Väderprognos för 5 dagar

fredag 12 augusti 2011

Hej soliga, blåsiga fredag!

 

0094

 

Inatt var det riktigt kallt! När jag var en runda till badrummet vid 5-tiden var det frost på det öppna fönstret och 15 grader i sovrummet. Vilken tur att maken kommer, han får nog ta bort nätfönstret på söndag. Jag kan inte ta bort den själv, så jag drog ner rullgardinen ordentligt, det hjälpte lite i alla fall. Jag orkade inte hämta kameran och fotografera den isiga rutan, eller att gå tillbaka till termometern för att se vad den visade ute då.

Det var något lite varmare när jag gick upp. Nu är det dryga 17 grader inne och jag har satt på lilla elementet under bordet. Eftersom det är lika varmt/kallt ute är dörren inte öppen mot verandan. Det måste bli varmare ute innan jag öppnar.

Tänk att kylan kom så fort. Det är ju inte ens mitten av augusti än. Det borde vara 20-25 grader på dagarna och runt 10 på nätterna.

Vad har hänt med vädret egentligen. Förra året kom ju snön redan i slutet av november. Den andra mycket snörika vintern på raken. Jag kan bara hoppas att det inte blir lika illa kommande vintern.

Äsch, jag ska inte tänka på det nu. Vädret kan jag ju ändå inte göra något åt!

Solen skiner, även om det blåser lite. När det blir varmare senare på eftermiddan ska jag öppna.

Maken kommer som vanligt vid ½6. Med sig har han en del kuligt till Smulan och Amanda. Nya klösisar bland annat. Minst en av dem ska monteras i helgen istället för den trasigaste, övre av de två som jamisarna använder. Ni får kanske se bild i helgen.

Till mig har han 4 nya ljudböcker som äntligen har kommit. Dem har jag väntat på sen i början av juli. Dessutom min vanliga veckotidning med korsordsbilagan och posten som kom i veckan som gick.

Jag sitter och lyssnar på Ondskan och blir lika rasande varje gång över pennalismen som fick pågå under lärarnas näsa utan att de gjorde något åt det. Vaddå kamratuppfostran??? Legaliserad misshandel skulle jag vilja kalla det för.

Jag hoppas att alla utan undantag skäms ögonen ur sig som har deltagit i något liknande under sin skoltid! Oavsett om det var som tigande lärare eller deltagande elev!

Det var inte så många år sedan det var skandal på en av de “finare” internatskolorna för just pennalism mot nya elever. Vilket liv det blev i tidningarna, och det med rätta!

Mobbingen måste stävjas både i skolan och på arbetsplatser. Det är tyvärr många som mår dåligt på grund av mobbing. När jag gick i skolan var inte ordet mobbing uppfunnet ens, tror jag… även om det förekom.

Nej nu är det dags att fixa lite lunch. Det får bli nåt varmt, känner jag. En omelett med lite riven ost på kanske… Jo det får det bli!

Ha en fin fredag!

0091 /Julia

9 kommentarer:

 1. Ojdå, var det SÅ kallt i natt? Det kändes minsann. Själv var jag uppe och drog igen glasrutan på balkongen, så att det inte skulle komma in kalluft. Jag hade lust att stänga balkongdörren också, men hade "ställt upp" den med så mycket prylar (stora blomkrukor mm) att jag inte orkade börja flytta på allt mitt i natten. Men frös gjorde jag allt! Kissarna gjorde som på vintern, dvs lade sig ovanpå mig på täcket så att jag fick fungera lite värmedyna. De märkte nog också att det blivit ruggigare. Ondskan är en riktigt läsvärd bok. Jag reagerar med olust och ilska när jag läser, samtidigt som handlingen är så spännande att man inte kan låta bli den. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
 2. Frost alleredan? Det var i tidigaste laget vill jag lova! Fy vad trist.
  Mobbing är ett jäkla dåligt sätt och jag hoppas att det någon gång försvinner helt och då snart. Alla är vi olika men för den skull ska man inte behöva vara utsatt för andra!
  Så kul jamisarna ska ha det när husse kommer hem.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. Oj, nog för att vi märkte att det var kallt inatt men inte att det var så kallt. Fast vi höll värmen med musjakt. jag, skorpan, kom in med tre stycken till matte i går natt. Jat tror hon blev glad :)

  SvaraRadera
 4. Har ni haft FROST inatt ??!!
  Usch och fy säger vi om det !!!
  Kul att husse hade med sig grejer både till dig och missarna :)
  Vem blev gladast ?
  Trevlig fredag kväll :)

  SvaraRadera
 5. Hej,Frost det var tidigt ,jag har tagit in mina tomatplantor och de får stå här i värmen och mogna. Visst brukar det ju vara kallt vid fullmåne men det är ju alldeles för tidigt.
  Tur det blir värme frampå dagarna. Jag tycker det blivit mörkare på kvällarna det brukar det väl inte heller vara så här i mitten på augusti? Ha en trevlig helg, kram, Gunilla.

  SvaraRadera
 6. Känns som det blev höst helt plötsligt, det är ju nu det brukar vara varmt mest hela tiden. Märkligt. Hoppas att ni har en mysig kväll.Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Håller med, vad är det med vädret nuförtiden? Innan pratade alla om växthuseffekten och att det blev varmare, men här i norr märker vi ännu inget av den :-) Ok, man SKA inte skämta om sådant men kunde inte låta bli :-)
  Idag står vår termometer på 18 grader och det får man väl vara glad för... Ska på trädgårdsfest i kväll så vi får innerligen hoppas att det inte börjar regna. Där får jag förresten träffa Melle och Molle, två vänner till Frasse :D Håll utkik på måndag, då kommer rapport!
  Mobbning är ett otyg! Vi måste alla hjälpas åt att få bort den.
  Hoppas ni fick en mysig fredagskväll, själv sov jag bort större delen av den. Men i dag är jag piggare :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 8. Visst känns det som hösten kommit jättetidigt. Lite snuvad om sensommmaren känns det som man blivit. Här i Skåne har det regnat massor. :(

  Nåja, september kan kanske bjuda på bättre väder.

  Nosgos

  SvaraRadera