tisdag 18 oktober 2011

Godmorgon milda tisdag!

 

Morrn 30

Natten har varit ovanligt mild, den lägsta temperaturen var +5,3 grader och nu visar termometern redan 6,9 grader. Det enda trista är att det blåser halv storm utanför. Det har blåst ner en del äpplen under natten till Bambis förtjusning. Jag har i och för sig inte sett några, men spår efter halvätna äpplen finns under äppelträden. De som föll av fram till i helgen har maken kört bort till skogen och han hade en kasse fina äpplen med sig också. Himlen är jämngrå och nån sol lär vi inte få idag som det ser ut nu, men hoppas kan vi ju alltid göra!

En del äpplen är i friggen för förvaring. De är goda att äta äta under kommande vinter. Vi brukar ha egna äpplen fram till jul i alla fall. Några burkar äppelmos ska vi koka i helgen som kommer. Vi brukar frysa moset osötat. Våra äpplen är söta nog utan extra socker och moset blir sötare efter att vi har fryst den. Äppelmos är så gott till mycket. Efterrätter, gröt, yoghurt, kötträtter och mycket mer. Det finns alltid äppelmos i kylen året runt. Om jag är riktigt sötsugen är nån matsked äppelmos jättegott i brist på “riktigt” godis för att stilla sötsuget. Absolut mycket nyttigare i alla fall.

Jag har sovit gott och tämligen stilla inatt. Det vet jag på grund av att jag vaknade stel på morgonen, men det råder lite uppmjukande övningar snabbt bot på. Jag har inte ont och det är huvudsaken.

Mina stuvade morötter blev jättegoda. Som tur är räcker det som är kvar till idag också. Om det blir till lunch eller middag beror på. Jag äter lagad mat en gång om dagen. Antingen till lunch eller middag, beroende på hur hungrig jag är. Oftast blir lagad mat till lunchen och nåt lättare på kvällen. Jag gillar inte att sova när jag är proppmätt.

Idag har jag planerat att sålla och ordna om lite bland fotografierna i datorn. Sätta dem i olika mappar för att kunna hitta dem lättare. Att slippa leta bland 1000-tals bilder på till exempel på Smulan och eller Amanda. Vinterbilder i en mapp, sommarbilder i en annan. Detta lär nog ta rätt så långt tid, men kul att få ordning på äntligen.

Maken kommer att ha med sig fler av ljudböckerna som finns hemma. Jag har bett honom om att lägga alla dem som jag har “datoriserat” i en egen hylla, så han inte släpar med sig någon som jag redan har i datorn. Det är så onödigt, han har nog med att bära ändå.

Jag har i alla fall varit duktig på att göra säkerhetskopia på allt på den externa lilla bärbara hårddisken på 1 TRB. Allt viktigt finns på den. Det känns bra. Speciellt efter att min förra dator kraschade i somras. Ingenting förlorade vi.

Vi köpte den externa hårddisken när laptoppen som maken använder nu lämnades in på lagning när DVD-läsaren-brännaren slutade att fungera för drygt två år sedan. De förde över allt som fanns i den datorn till hårddisken för en billig penning innan de lagade datorn för säkerhets skull. Det fanns risk för att allt skulle försvinna och den risken ville jag inte ta. Det visade sig att allt fanns kvar, men det är skönt att vi ändå hade en kopia på ett säkrare ställe. Nu använder jag den regelbundet till att bevara allt som jag är rädd om.

Nu ska jag fylla på min mugg och kavla upp ärmarna och börja jobba.

Jag ska bara välja en bok at lyssna på under tiden. Jag tar en från bibliotekets skatter jag lånade sist och väljer nog  Landsförrädaren av Anders Jallai. En fristående fortsättning på Spionen på FRA, boken låter spännande, vi gillade första delen mycket! Hoppas att den här är lika bra. Boken är 15,5 timmar lång, så den räcker ledigt i två dagar.

Ha en trevlig och solig tisdag!

00041-2 /Julia

3 kommentarer:

 1. Här har vi haft formliga skyfall och sedan sol och nu drar molnen ihop sig igen. Rena aprilvädret, fast det är väl hösten som har anlänt på allvar nu, suck...
  Håller med dig om äppelmos, det är gott till det mesta.
  Extern hårddisk är ett måste, jag har snart fyllt min så nu måste jag skaffa en ny. Har man en blogg så är det inte lätt att husera alla bilder :-)Så bra det måste ha känts att ha alla bilder säkrade när datorn kraschade!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 2. Det är bra att sortera korten på datorn. matte la bara över lite då och då förut men nu så har hon en mapp för varje månad och när månaden är slut lägger hon över dom på den externa hårddisken och tömmer kameran (det sista brukar hon iofs glömma, hihi).
  Så glada bambisarna blir när de ser all fallfrukt, mums!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. Oj, vad det har regnat och blåst idag. Skönt att vara inne och mysa då. Myser det gör vi eftersom vi äntligen är hemma igen. Låter som ett gediget arbete med alla foton! Nosbuff

  SvaraRadera