lördag 22 oktober 2011

Hej vänner!

 

good_evening_09

Vilken härlig höstdag vi har haft. Strålande sol större delen av dagen och maken hade med sig några Homan-deckare av Jan Mårtenson och några böcker av Håkan Nesser igår.

Det är flera av dem som jag har datoriserat medan maken tog sig en härlig skogspromenad.

Dagens kap från skogens skafferi

PICT0467

var en massa svart trumpetsvamp och trattisar!!!

Den svarta trumpetsvampen skall torkas och trattisarna har blivit frysta efter att de har får en snabb vända med lite smör i stekpannan. Det blev 8 portionspåsar. Var och en är lagom till att lägga i grytan eller till omeletter. Kul att ingen har hittat vårt ställe där de svarta trumpetsvampen växer. Konstigt, för det ligger inom området där många passerar, i en skogsglänta. Toppen för oss att få ha dem kvar. Andra vet kanske inte vilka delikatesser de går miste om.

Torkad svamp är en populär och välkommen gåva eller julklapp för våra vänner. Liksom vår osötade äppelmos eller en påse frysta hallon. Har man inte gott om pengar kan vi ge bort det naturen ger oss. Mer uppskattad än en köpt chokladask!

Middagen idag blev ingen gryta alls. Vi stekte fläskfilé med äpplen och åt potatismos till. Det blev fantastiskt gott. Det var makens idé att lägga några av våra äpplen klyftade bredvid köttet och det blir definitivt inte sista gången vi gör så.

Nu ska vi ta med oss en film och se den i sängen, vi är nog lika trötta båda två efter dagens “arbete”.

Ha en trevlig lördagskväll!

Goodnight%20(28)/Julia

3 kommentarer:

 1. Skönt med sol, här har det varit grått prexis hela dan. Tänk vad glad man blir av doften av svamp! Låter som ni har haft en riktigt bra dag.nosbuff

  SvaraRadera
 2. Matte säger att hon hade bara passerat svamparna för hon hade inte vågat plocka dom men sett dom hade hon nog gjort.
  Eget gjorda presenter smäller mycket högre än köpta i många lägen, speciellt när man själv inte har tillgång eller kan nått om tex svampar!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. Wow, finns det ett skafferi i skogen? Vad lyxigt! Min matte kan tyvärr ingenting om svampar, hon tror att alla giftiga, utom dom hon tar hem från affären. Fläskfilé lät gott, tass för idén med äpplen, ropar matte. Kanske blir det söndagsmiddagen? Mums, då får man smaka!

  SvaraRadera