Väderprognos för 5 dagar

fredag 2 mars 2012

Godmorgon soliga fredag!

 

friday16

Solen skiner och fåglarna kvittrar och det gör vi med. Det är ju äntligen fredag igen. Trots att dagen kan bli rätt lång, så vet vi att maken – husse kommer i eftermiddag. Termometern visar +2,9 grader, men det blir säkert lite varmare senare under dagen. Snön försvinner allt mer. Där solen kommer åt går det fortare än på skuggiga ställen, men där minskar det också. Våren är på väg, även om vi får vänta nån månad på blåsipporna, men det gör inget. Lite synd att det blåser så mycket, det vajar ordentligt i grenarna, men vindarna tar väl med sig mer av det vita som finns kvar.

sweet87

Jag fick tag på en bok som jag har velat lyssna på länge via datorn och “strömmande ljudbok”

Annika Östberg

Annika Östbergs självbiografi. Hennes liv i ett amerikanskt kvinnofängelse och hur det kom sig att hon hamnade där. Hennes berättelse är långt ifrån det som vi har fått veta genom tidningarna. En gripande berättelse, som jag rekommenderar om ni gillar biografier. Jag ska lyssna vidare på den och jag tror att jag hinner att höra den färdigt innan maken kommer.

Jag ska leta efter boken som är skrivet om Annika Östberg medan hon satt i fängelset och väntade på att få åka hem. Då hon fick avslag efter avslag på sin önskan att få avtjäna resten av sitt straff i Sverige. Den heter Sorgfågeln och är skriven av Lena Katarina Swanberg och gavs ut 1999. Hoppas att jag hittar den också, men det gör jag nog. Kan vara kul att få höra den med.

Vi ska inte göra nåt särskilt, bara låta dagen gå. Jag ska i och för sig dra ett varv runt med sopborsten. Jag vill att det är fint när maken kommer. Att diska min assiett och mugg tar bara nån minut, jag är duktig på att fixa undan sånt genast efter jag har ätit.

Jag ska sätta på en pizzadeg på eftermiddan också. Jag gjorde såsen igår och den har fått gotta till sig. Satsen jag gör räcker till fyra pizzor och jag fryser in det som blir över i tre mindre burkar, lagom till en pizza och tar fram dem en i taget. Pizzasåsen är gott till pasta också, då brukar ja ha i lite strimlad rökt korv, skinka eller kalkon när jag värmer den, beroende på vad jag har hemma. Sen är det bara hälla över pastan. Snabbt, gott och jätte enkelt till varm lunch eller middag!

Min mugg ska först fyllas med lite mer thé. Jag brukar ha mugg nummer två stående bredvid datorn till långt in på förmiddan. Tar en klunk då och då av den. Det gör inget att den kallnar. Jag tycker om théet kallt också.

Ha en riktigt trevlig fredag, med god mat och mycket mys!

grweekend /Julia

18 kommentarer:

  1. Strålande sol här nere oxå :)
    Min matte skulle oxå vilja läsa den där biografin om Annika Östberg , hon gillar att läsa verkliga berättelser.
    Här händer det nog inte heller så mycket idag tror jag ??
    Kanske ska passa på att släpa ut matte på en promenad i det fina solskenet :)
    Önskar er en myyysig fredag !

    SvaraRadera
  2. Åhh va härligt! Här är det än så länge kallt och mamma jamar att hon vill ha värme och sol. Men jag tror nog att om hon väntar lite så dyker den upp :). Men hon har inget tålamod till sånt *fnissar högt*.

    Pizzadeg och sås? Mamma jamar att hon blev sugen att prova, kanske till sin födelsedag.. Tack för tipset och vi hoppas det kommer smaka lika gott som ni vill ha det :)

    Kallt the, äntligen någon mer som förstår att det kan vara gott jamar mamma. Hon har fått höra att hon är liite konstig som kan dricka kallt the ibland..

    Nosbuffar och Gos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gör egen pizza nån gång i månaden och till den gör jag både degen och egen pizzasås. Sen lägger vi det vi har på + riven ost. Jättegott!!! Mycket bättre än de djupfrysta.
      Kallt thé är en höjdare! Speciellt på sommaren. Ta en kanna kallt thé ha i citronskivor och massor med klirrande isbitar, söta efter smak! Härligt läskande!

      Radera
  3. Här är snön borta och solen lyser. Det är nästan +10 grader och en härlig fredag. Önskar dig och maken en trevlig helg.

    Gammelmatte Gitte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har termometern masat sig upp till +6,4 grader, men det blåser som 17!

      Radera
  4. Veckans bästa dag! Hela helgen framför sig och veta att man är tillsammans! Härligt! Fredagskvällen med god mat och mys. "Gilla" jamar vi! Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Jag är också väldigt sugen på att läsa Annika Östbergs bok, och nu när du har rekommenderat den ska jag se till att det blir av också. Tänk, som hennes liv blev, man vill ju verkligen veta vad som egentligen hände.
    Låter supergott med hemgjord pizza, och visst är det skönt när man kan frysa in och veta att man har flera middagar säkrade framöver :-)
    Fredag är bara bäst, det håller jag med om! :D
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  6. Härligt med fågelsång och sol!
    Den boken Sorgfågel sägar matte är jättebra, hon har den.
    Hoppas du hittar den.
    Gott med hemmagjord pizza!
    Ha själv en mysig fredag!

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
  7. Hoppas ni också får en fin helg. Pizza låter gott, särskilt om den är gjord hemma med det man tycker om på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt! Idag blev det salami, champinjoner och skivad lök under osten. MUMS!

      Radera
  8. Vi har oxå ätit pizza ikväll.
    Var flera flera år sedan som jag gjorde egen pizza.
    Får testa igen att göra det framöver.
    Är ju godast när man gör själv oxå.

    Boken om Annika Östberg låter intressant, så den ska jag söka efter på nätet. Tack för tipset om den.

    Ha en alla tiders trevlig helg på er alla

    SvaraRadera
  9. Har också funderat på att läsa den, men just nu är jag lite less på biografier. Det kommer så nära på något sätt.

    Nosgos

    SvaraRadera