göra med den snyggaste. Jag ska kanske ringa Garnaffären och fråga. Om inte annat kommer dom att få sig ett gott skatt medan dom förklarar det uppenbara. Jag köpte ett jättenystan som ska räcka till  hela sjalen, oavsett vilken jag väljer.

Jaja… jag får läsa igenom dem en gång till och se om jag begriper dem bättre, utan hjälp, eller så ringer jag dem.

Ha en fin tisdag!

beary_happy_tuesday_pink_teddy_bear /Julia 

8 kommentarer:

 1. Vi har inte läst om Bibliotekskatten men den ska ju vara jättebra. Hoppas att det går bra med stickandet.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Skönt med ett extra "element" under täcket!
  Du skulle höra matte när hon läset stick eller virk beskrivningar, hihi hon fattar noll hon läser och vet ändå inte hur hon ska göra men hon kan lära sig utantill och då går det bra. Hon säger att det är nog lättare att tyda kinesiska tecken - nä kanske inte men nästintill, hon är urkass!
  Sen har hon inget intresse heller så det är kanske det som är felet (det sista tvingade hon mig att få till).

  Kramizar & vovisar

  SvaraRadera
 3. Jag har åxå en sjal som jag har börjat att sticka men sen så har den bara blivit liggandes i en hörna jag tänkte jag skulle börja på den igen måste bara vänta tills jag får lusten tillbaka på att starta på den igen.

  SvaraRadera
 4. Mjau, Våran matte har redan läst Boken om Katten Dewey, jättebra bok tyckte hon att den var.

  Tassetass
  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren, det var uppmuntrande :)
  Idag är det mycket bättre och lite av motivationen har kommit tillbaka.

  Jag hoppas du kommer fram till hur du ska sticka sjalen som du vill sticka. Det ska bli spännande att se resultatet som jag hoppas att du delar med dig av. Kram

  SvaraRadera
 6. Boken om Bibliotekskatten Dewey är jättebra , et var den första boken matte läste för mig :)
  Här har det ösregnat mest hela dagen , så det har inte varit nån utegång idag heller :(
  Hoppas du klurade ut den där stickbeskrivningen :)
  Fortsatt trevlig tisdag kväll !

  SvaraRadera
 7. Det var så sorgligt att läsa om kissen som blivit dålig av att äta på kottepalmen. :( Det var garanterat inte det matten tänkt sig när hon köpte hem växten. Hoppas att stickningen går vägen. Det var så länge sedan jag läste stickbeskrivningar att jag inte ens kommer ihåg hur de ser ut... men massor med förkortningar var det förstås. Sjalen blir säkert jättehärlig att mysa i under vintern. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
 8. Bibliotekskatten Dewey är en av de mest rörande böcker jag har läst. Får tårar i ögonen när jag tänker på den.
  Stickning är en av de ytterst få hobbies jag har haft i mina dagar. Man blir liksom biten - "bara ett varv till...". En gång stickade jag en tröja i jättekrånglig mönsterstickning. Den blev för liten, så efter ett tag repade jag upp den - och stickade om den i en större storlek! Det var bannemej en bedrift :D
  Önskar dig lycka till med ditt sjalstickande!
  Bra att du varnar för kottepalmen, vi ska följa ditt goda exempel.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera