Väderprognos för 5 dagar

söndag 4 mars 2012

Första söndagen i mars = Vasaloppet!

 

largeThumb9776

Jag vaknade ungefär lika tidigt som många av åkarna som börjar sin långa dag med 90 km framför sig i spåren. För oss blir det en spännande morgon och förmiddag framför TVn. Med vad som väljs till frukost. Jag är nog nöjd med mina vanliga rostade mackor, men jag tror nog att maken vill ha ägg och bacon idag.

Det är en tradition för oss att gå upp och följa sändningarna, fast det blir utan blåbärssoppa. Jag glömde att skriva upp det på vår lapp och jag kom först ihåg det när vi var hemma igen. Vi får dricka thé eller varför inte en god latte, nu när vi har riktig mjölk. Det inträffar inte ofta att vi dricker kaffe, vi är trogna thé drickare båda två.

Jag köpte en ny sorts thé i lösvikt, jag såg i vår butik för första gången svart thé smaksatt med kanel, nejlikor och hör och häpna peppar! Den doftade riktigt gott och vi köpte lite för att smaka på den, jag blev nyfiken helt enkelt. Förmodligen är det inget som jag/vi kommer att dricka på morgonen. Den smakar nog bättre senare på dagen. På morgonen vill jag ha nåt mildare smaksatt med frukt och eller blommor.

Jag köpte faktiskt två sorters thépåsar för första gången på säkert närmare 40 år också. Små pyramider med olika fruktsmaker. Bilderna blev nog inte så bra, men här är dom två sorterna vi köpte. Peach Mango och Forest Fruit.

PICT0582

Jag har velat prova dem länge, men har ryggat lite på grund av att de var just i påsar. Men varför inte, de var ju till extrapris. Så nu har jag fyllt på thé förrådet ordentligt också. Förutom dessa tre sorter köpte jag våra två standard sorter som alltid finns hemma och som jag dricker dagligen. Söderns Höjder (eller söderblandning som den kan heta på andra håll i landet) och Tant Augustas blandning. Jättegoda båda två.

Jag har lovat er en bild på jamisarna nya boll också. Den är köpt på Ö&B för 29:-.

PICT0583

Här är den, den är gjord av sisalsnören och den lilla bollen som finns inuti syns lite också. Lilla bollen har fjädrar åt två håll och hålen är lagom stora för en nyfiken tass att stoppas och pilla i. Den rullar lite roligt när de tassar till den. Amanda var så söt igår kväll när hon försökte få ut fjädrarna ur hålen. Typiskt nog hann jag inte ta en bild på henne. Innan jag var redo med kameran, var hon långt under soffan med boll och allt.

Jag ska nog förtydliga mig lite med mitt biblioteks goda service också. Böckerna de kommer att skicka till mig är på sex CD skivor med Mp3-filer inte tjocka tunga böcker. Tydligen är det portofritt för bibliotek att skicka ut dessa talböcker till sina låntagare.

Det finns ljusglimtar för oss handikappade här och där. Jag bergär ju inget egentligen av de många ting jag egentligen har rätt till. Därför vet jag inte vad jag kan förvänta mig. På grund av detta blir jag glatt överraskad av så här lite. När jag berättade för dem att jag bara kan komma på lördagar, talade hon om för mig att de har denna service för oss. Toppen tycker jag. Jag hade inte ens vågat tänka tanken på att de kunde göra så här.

Jag kanske är för mesig, men jag har alltid tänkt att det finns så många andra som behöver hjälpen bra mycket mer än vad jag gör, därför har jag inte bett om mer. Jag är ju van att klara mig själv och det kändes nästan förnedrande i början när jag behövde hjälp till och med att kunna gå på toa. Jag tror att det var mig till stor hjälp i rehabiliteringen att just vilja klara mig själv redan från början. Min envishet sporrade mig att kämpa stenhårt, vilket jag fortfarande gör dagligen med min träning.

Ha en trevlig Vasaloppssöndag, vare sig ni deltar, sitter i hemmets lugna vrå eller struntar i alltihop.

peterplys013 /Julia

20 kommentarer:

 1. Så roligt att det går att få böckerna hemskickade. Då går det ju att få tag på en del som kanske inte finns inne just när du har din "bibliotekslördag". Bollen såg kulig ut att leka med. Det där med att inte hinna ta fram kameran känner jag så väl igen! Teet med kanel mm låter som chai. Jättegott, tycker jag. Hoppas att ni också tycker om det. Ha en trevlig söndag, ni också! Kram från Stationskattmatte.

  Ps. Katt!Katt! har en webshop, men av någon märklig anledning syns inte "rutorna" man ska klicka på ordentligt. Om du tittar på hemsidan ser du rutor som skymtar högst uppe till höger. Klicka där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittade webshoppen, tack för hjälpen. Jag ska nog försöka ta mig till affären i sommar när maken har semester. Vi har inte smakat på théet än, men kanske i eftermiddag :)

   Radera
 2. Vi tittat också på Vasaloppet, en utmärkt dag för mys i soffan! Vi förstod att det var talböcker du beställt. Ha en skönt sportdag! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ville bara förtydliga, för det är flera som kommenterade den ypperliga service biblioteket har :).

   Radera
 3. Matte sitter också och tittar på Vasaloppet, jag ligger och halvslumrar!
  Forest fruit är ett gott te säger matte.
  Visst blir man glad när man kan få hjälp med vissa saker och det är bra att det finns och matte säger att är man van att klara sig själv så ber man inte om det.
  Matte sa att när hon låg inne på sjukhuset för att operera sitt diskbråck, hon kunde knappt gå och sned i hela kroppen var hon för att inte tala om hur ont det gjorde att resa sig ur sängen men hon tog sig själv till toa med hjälp av gåbord, sköterskorna sa till henne att hon var tvungen att ringa på dom när hon skulle upp men hon gjorde aldrig det för de stöttade på fel sätt och det blev bara jobbigt.
  Hoppas nu att ni inte blir rent för trötta av allt skidåkande, hihi!

  Kramizar & vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näää, vi blir inte trötta av skidåkandet, men ser på dem som ger sig in i detta kraftprov med stum beundran.
   Att dom bara vill.
   Jag kan knappt GÅ 9 METER ens.

   Radera
  2. Vi tycker att du är väldigt duktig som klarar dig så bra, det är styrka även om det är en annan form av styrka än vad de har.
   Vi blev inte heller trötta av skidåkandet, jisses så duktiga de är!

   Kramizar & Vovisar

   Radera
 4. Här "åker" vi också Vasaloppet. *skrattar*
  Ha en underbar dag !
  Tazz&Kram

  SvaraRadera
 5. Åhh va härligt! Mamma jamar att hon inte kikar själv men förstår att det är många som känner sig taggade att kolla varje år, de borde kanske ändra lite på loppet då Vasa inte alls åkte den turen.. Men sånt är juh bara oviktigt vetande jamar hon och tyckte forskarna var dumma som tog reda på det. Traditioner är värda att hålla kvar och släppa vad som egentligen var och inte..

  Hon jamar också att hon testat de där thesorterna också och tyckte Persikoteet var otäckt men skogsbären var gottigt.. Söderblandning har hon sett men inte vågat prova.. Kanske får göra det. Jättefin boll ni har köpt, vart hittade ni den?

  Nosbuffar och Kram från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi köpte bollen på Ö&B = Överskottsbolaget, som vi skrev :)
   Söderblandningen är klart värt att prova!

   Radera
 6. Det är kul att få kommentarer på mina inlägg, det visar att folk läser :)
  Ja lilla Kelly ville ha pinnen också men hon vågade inte riktigt eftersom stora Coba morrar rätt rejält när hon väl leker.

  Himla bra service från biblioteket. Jag tycker att det är bra att vilja klara sig själv, men det är också väldigt bra att det finns service och hjälp till de som inte orkar/kan klara sig själv på samma sätt som du :)
  Kram Catta

  SvaraRadera
 7. Det verkar vara många som följt vasaloppet idag. Men jag har ingen TV på katthemmet så jag får titta ut genom fönstret istället.

  SvaraRadera
 8. Söderte (kärt barn har många namn ;) ) är också en favvo här hos mig :-)
  Inget vasalopp här, har inte ens koll på när det brukar vara ;-)

  SvaraRadera
 9. Mmmm, det där ForestFruit teet är så gott! Bättre te i triangelpåse än i platta. Dricker annars helst Ceylonte i lösvikt eller grönt Jasminte.
  Pelle har också en sån där sisalboll, inte för att han leker:-) men ha flyttar på den ibland.
  Ha det gott i kylan, i väntan på våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De i påsarna var goda båda två, men löste är nog ändå bäst :)

   Radera
 10. Min matte har jobbat nästan precis HELA helgen och måndagen också , men nu ska jag nog hinna tassa ikapp band dina inlägg :)
  Matte såg lite på det där Vasa-loppet när hon jobbade , men ingen blåbärssoppa serverades hos någon av dom hon besökte heller.
  Min matte säger att hon visste att man kan få talböcker hemskickade till sig , samt att det bara är att lägga dom i lådan när man lyssnat klart så kommer dom tillbaka till biblioteket :)
  Den där bollen tycker jag såg väldans kulig ut , får nog skicka iväg matte till ÖoB :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. OJ, kan man skicka dem tillbaka med till biblan???
   Det visste jag inte heller, 1000-tack för tipset!
   Bollen är skojsig, säg åt matte att du vill ha en med, sen får vi se vem som lyckas få bort fjädrarna först, du eller tjejerna!

   Radera