Väderprognos för 5 dagar

måndag 5 mars 2012

Måndag igen…

 

3monday47

Jag vet inte, men nog verkar måndagar komma oftare än fredagar? Nåja…

Efter en klar och kall natt, vi hade –9,7 grader, har termometern masat sig upp till –0,9 nu. Det är strålande solsken från i det närmaste klarblå himmel. Bara några vita fluffiga moln syns från våra fönster. Det blir säkert en fin dag.

Mycket av snön är borta, men uppe vid parkeringen kunde man öppna en skridskobana. Det är glashalt där uppe fortfarande. Solen kommer inte åt för att tina upp isen. Är det dessutom minusgrader lär det dröja ett tag till.

När vi var ute i lördags fick färdtjänsten hämta och släppa av mig på gångvägen. Den sluttar lite och solen hade smält det mesta av isen där och vattnet kunde rinna av. Jag vågade inte köra upp på den glashala parkeringen med elrullstolen. Den har ju inga dubbade eller vinterdäck precis. Vid parkeringen är det skog på två sidor och är platt. Smältvattnet har liksom inte nån stans att ta vägen och fryser på nytt när det blir kallt igen. Maken sa att det var lika illa när han skulle hem igår. Det stod ett par cm vatten på isen på hela parkeringen. Visserligen finns det diken runt om, men det är klen tröst när de är fulla med bortplogad sö av bonden som sköter snöröjningen på bilvägen och parkeringarna. Det måste ju smälta först. Som tur är, är högarna inte så stora som de två senaste vintrarna när vi hade närmare en halv meter snö.

Idag ska jag inte göra nåt speciellt. Bara det gamla vanliga, min träning, lyssna på nån av böckerna jag fick med mig från biblan och lösa korsord.

Smulan och Amanda var så söta igår

PICT0584

de klämde ner sig i igloon, som de så ofta gör.

Det blir säkert varmt och mysigt där inne. Det är faktiskt ovanligt att se dem sova på var sitt håll. De ligger i en hög och sover oftast. Dom gillar varandra skarpt, dom där två. Just nu sitter dom bakom datorn i gavelfönstret och kikar på pippisar. En uppskattad sysselsättning varje morgon och förmiddag då det finns många småfåglar som vill ha av maten som finns i träden och automater runt om. Maken fyllde på innan han åkte igår.

Vi såg Bambi gå på tomten tidigt i morse. Det var Smulan som “berättade” att de fanns där. Hon har en speciell ljud för sig när hon ser annat än småfåglar. Tittar jag upp då kan jag se rådjur eller nån större fågel.

Vi har ganska gott om fasaner här. Jag minns att min pappa alltid sa att middagen sprang omkring på tomten. Han gillade fasaner. Till middag alltså. Ibland fick mina föräldrar nån av vänner som jagade. Även älg och rådjur förekom på middagsbordet, då de levde. Jag har aldrig varit förtjust i viltkött. Jag äter inte mycket kött alls längre. Tycker mycket bättre om fisk och kyckling.

Min (eller rättare sagt vår) middag blir kokt fisk med ris och nån sås idag. Jag måste ju säga vår för jag inser att tjejerna vill absolut smaka. Vilket dom alltid får varje gång jag äter fisk. Till deras och min glädje inträffar det flera gånger i veckan. Fisk är både nyttigt och gott!

Ha en trevlig början på veckan!

00026 /Julia

18 kommentarer:

 1. Att "inte göra nåt speciellt" är också bra. Då har man ingenting planerat utan det kommer precis som det faller sig.

  Det är otäckt när det blir så där fläckvis halt, och så är det ju nu när våren är i antågande. Det fryser på och töar om vartannat.

  Fisk är också här hos oss en favoriträtt både för oss själva,Bröderna Bus och Busan

  Kram till dig och gosekissarna ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bortsätt från den dagliga träningen har jag sällan några måsten.

   Radera
 2. Jo glashalt har det varit hela helgen hos oss också,jag ringde ett jour nummer om sandningen i lördags,telefonsvarare. Men i förmiddags kom de och la å¨massor av sand. Inte dåligt va?
  Fisk är gott! Ha en bra dag !/Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här får vi sanda själva. Iår sandades det inte ens på bilvägen :(

   Radera
 3. Fisk och kyckling är jamarns gottiga grejjer!
  Kurrelisvansvift

  SvaraRadera
 4. Det låter lömskt med de hala fläckarna. Måtte snön försvinna snart så att våren och värmen kan ta över. Håller absolut med om att måndagarna har en tendens att överrumpla en betydligt oftare än de kära fredagarna - och visst känns de längre också :-)
  Vilken härlig bild på dina fina missar :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inga fläckar, utan HELA parkeringen är som en nyspolad skridskobana...

   Radera
 5. Vi har riktig vårkänning här i skåne med flera plusgrader på dagarna även om nätterna är kalla. Det går framåt. :)

  Undrar vad det är för ljud Smulan har för sig. Nea liksom skäller lite när hon vill åt en fluga eller något som är utom tasshåll.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon "skäller" på småfåglar och kryp, men hon liksom "kuttrar" när hon ser andra större djur gem fönstret. Hon låter kul :)

   Radera
 6. Det är läskigt när det är så halt och hjulen bara snurrar så att köra där kan inte vara lätt utan omöjligt!
  Visst kommer måndagar oftare än fredagar, så är det bara, hihi!
  Så söta tjejerna är och det är mysigt att sova ihopa, gjorde jag och syrran ofat när vi var små.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg att jag INTE skulle ge mig ut på det hala. Maken skulle inte ha haft nån chans att skjuta på stolen heller. Det var ju lika glashalt för honom.

   Radera
 7. Usch, jag vet hur hemskt det är med glashal is. :-(
  Är ju livrädd att halka och ramla.
  Söta dom var på bilderna. Kram

  SvaraRadera
 8. Mystjejer! Fjäderkotletter och Bambi att spana på och så fisk till middag. Riktigt bra dag! Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Så mysigt ni ser ut att ha det där i Igloon , tjejer !
  Jag sov mest hela dagen igår medans matte jobbade delat pass.
  Lagom tills hon kom hem 22:00 så var det full fart på mig :)
  Här hade vi också fisk till middag igår = stekt panerad fisk och potatismos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du sysselsatte din trötta matte efter jobbet, busfrö ;-)

   Radera