söndag 9 oktober 2011

Godmorgon kyliga söndag!

 

Godmorgen%20(78)

Det är en kylig höstmorgon. Termometern visar endast ynka +0,5 grader. Den kallaste morgonen hittills, men solen skiner från en nästan klarblå himmel Det blir nog en fin höstdag om än kall.

Som jag skrev igår så gick vår lördag i nostalgins tecken. Vi så på studierektorn 

hela dagen, men himmel så töntig den var. Till slut tyckte jag att det var nästan jobbigt att se den färdigt. Jag lagade mat under tiden och gjorde annat också. När den äntligen var slut och maten klar bytte jag snabbt till

Rötter

En av den absolut mest sevärda serien i historien. Det var första gången jag råkade ut för att en DVD-skiva är tvåsidig!!! Boxen innehåller 3 DVD skivor, som egentligen är 6, för alla tre är dubbelsidiga. Som sagt, jag har aldrig träffat på detta tidigare. Vi såg första sidan av DVD 1. När vi tittade på den kom många minnen också. Mycket har ändrats till det bättre i USA sedan de kidnappade svarta människors öden på 1760-talet. Nu har USA sin första färgade president. Jag undrar om Kunta Kinte kunde drömma om det eller ens föreställa sig att den möjligheten skulle finnas på 2000-talet.

Det är fortfarande ganska tyst i huset, men jag hör att maken har satt på radion tyst i sovrummet. Han går nog upp snart. Jag är nästan klar med min frukost. Thé finns till honom också. Han får fixa sina mackor till den efter behag.

Vi har inga måsten, utan ska kanske se mer av Rötter under dagen. Äta lunch i lugn och ro innan maken måste åka på eftermiddan.

Helgerna rusar iväg. De är alldeles för korta. Den kommande veckan får ett avbrott i alla fall. Maken kommer tillbaka på tisdag kväll efter jobbet. Jag ska till doktorn på onsdag och då vill jag ha honom absolut med mig.

Nej, nu kom min älskling, jag ska fylla på min mugg och vi kan sitta och mysa med frukosten.

Ha en underbar söndag!

beary_happy_sunday_blue_teddy_bear /Julia

6 kommentarer:

 1. Matte kommer ihåg när hon var liten och Rötter gick på TV och den var hemsk, vilka öden och behandlingen av människorna, usch.
  Vi hade frost på taken och termometern visade att det varit -0,7 nån gång i natt.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Inatt har det varit kallt,alldeles vitt på marken här! Men det ser ut att bli soligt-skönt! Vissa filmer håller inte för tidens tand.. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Jam så kom hösten hit ner till Skåne också. Det var kallt i natt här med.

  Jag var rätt liten när jag såg Rötter för fösta gången men jag minns den väl. En jättebra serie har jag för mig.

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Rötter är verkligen sevärd! Den gick i repris för ett antal år sedan och då såg jag den. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Det är bra att man lever i en tid då man själv kan avgöra när man ska titta på filmer. För 100 år sen hade man inte den möjligheten. Då kunde man visserligen klappa katten istället, men på den tiden hade katten ÄNNU lägre status än idag, så då brydde man sig nog ännu mindre om den.

  SvaraRadera
 6. Minns Rötter, följde den troget när den gick. Bra att det görs serier om slaveriet och Förintelsen, vi får aldrig glömma hur hemskt det en gång har varit.
  Håller med om att helgerna går alldeles för fort. Jag tycker att vi ska införa tredagars helger. Tror att Sippo hade en idé om en ny dag - månfre eller sönmån eller något ditåt. Den skulle givetvis vara ledig då. Lysande idé tycker vi! :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera