Väderprognos för 5 dagar

lördag 17 mars 2012

God lördagseftermiddag vänner!

 

00019

Hemma igen efter ännu ett trevligt biblioteksbesök. Jag har fått de uppgifter som jag behöver för att kunna läsa, eller rättare sagt lyssna på alla de böcker jag vill. Både på svenska och på engelska.

Vilken lycka! Ni anar inte hur glad jag är. Jag har suttit hemma en god stund och sett på allt jag kan välja på. Letat efter böcker, bläddrat sida upp och sida ner bland spännande litteratur. Det finns allt att välja på. Romaner, deckare och biografier och många av dem på originalspråket. Jag kommer att lyssna på många fler engelska böcker än tidigare.

Jag hade min pytte dator med mig och använt ett offentligt trådlöst nätverk för första gången. Visserligen hade jag mitt modem med mig, för jag visste faktiskt inte om min dator skulle fungera utan den, men det gick utmärkt!

Vilken skillnad på surfhastigheten mot mitt trådlösa modem hemma. Otroligt.

Man bara talar om att man är där och får tillfälliga inloggningsuppgifter som gäst och det kostar absolut ingenting. Att låna deras datorer kostar heller inget. Det finns fyra-fem stycken på vuxenavdelningen och lika många för barnen på deras avdelning med spel och olika lär-och-lek program.

Om man vill vara absolut säker på att få en, kan man boka en i förväg. Är nån av dem ledig är det bara att använda den.

Jag är inte van vid att få göra roliga saker utan att det kostar något. Så visst tycker jag att detta service är fantastiskt.

Jag kommer att få alla bok nyheterna via mail. Jättebra det också. Nu lär jag inte lyssna om på mina favoriter lika ofta som förr, eftersom jag alltid kommer att ha tillgång till nya böcker. Oavsett om jag åker till biblioteket eller ej. Nu ska vi fixa lite och äta. Vi gör det enkelt för oss idag med. En laddning varma mackor och thé.

Jag är ganska trött, så det blir tidigt i säng för mig. Med mig kommer jag att ha Miss Mary Bennetts självständighet, av Colleen McCullough. Och jo, den finns inläst också! Rapport om vad jag tycker om boken kommer, när jag har lyssnat på den.

Jag önskar er alla en trevlig lördagskväll!

bildCAU0RUGK /Julia

6 kommentarer:

 1. Klart du är lycklig, vilken frihet att kunna välja och vraka och inte vara beroende av väder för att få nya böcker.
  Vi hör hur glad du är!

  Kramizar & vovisar

  SvaraRadera
 2. Skönt att det fungerade idag!Så härligt med all tillgång på böcker! Sov gott! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Härligt att biblioteket erbjuder bra saker gratis :-) jättekul ju.

  Ibland är just sån där enkel mat som varma mackor väldigt god. Allra godast med varm choklad ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Det där med att kunna låna dator på bibliotek är toppen tycker jag. Jag gjorde det för en hel del år sedan, när våran dator som vi hade då hade gått sönder, eller den hade väl inte gått sönder så, men vi hade den inlämnad för ngt iaf, iaf så var jag in på biblioteket och bokade tid för en dator, och det var inga problem alls,så visst är det en bra servis dom har på biblioteken.

  Ha en fortsatt bra helg

  kram

  SvaraRadera