Väderprognos för 5 dagar

fredag 9 mars 2012

Äntligen Fredag!

 

0094_thumb[1]

Veckans klart bästaste dag!

Maken kommer på eftermiddan och dessutom är han ledig hela nästa vecka. Han hade restdagar som måste tas ut senast nu i mars, så passade han på. Han har en del att göra själv, så han kommer inte kunna vara hos oss under hela kommande vecka, men det gör inget. Det blir fler dagar tillsammans än vanligt i alla fall.

Vi kommer säkert hitta på lite bus nån av dagarna. På torsdag ska jag kolla ögonen, mina ögonbotten ska kollas. Jag gör det regelbundet, jag har ju diabetes. Hoppas att de är som de ska nu med. Jag kan då inte märka att jag ser sämre. Det kommer ögonläkare med utrustning till min vårdcentral en eller två gånger per år från S:t Eriks ögonsjukhus. Toppen, för så här slipper jag att åka till stan för undersökningen.

Jag har använt glasögon och sedan linser sen jag var sex och började skolan, jag är förfärligt närsynt.  Linser har jag fortfarande, men jag har lägre styrka på dem än när jag var barn/tonåring.

De ringde från biblioteket igår och frågade om de skulle posta böckerna eller ej, de hade skaffat dem som jag ville ha. Jag tackade och bad bibliotekarien att lägga dem på lådan. Visserligen får jag inte dem idag. Maken kommer direkt från jobbet, men jag får dem senast tisdag eller onsdag, beroende när och hur maken är upptagen under sin ledighet.

Han måste ju få lite egen tid också, då han kan göra precis vad han vill. Vi är ju tillsammans all hans lediga tid.

Vi har haft plusgrader inatt också, just nu visar termometern +1,6 grader. Det vita minskar allt mer och om meteorologernas spådom för nästa vecka blir sann får vi uppåt 10 plusgrader och sol, det låter väl härligt. Hoppas att de får rätt, men det lär vi få se.

Jag läste hos flera av mina bloggvänner att de hade fått mer snö i bland annat Skåne och de vaknade till ett julkort igår morse. Visserligen har det mesta av den försvunnit under dagen, men ändå. Det har i alla fall jag sluppit, skönt. Jag vill ju bli av med den snön vi har kvar och definitivt inte ha mer av den. Blir det så varmt som dom säger, lär allt det vita försvinna under helgen och nästa vecka.

Det vore skönt om våren kom tidigt, vi är många som längtar efter den.

Ha en riktigt fin fredag!

HAPPYFRIDAY /Julia

7 kommentarer:

 1. Så skönt det låter att vara ledig hela nästa vecka :)
  Det mesta av snön som kom igår är nu borta igen för det har regnat lite nu idag och så har det varit ganska varmt.
  Här hoppas vi också på dom där + 10 graderna och solen nu i helgen :)
  Smidigt att dom skickar ut även specialister till läkarstationen så att man slipper åka så långt för att träffa sådana !
  Trevlig fredag på er allihopa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att slippa åka till stan för undersökningen.

   Radera
 2. Härligt, vilken toppenfredag! Tänk att ni ska få njuta av att ha husse lite längre hos er! Sol och värme hoppas vi på! Hoppas verkligen att ni kan komma ut i solen lite! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Så mysigt att få lite långledigt med maken, det är sådant som förgyller livet, tycker jag :-)
  Hoppas dina ögon är ok, men det borde de ju vara eftersom du inte har några konstiga symtom. Skönt att de kommer till dig i stället för tvärtom :-)
  Ja, vi skåningar blev lite paffa när det plötsligt blev vitt igen! Som tur är försvann det snabbt, men det är fortfarande kallt. Hoppas det blir lite varmare nu, tyckte de sa något om det i väderrapporten.
  Önskar er alla en fin helg!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att få fler dagar ihopa även om maken har annat att göra också och så skönt att vara ledig en hel vecka.
  Vi hade -2 i morse men sen blev det plusgrader uppåt dagen.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 5. Vísst vill vi ha mer värme häruppe nu,dethar töat bra idag,det kom lite regn så det var alldeles utmärkt. jag har för tillfälletingen dator denblev svartigår, så måste nog byta nätverkskortet. må så gott,Gunilla.

  SvaraRadera