Väderprognos för 5 dagar

tisdag 9 augusti 2011

God tisdagsmorgon på er vänner!

 

MoL%20(11)

Hoppas att ni har sovit lika gott som vi.

Åter var det en sval natt, följd av en lika sval morgon. Termometern är dock på väg uppåt. Den visade 13,5 grader vid 7-tiden när jag gick upp, men är uppe i 17,9 grader nu.

Jag fick ett brev igår som maken berättade om. Avtalet på mitt trygghetslarm har tydligen gått ut (hur nu det kan hända???) och om jag inte tog kontakt med min biståndsbedömmare kommer dom att stänga av den. Så det första jag gjorde idag var att ringa honom. Jag undrade varför han inte hade ringt mig och han svarade att han inte fick tag på mig. Underligt… Min mobil är på jämnt! Den är aldrig avstängd. Konstigt. Jag undrar lite om han ens försökte ringa ringa min mobil. Han sa att han försökte ringa maken, men han svarar på vår hemtelefon efter 17, då han är hemma efter jobbet.

Nu är i alla fall allt uppklarat och jag behåller trygghetslarmet precis som förr. Jag behöver känna den tryggheten när jag är ensam i veckorna. Tack vare den kan jag få hjälp rätt så fort (ca 30 minuter) om jag skulle behöva.

Visserligen är min fasta telefon avstängd här efter jag fick mitt nya larm, men när jag kontrollringde numret låg hänvisningen kvar. Så jag misstänker att han inte iddes ringa mobilen över huvud taget. Nu glömmer vi larmet, det finns och fungerar vidare som den ska.

Det var dagens måste. Jag har inga andra för idag. Bara att få dagen att gå så trevligt som möjligt.

Jag har hunnit fram till den sista boken om Harry.

Harry Potter and the Deathly Hallows.

harry_potter

Lika underhållande som de 6 föregående, lika suveränt läst av Jim Dale och ytterligare 21 timmars underhållning på 17 CD’s.

Jag börjar vänja mig vid att behöva byta CD efter var 60:de-70:de minut, men visst hade det varit skönare på MP3-fil med hela boken på en CD. Men det finns inte att få tag på, jag sökte med ljus och lykta innan jag beställde serien på vanliga CDn.

Det kommer att bli lite spel på fejjan och jag tar säkert fram mitt halvfärdiga korsord, som jag körde fast i igår. Allt detta varvat med en massa bus med Smulan och Amanda. Just nu sover dom förmiddag efter lite morgon bus. Kasta och jaga torrisar, leta godis i bollen och sånt som dom gillar.

Ha en fin tisdag!

beary_happy_tuesday_pink_teddy_bear /Julia

7 kommentarer:

 1. Märkligt det där med larmet, det borde gälla tills du säger upp det men han som försökt(?) få tag på dig borde väl ringa det nummert som larmet är kopplat till, eller?
  Vi har också haft en sval natt och sovit jättegott, matte hatar när det är klibbigt - för varmt med täcke men utan fryser hon.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Aamor:
  Larmet är inte kopplat till något "nummer" utan fungerar mer som en GPS, ja ungefär som en mobil med bara utgående samtal. Det är bara jag som kan sätta igång den för att kalla på hjälp, när jag har gjort det kan dom besvara mitt "samtal".
  Den behöver ingen fast telefon, som förr i tiden.

  =^.^=

  SvaraRadera
 3. Låter ju bra tt ditt larm fungerar som det ska , det är ju en bra trygghet att ha när du är själv i veckorna.
  Ja dina katter får verkligen hålla i gång det ser jag, här är de så hungriga på mornarna och de vet ju att det ginns nykokt gädda i kylskåpet. Den tar slut på några minuter :)
  Visst var det söta katter du fick i mailet förresten?
  Må nu så gott, kram, Gunilla.

  SvaraRadera
 4. Tur att det skickades ut ett brev i alla fall , så du inte bara varit utan larm helt plötsligt !
  Men håller med dig om att det är allt lite slött att inte ha försökt ringa vidare om han nu hade fler nummer att välja på ??!!
  Här har det inte sovits mycket inatt och det är INTE mitt fel alls !!!
  Åskar kom minsann på besök 02:00 och han förde ett väldans väsen så att både jag och matte flög upp i en väldans fart !
  Husse däremot han fortsatte att sova som en liten gris :)

  SvaraRadera
 5. Skönt att det inte blev något "glapp" med larmet i alla fall, det hade ju varit otäckt om du hade varit oskyddad i flera dagar utan att veta om det. Men det borde gå att se på mobilen om han har försökt ringa - missade samtal brukar registreras. Kolla i menyn, vore intressant att veta...
  Bortsett från "måstet" låter det som en mysig tisdag :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 6. Dålig stil att inte ringa dig först tycker vi. Skönt att du fick ordning på det i alla fall. Förstår att larmet är jätteviktigt. Hoppas att du får se den sista HP-filmen snart-Riktigt bra tyckte matte. Ha en bra dag! Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Dui och Deco:
  Filmen är förhandsbeställd. DVDn kommer i november. DÅ först får matte se den. Del 1 har vi ju redan sett. Precis som de andra 6 som kom tidigare.
  Matte har Harry Potter i ALLA format!
  Vanliga böcker och ljudböcker på både engelska och svenska plus filmerna som har kommit... Hon är lite knasig, vår matte.

  =^.^=

  SvaraRadera