Väderprognos för 5 dagar

tisdag 20 mars 2012

Hej vänner denna tisdag!

 

tuesdaycat

Det är grått visserligen, men ljust och gårdagens snö har försvunnit och mitt dåliga humör med den. Liksom stormen har den dragit vidare. +2,7 grader visar termometern.

Jag har till och med lite hopp om att få se solen idag. Det verkar inte blåsa så mycket heller. Det vore skönt med sol på eftermiddan, då kunde jag sitta i dörren mot verandan och njuta av den medan jag vädrar.

Smulan och Amanda ligger i sängen, de sover frukost efter var sin ostbit och den skiva rökt kalkon de fick dela på. Som vanligt fick de smaka på det jag hade på mina mackor. Idag fick jag i alla fall dra till sängkläderna, det är inte varje morgon jag hinner innan de ligger där. Fast det gör ju inget, bädda på riktigt har jag inte gjort på evigheter, men släta till sängkläderna vill jag göra och bre ut en filt som jamisarna kan ligga på eller som Amanda, ligga under, vill jag göra varje morgon.

Jag har bläddrat en hel del bland TPB’s (TPB = tal och punktskrifts biblioteket) bokskatter. Det finns mycket att välja och lyssna på. Jag tror att jag verkligen kan få lyssna på precis alla de böcker jag får lust med.

En bra sak är att de har samlat ihop böcker som är i flera delar, de titlarna har en text som berättar att de ingår i  en serie. Det är bara att klicka och få se vilka de andra de böckerna är.

Men de får vänta tills jag har lyssnat färdigt på dem jag har hemma från biblioteket nu och visst har jag en önskelista att bocka av allt eftersom redan.

Nu när jag är oberoende från biblioteket känns det så överväldigande att kunna välja och vraka bland all god litteratur, bara jag sätter på datorn. Man blir lite ivrig, men jag kan ju bara lyssna på en bok i taget Blinkar.

Nu är det dags att fylla på min mugg med mer thé. Den har svalnat, men det gör ingenting. Jag gillar kallt thé och latte.

Hoppas att ni får en solig tisdag!

968161zjpgad6ooqromancia/Julia

10 kommentarer:

 1. Hej! Jag hoppas också att jag kommer härifrån snart. Jag är inte sjuk, men tack för ditt krya på dig, det värmde :) De ska kontrollera min nattsömn som inte alltid är som den ska. Jag hoppas att de märker något inatt så jag får komma hem imorgon, men börjar tvivla på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte lär din sömn bli bättre på sjukhus om du är som jag... jag sover urdåligt borta!
   Hoppas bara att du får hjälp och får komma hem snart, de dina där hemma saknar dig säkert!

   Radera
 2. Vilken bokskatt du har fått tillgång till! Härligt!Nu får du förse matte med ännu fler boktips hälsar hon. Sol och värme vill vi ha mer av vi också! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Måste finnas hur mycket som helst och vilken frihet att kunna fixa det hemifrån.
  Skönt att snön är borta igen för det vill man ju inte ha nu.
  Matte bäddar inte heller men rättar till lakanet i alla fall så det är alltid nått.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns hur mycket som helst och massor på engelska också! Toppen att få lyssna utan översättning!

   Radera
 4. Matte har inte heller bäddat på riktigt på flera flera år, men det gör inget, huvudsaken att lakanen är släta iaf.

  Tass tass

  SvaraRadera
 5. Fantastisk service biblioteken kan ställa upp med. Vad gjorde man innan det fanns datorer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det minns jag knappt... fast det inte är sååå länge sedan :)

   Radera