Väderprognos för 5 dagar

lördag 20 augusti 2011

Hej vänner!

 

108

Oj, så fort dagen har gått. Men först lite om gårdagen. Maken blev lite blöt på vägen från bussen, han hade tur! För strax efter han kom öste regnet ner och fortsatte hela natten. Vi somnade till regnsmatter. Det har nog kommit 30 mm under natten.

Det regnade imorse också. Det blev paraply till parkeringen, för jag ville inte bli sjöblöt på den korta vägen dit.

Som tur var, slutade det att regna medan vi var på biblioteket. Jag frågade efter fler böcker av Stephenie Meyer och fick tag på en bok som heter Bree Tanners andra liv. Jag har absolut ingen aning vad den handlar om, så det får bli en överraskning.

En annan bok som är mer än lovande är av Jacqueline Winspear som jag också frågade efter. Hennes bok Lögnen tyckte jag mycket om, den här heter Maisie Dobbs. Hon var huvudpersonen i Lögnen också, det ska bli jätteroligt!

Fast den boken skulle jag egentligen inte få låna för den är i så kallad DAISY format, men bibliotekarien lät mig prova och se om jag kan lyssna på den utan en DAISY spelare. Fungerar det, så kommer jag att få bli “Ljudbokslåntagare” och få låna böcker ur deras DAISY-bibliotek också. Den är egentligen avsedd för synskadade, med de kunde och skulle göra ett undantag för mig. Gulligt!!! Jag är en flitig låntagare och har endast lånat ljudböcker hittills. Lyssnar jag på en bok, kan jag göra annat också under tiden. Det gillar jag! Läser man en vanlig bok är man så låst.

Alexander McCall Smith’s böcker Kärlek, vänskap och choklad och Rätt inställning till regn fick också följa med oss hem.

Nu har jag massor med timmar av god underhållning att se fram emot!

Efter biblan gick vi och handlade. Allt på min lista och lite till handlade vi. Inget blev glömt och jag kom inte på nåt i efterhand som vi också borde ha köpt!

För att göra det riktigt enkelt köpte vi en grillad kyckling och affärens egen potatissallad.. Den är jättegod! Med lite grönsallad och tomater får det bli vår middag.

Och för mig flera till i veckan som kommer. Jag äter inte mycket och ena halvan av kycklingen räcker minst tre gånger för mig. Speciellt i en wok med massor av grönsaker! Vi köpte det också.

Vanliga wok grönsaker blir en underbar soppa med rätt kryddor och lite nudlar en kylig och grå dag.

Nu är jag rätt mör efter dagens utflykt, fast vi har varit hemma ett par timmar. Vi har ätit en snabb lunch på yoghurt och flingor. Kycklingen spar vi till middag.

Ha en fin lördagseftermiddag!

MZ65 /Julia

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du hittade så många böcker.
  Jag älskar också grillad kyckling men den andra ändan av mig gillar det inte men mitten klarar av det men matte får merjobb men gott är det!
  Det var inte lite regn som kom hos er och vilken tur att maken klarade sig från det värsta ösregnet!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Oj vad det har regnat. Skönt att ni kom iväg i alla fall. Härligt med massa nya böcker och bra att de är lite generösa på biblioteket, hoppas att det funkar. Hoppas att ni får en myskväll och att du inte har ont imorgo. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Hoppas att det fungerar att lyssna på boken i DAISY-format. Det skulle ju innebära, att du får ännu fler böcker att välja på. Klok och empatisk personal på biblioteket, eftersom de kan tänka sig att göra undantag för böckerna för synskadade. Här har det också regnat mest hela dagen. Som gjort för inomhusmys. Ha en trevlig lördagskväll! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Så regnet kom till er sedan ?!
  Som det regnade och blåste här igår kväll :(
  Då får vi hoppas att solen kommer upp till er imorgon då , så ni kan njuta lite av den ni med :)
  Kul att du hittade sååå många böcker på bibblan.
  Grillad kyckling o potatissallad det är mumsigt det :)

  SvaraRadera