Väderprognos för 5 dagar

torsdag 8 mars 2012

Godmorgon torsdag!

 

103

Natten som gick var mildare än på länge, det var inte alls så kallt. Den lägsta temperaturen var bara –0.8. Visserligen är det mulet, men det finns blåa gluggar mellan molnen, så jag hoppas att solen visar sig idag med. Min korta stund i solen, medan jag vädrade, var så mysigt igår. Solen värmde och våren är nog på väg, fast jag är medveten om att det kan komma både kyla och snö fortfarande, så hoppas jag att det inte händer.

Snön som finns kvar smälter allt mer. Gårdagens blåst tärde bra på den. Vi har inte mycket kvar av det vita på vår soliga tomt. Det finns mer på de skuggigare ställen. Det är inte varmt nog för att smälta allt än, men den tiden kommer säkert snart. Pippisarna har ätit upp all frö. Jag är så ledsen att jag inte kan fylla på automaten själv. Den tiden är förbi sedan länge, men maken får ge dem mer frön i helgen. Talgbollar finns det gott om i alla fall.

Nu sär snön smälter mer och mer, kan dom hitta förra årets fröställningar i naturen. Snart kommer det att finnas insekter också. Jag har sett nån sömnig fluga, men inga andra ännu. Jag vet att vänner i Skåne har sett citronfjärilar, att snödroppar och krokus börjar titta fram och visa sina blommor.

Jag älskar vårens första blommor. Blåsippor, tussilagon och de andra som blommar tidigast. Maken brukar plocka några åt mig när de kommer. Jag sätter dom i ett snapsglas och tittar på dem i några dagar. Då, när jag plockar fram den speciella lilla glaset är det verkligen vår.

Idag ska jag damma och ta ett varv med sopborsten. Smulan och Amanda älskar att hjälpa till. De jagar sopborsten och är i vägen bäst de kan. Att det tar dubbelt så långt tid för mig bekymrar dom inte ett ögonblick. Huvudsaken att dom har roligt! Om jag nu inte är elak och passar på medan de sover eller gör annat, vilket händer ibland. Fast oftast hör dom när jag plockar fram sopborste och sopskyffel. Det är svårt att göra nåt i hemlighet när det finns nyfikna katter i närheten.

De vill vara med vad jag än gör. De är ganska duktiga på att hålla sig ur vägen för mig när jag står upp eller går med bock. Som om de vet att jag inte är så stadig på benen och ska akta både sig och mig.

Ni får ha en trevlig torsdag!

Morrn 42 /Julia

12 kommentarer:

 1. Det där med nyfikna katter känner jag mycket väl igen. De vill alltid befinna sig i händelsernas centrum.

  Kram / Rozie

  SvaraRadera
 2. Nä det är inte lätt att göra nått i hemlighet när vi 4-benta finns där för vi hör allt och när vi inte hör är det för att vi inte vill höra, hihi!
  Kloka tjejer som håller sig undan så de inte skadar sin matte.
  Jag och Affi är väldigt duktiga på att flytta oss när mattemor kommer med sin rullator så hon inte snubblar på oss.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. Vi katter är ju av naturen hjälpsamma. Dessutom tror jag vi har en särbegåvning just när det gäller sopborstar. Många katter är särskilt duktiga just på sopning.

  SvaraRadera
 4. Man vill ju faktiskt hjälpa till och se till att det blir bra gjort! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Här hjälper vi oxå matte att städa ibland, när inte snabeldraken är framme förståss, för då springer vi undan, mjau
  Här har det oxå kommit en del snö, trodde det var VÅR? Men tydligen så ville vädret ngt annat.

  Tass tass

  SvaraRadera
 6. Åh gillar också vårblommor :-)
  Hittade blommande snödroppar i rabatten. Samt såna där vita blommor som liknar prästkragar fast mycket mindre på gräsmattan.

  kram

  SvaraRadera
 7. Man som jag är så springer jag snabbt o gömmer mig när det börjar pratas om städning ;-)
  Kan ni tänka er att imorse när vi vaknade så hade det kommit 10 cm SNÖ ! Som tur är har det mesta redan slaskat bort igen :)

  SvaraRadera