Väderprognos för 5 dagar

måndag 26 mars 2012

Hej kyliga måndag!

 

3monday47

Allra först lite om gårdagen. Jo, jag kunde sova lite till efter att ha varit uppe i några timmar. Vi gräddade våfflor till frukost. Jättegott med egen hallonsylt. Nån grädde hade vi inte, men det gick bra med en klick crème fraiche också.

Efter att maken hade åkt, löste jag korsord och lyssnade på bok. Precis som jag gör dagligen.

Ganska sent på eftermiddan kom jag på att jag inte har haft igång min pytte dator sen vi var på biblan sist. Jag brukar ta fram den några gånger i veckan i alla fall. Så jag tog fram den och började med att uppdatera säkerhetsprogrammet. Det tog en stund och datorn passade på att fixa andra uppdateringar också automatiskt. Jag var tvungen att starta om den och det tog nästan en timme innan den var användbar igen.

Då kom jag på den brillianta idén att “städa” i den och fixa säkerhetskopieringar. Sagt och gjort, jag satte ingång. Jag tänkte inte på att klockan hade hunnit bli ganska mycket.

Säkerhetskopieringen av 139 GB ( = 30.089 “objekt”) och resten, tog två långa långfilmer. Jag var nästan svimfärdig innan allt var klart och jag vacklade i säng bortåt midnatt.

Jag somnade genast jag la mig. Märkte dock när Amanda knölade ner sig under täcket och Smulan la sig tätt intill mitt huvud. Det är ljuvligt att somna till spinnande katter.

111

Jag hade nog inte ens rört mig under natten. Vilket betyder att jag var ordentligt stel på morgonen, när jag skulle upp. Jag var lite förvirrad också för den enda klockan som går fel i huset är just den som ska ställa sig själv och den finns bredvid sängen, så det tog en stund innan jag kunde lista ut vad klockan egentligen var.

Det är klart kyligare idag, det var –2,4 grader när jag gick upp vid ½8-tiden, Nu har termometern masat sig upp till behagliga +9,8 och solen försöker skina igenom tunna moln.

Nu är det snart dags för lunch, funderar på vag jag vill ha. Inget som kräver mycket jobb i alla fall. Nåt enkelt och som går fort. Jag har lite av kycklings-köttbullarna kvar, tänk om jag skulle koka lite spagetti till dem. Jag får nog fundera lite till.

Ha en solig måndag!

15 /Julia

8 kommentarer:

 1. Oj,du håller på att bli en nattuggla ;-). Skönt att du fick sova ialla fall även om du är stel. Härligt med sol idag också´! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det hoppas verkligen inte. Jag har alltid varit morgonpigg. Det var för sent för mig igår. Jag kan knappt hålla mig vaken till tolvslaget på nyårsafton *skrattar*

   Radera
 2. Ojdå vilken nattsuddare du är, hihi! Ibland springer tiden iväg och det var ett mastodontjobb du tog på dig där.
  Då blir det tidig sänggång i kväll?

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte blir det nån nattsudd ikväll... Gääääsp...

   Radera
 3. Duktig du är som städat datorn. Kräver massa tålamod ju.
  Mums med våfflor. Vart faktiskt lite våfflor idag :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste man göra det ibland, men det var dåligt med tålamod på slutet :).

   Radera
 4. Ibland har man inte riktigt tidsberäknat ett jobb när man sätter igång. :) Desto skönare att krypa ned i sängen sedan. Hoppas stelheten gick över under dagen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det hade jag absolut missat. Inte trodde jag att det var sååå mycket att "städa". Nu är det gjort i alla fall.

   Radera