Väderprognos för 5 dagar

tisdag 27 mars 2012

Hej milda, men blåsiga tisdag!

 

online_friends_04

Det blev en tidig kväll för mig igår. Jag var trött och jag vaknade tämligen pigg tidigt i morse. Det tog en stund innan jag kom på vad som väckte mig. När jag tittade runt sov Smulan och Amanda gott, så det kunde inte ha väckt mig. Då hörde jag blåsten som ven runt huset. Det blåser som 17 ute. Småfåglarna har nästan svårt att landa på rätt ställe när de ska hämta mat.

Jag ska inte göra annat än det jag brukar. Har inga måsten.

Jag ska i och för sig “städa” min vanliga laptop också, men inte idag och jag kommer definitivt inte börja så sent på eftermiddan som sist, utan på förmiddan. Nu när jag vet hur långt tid det tar.

Jag ser allt fler grannar även i veckorna. Det är fler och fler bilar som kommer tidigt på eftermiddan. Många av dem har hundar och vi ser dem ute och gå med sina pälsklingar.

Mina mat planer för igår gick i stöpet lite, för jag gjorde en grönsakssoppa, så det får bli köttbullarna som är kvar till idag och jag ska koka spagetti till dem, men inte förrän till middag. Jag åt mackor till lunch och drack thé till dem.

Jag drack den där med kanel, nejlikor och peppar. Som vi köpte sist. Den var god men smakade lite jul. Förmodligen beror det på kryddningen. Nejlikor är ju sån som man använder mest till julen. Hade jag använt lite mer sötningsmedel, kunde den ha lika gärna varit glögg. Så den burken kommer att sparas till julen som kommer. Jag har théet i en bra och lufttät burk, så den håller sig säkert.

Vi har haft en varm natt. Termometern visade dryga sex plusgrader redan vid halv sjutiden. Nu är det nästan tretton grader, men det blåser som bara den fortfarande. Jag försökte att sitta i dörren när jag vädrade, men det var inte skönt i blåsten. Förhoppningsvis avtar vindarna, vi lär väl få se.

Ha en trevlig tisdag!

59 /Julia

13 kommentarer:

 1. Tänk, en matte som vaknar tidigare än jamisarna - så är det inte hos oss :-) Synd att det blåser nu när vårvärmen äntligen börjar komma. Här i Skåne brukar det ofta blåsa men just i dag är det vindstilla och soligt och man börjar faktiskt tro att våren är här för att stanna :-)
  Hehe, märkligt med julkänsla i slutet av mars :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 2. Här i Skåne har det varit varmt idag och faktiskt ingen blåst, märkligt *ler*. Du får spara ditt te, det blir gott när det blir höst. Ha en bra kväll.

  Kram
  Elna

  SvaraRadera
 3. Lite blåsigt har det varit i stan idag, men nu verkar det ha avtagit. Verkar som om våren tänkt göra en liten paus i helgen, men det får man väl tyvärr räkna med.

  SvaraRadera
 4. Skönt att du fått sova bra efter den sena kvällen.
  Synd att det blåser så när vädret annars är fint.
  Strålande sol hos oss men det har luftat lite och det har varit skönt.
  Kan tänka mig att grannarna längtar ut i naturen nu när våren kommer!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 5. Men visst är det skönt att det är varmt i alla fall,förra året var det väl nästan så att det var vitt fortfarande.. Ha en riktigt mysdag med tjejerna.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förra året hade vi massor med snö vid den här tiden!

   Radera
 6. Grönsakssoppa lät ju inte helt fel det heller :-)
  Åh jag tror jag vet vilket te du druckit, kan det vara yoggi te? Jag tycker det är jättegott :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om soppor :)
   Ledsen, men jag minns inte vad den hette, men det är svart smaksatt te i lösvikt. Jag ska kolla vad den hette (i vår butik i alla fall).

   Radera
 7. Skönt att du kunde sova gott och länge. Min matte och jag har nga problem med det , men husse han sover inte många hela nätter.
  Här var det frost på morgonen :(
  Men sen var det en härlig vårdag och matte o husse var och premiär fikade på fiket på Östra Stranden :)

  SvaraRadera