Väderprognos för 5 dagar

torsdag 15 mars 2012

Torsdag

 

thursday_04

Först om gårdagen. Filmen var jättebra och det blir en lång väntan tills del två kommer. Det var jättekul att få se in bakom kulisserna och se hur filmen gjordes. Den innehåller ganska mycket trixigheter som krävde en hel del arbete och finurlighet för att bli “verkligt” på film. Efter detta kommer jag inte att tro på en enda bild i veckotidningarnas modesidor. Allt kan göras med utseendet på bild, tydligen.

Usch, vilken torsdag vi hade hittills egentligen!!! Men den slutar bra!!!

Den började med frukost för två, mysigt – så här långt. Sen behövde färdtjänsten fyra telefonsamtal med vägbeskrivning innan han äntligen kom. 10 minuter innan jag skulle ha varit på vårdcentralen. Vid det här laget hade jag suttit ute i 40 minuter och väntat på den sabla bilen. Jag frös som 17, dessutom var jag tämligen kissnödig och ganska arg Arg.

Det gick bra med undersökningen, men jag har starr på vänster öga, förutom att jag är närsynt som bara den. Med de pupillvidgande dropparna och utan linser hade jag knappt ledsyn efteråt. Hon kunde knappt se mitt vänstra ögonbotten på grund av att min lins är så grumlig. Den måste en ögonläkare bedöma, men mitt högra öga är jättefin. Jaja, jag måste nog operera vänstra ögat. Fast jag är livrädd för det. Vi får se om, hur och när det blir.

Biblioteket gav mig ännu en glad överraskning. Jag får gå på kurs på lördag och få lära mig hur man gör plus inloggnings uppgifter om hur jag kan “ta” hem de talböcker jag vill lyssna på via nätet direkt. En jättebra lösning när jag inte kan ta mig till biblioteket själv av nån anledning. På vintrarna när det är för mycket snö till exempel. Överraskning nummer två var att boken jag lånade (Miss Mary Bennets självständighet av Colleen McCullogh) finns inläst och kommer att skickas till mig Ler, fast hon tyckte att jag skulle ta med mig boken ändå. Så det gjorde jag. Överraskning nummer tre var att den lokala förortstidningen som kommer varannan vecka, får jag en inläst variant av och hemskickad utan kostnad också. Fantastiskt! Då brevlådan här finns 1,5 km bort ser jag inte den fysiska tidningen ofta heller, bara de enstaka gånger om den finns när vi handlar. All min post går ju till stan. Såhär får maken ta med sig den, när den kommer i brevlådan, precis som han gör med min övriga post på fredagarna.

Sen var det en snabbis till affären. Vi behövde frukt och det viktigaste glass.

Nu var jag ganska trött och ville hem snabbt. Men inte då. Färdtjänsten var sen på hemvägen också Djävul, 20 minuter den här gången och vid det här laget var jag rosenrasande!!! Trött, kall och grinig med andra ord. Jag sa inte ett ljud på vägen hem. Tur att vi hittar för chauffören behövde vägledning vid varje sväng och jag visste att jag inte skulle kunna säga snälla saker om jag öppnade munnen. Det var lika bra att sitta tyst och tiga!

Nu när jag är hemma igen, efter två Alvedon och linserna på plats, är jag lika snäll som alltid.

Maten blir enkel idag, vi köpte en grillad kyckling och en bytta mimosasallad. Det blir vår middag med några tomater och ett gott bröd till. Kycklingen får vara i ugnen en liten stund för säkerhets skull. Vi steker alltid på den lite när vi köper färdig grillat kyckling efter att en kompis blev riktigt sjuk av den för många år sen, vi tar inga risker med kycklingen.

Kvällens underhållning får David Attenborough stå för. En viss kvällstidning säljer BBC’s Life och Planet Earth serie i nio delar (en DVD i veckan) och vi ska se den första ikväll!

Hoppas att ni får en trevlig torsdagskväll!

4thursday12 /Julia

14 kommentarer:

 1. Ojdå det var en sen taxi och så himla typiskt när man har en tid att passa.
  Bra att allt annat gick så bra och det är ju kanon att du kan låna hem böckerna via datorn och nätet.
  Matte har bla en kollega som fått opererat grå starr och hon sa att det går fort och var inte så farligt men det varsta var att vänta på att den skulle "mogna" innan de kunde operera.
  Ha nu en lugn och skön kväll och smaklig spis!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att min starr är "mogen" eftersom hon knappt kunde se igenom linsen på vänstra ögat.
   Oh... maten var jättegott, nu väntar jag på efterrätten GLASS i stora lass *fniss*

   Radera
 2. Vilket elände medfärdtjänsten,de ska ju vara i tid då man ska när man bett om det. De får välskaffa sig GPS så de vet vad de ska köra.
  ja kyckling är vi också försiktiga med innan vi äter. men vad gott det blir sedan ganske med potatissallad. Ha en fortsatt trevlig myskväll ni två. Kramizar från oss här i norr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bedrövligt!
   De HAR GPS men kan tydligen inte använda den :(

   Radera
 3. Men fy fabian så illa att den där förjordade färdtjänsten var så sen !
  Förstår att du blev arg !
  Min matte hade inte heller varit go att tas med om hon fått vänta så länge ;-)
  Tur att du fick ett par glada överraskningar idag på biblioteket :)
  Här har mina 2-benta käkat Pizza och sallad till middag idag.

  SvaraRadera
 4. Usch så dåligt av färdtjänsten tycker jag. Har de inte GPS?
  Jag tycker att du har all rätt att vara fly förbannad, men det var nog bra att du öppnade munnen, situationen behövde ju inte bli värre ;)
  Skönt att ni kom hem igen till slut i alla fall.

  Kram Catta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var tur att jag INTE öppnade munnen *fniss*

   Radera
  2. *Fniss* Ja det var ju så klart det jag menade :P att du INTE öppnade munnen ;)

   Radera
  3. *skrattar gott* Jag visste det, men kunde inte låta bli att retas med dig lite!

   Radera
 5. Vilken trist morgon när taxin inte kom :-(.Trist med starren också men det kan de ju fixa även om tanken på att de ska hålla på med ögonen är lite obehaglig. (Matte har gjort sån där op och fått bort sin närsynthet och det gick jättebra) Skönt att det blev lite bra nyheter på bibblan sen! Med tanke på hur er dag blev så låter kyckling och sallad hur bra som helst. Hoppas att du inte blir alltför dålig av allt frysande.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagen slutade bra i alla fall, när vi väl var hemma igen.

   Radera
 6. Förstår att du blev irriterad av att vänta samt att chauffören inte hittade. Har de inte gps?

  Min mamma har gjort operation mot starr och det gick jättebra om det är till någon tröst?

  Lät mumsigt med kycklingen och tillbehören.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag behöver all uppmuntran jag kan få. Middagen var jättegod!

   Radera