Väderprognos för 5 dagar

torsdag 25 augusti 2011

Hej varma, mulna torsdag!

 

Torsdag

Det har varit en varm natt. Vid 2-tiden inatt visade termometern 15,7 grader och det var mulet. Det var kanske just därför det var så varmt. Min tunna flicepläd vek jag ihop igen, den behövdes inte, fast jag la den över täcket igår kväll. Det blev för varmt helt enkelt.

Efter en lugn och mysig förmiddag, med god frukost och mycket bus. sitter jag nu vid datorn och läser bloggar. Det är mysigt att se Wikkis fina banner på många sidor.

Jag la ut bannern även på min gamla blogg, jag har några enstaka besökare där fortfarande varje dag. Jag ville absolut inte att de få som hamnade där skulle missa Södertälje Katthems bekymmer.

Jag gjorde inte ett smack mer än la en näve vita bönor i vatten under natten, idag ska jag koka egna vita bönor i tomatsås med tomatjuice, krossade tomater, lite tomatpuré och en gnutta socker. Den blir mycket godare än de i burk, även om vissa sorter är goda med lite förbättringar. Mer kryddor, lite tomatpuré och pyttelite socker.

Torkade bönor av olika sorter finns alltid hemma. Visserligen kräver de lite planering, men när de väl är kokta är det jättegott. Man kan göra så mycket gott av dem, bönor i olika former är billig och bra mat med rätt tillbehör.

Nu ska jag lyssna färdigt på Bree Tanners andra liv, jag har väl ett par timmar kvar. Jag kände inte för hela berättelsen igår, utan lyssnade på lite annat än vampyrer på eftermiddan.

Ha en fin eftermiddag!

beautiful_thursday_rainbow_rose  /Julia

6 kommentarer:

 1. Håller med om att man blir så glad när man ser hur alla vill visa att de bryr sig och försöker hjälpa. För det är ju i nöden vänskapen behövs som mest!
  Här i Malmö är det så kvavt i dag, tungt att andas och varmt och kvalmigt. Men det regnar inte i alla fall :-)
  Bönor är bra mat, man kan använda dem på så många olika sätt.
  Vilka härliga bilder, först de gulliga slöfockarna i hängmattan och sedan glitterbilden, den får mig att tänka på en regnbåge som speglar sig i vatten.
  Hoppas ni får en fin eftermiddag och kväll.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 2. Hej Hej !
  Här har det oxå varit mulet och riktigt äckligt klibbvarmt i pälsen.
  Har varit ute med matte på en prommis och plockat Björnbär som dom 2-benta ska ha till efterätt idag. Jag nöjer mig med en klick vanlilj youghurt :)
  Matte o husse gillar oxå en massa sorts olika bönor. Favoriten just nu är Kidneybönor.

  SvaraRadera
 3. Här är det också klibbigt. Regnade i natt och det har inte torkat än så fuktigt är det ut.

  SvaraRadera
 4. Det har nog blivit lite kvalmigare igen. Luften känns fuktmättad, även om det inte regnar. Hemmakokta bönor är godast, fast nu är det länge sedan jag tog mig tid och lagade det. Det ska bli spännande att höra, vad du tyckte om boken om Bree Tanner sedan. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
 5. Tycker det känn ssom det börjar bli höst, tråkig, vill gärna ha sommar lite till. Gos och Bus det är bra grejer det.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Mulet väder hos oss, regnat och sen har det varit så kvavt så vi behöver ett riktigt åskväder som kan rensa upp.
  Jag ska säga till matte att lägga in bilden om katthemmet men hon glömmer bort det men nu ska jag inte ge mig.
  Matte tyckte det lät gott med egna kokta bönor i tomatsås för hon gillar inte de på burk.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera