Väderprognos för 5 dagar

onsdag 21 mars 2012

Hej milda soliga onsdag!

 

sol049

Vi vaknade till strålande solsken och termometern visar +8,6 grader redan. Det är nog vindstilla också, jag ser inte några rörelsen i trädgrenarna.

Idag ska jag verkligen passa på att njuta av solen när den skiner på verandan senare. Vilken skillnad på bara nån dag, det snöade och var storm i måndags. Rena aprilvädret redan nu i mars Nyah-Nyah… Det blir nog en tidig vår.

Härligt! Vi får kanske se de första vårblommorna redan till helgen. Om makens hökblick ser några på vägen från bussen, kommer han plocka ett par som jag får sätta i den lilla snapsglas som bara används till årets första tussilagon.

Så här i slutändan måste jag säga att vi har haft en mild vinter. Inte så mycket snö att tala om heller. Jag har inte varit instängd så länge, bara några veckor och de gick fort. Jag har kunnat besöka bibliotek och affärer under nästan hela vintern. Skönt och jag är tacksam att den inte blev som de två föregående.

Nu ska vi rusta för våren, både i sinnet och inomhus. Vi måste köpa en del klätterväxter till rastgårdens utsida. För att dölja lite av gallret. Jag vill ha perenner, några som inte är giftiga för katter, om dom nu skulle vilja smaka på den. Nåt som växer fort, vi har humle på en sida och den döljer gallret bra. Jag har haft luktärter i många år i början, men jag kan ju inte sköta och vattna själv och vi brydde oss inte sen jag blev sjuk. Vi får hitta på nåt annat. Har ni några tips, så lämna gärna den i en kommentar, då blir jag glad.

Sedan behöver vi förnya kattmyntan och köpa nya plantor. Jag funderar på att plantera dem inne i rastgården till och med. Smulan och Amanda lär bli nöjda i alla fall Blinkar, men det är bättre att det är dom och inte grannkatterna, som får springa på egen tass, som äter upp kattmyntan.

Jaja… det visar sig hur det blir, det är ju ingen brådska. Jag har inga måsten idag, jag tar dagen som det kommer. Njuter av solen, lyssnar på en bra bok och leker med jamisarna när det vill. Just nu ligger Smulan i soffan och sover gott. Amanda ligger i min säng för att göra samma sak, hon kröp in under filten och har det varmt och mysigt.

Ha en fin och solig onsdag!

00004-1 /Julia

12 kommentarer:

 1. Åhh va härligt! Här är det kallt fast solen försöker allt värma oss lite men det kallt otäcka verkar ännu ha övertaget.. Vilket inte gillas allt! Hoppas eran dag blir mys och härlig! Nosbuffar och Gos

  SvaraRadera
 2. Det låter mysigt med sol för här är riktigt mulet. Just det kattmynta måste jag också ha tag i. Ha en riktigt skön dag.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag såg de första vårblommorna under vår morgonpromenad, de växte vid grannens vägg. Alldeles gula, såg inte om det var krokus eller något annat men jag tror att det var den sorten. Svar kommer då deväxt på sig lite.
  på tal om växter, jag gillar gullspira en gul växt som du kan dela på,förhindrar insyn och blommorna kan bli höga.
  ska ge bort de plantor jag fick i höstas eftersom vi flyttar.
  Stormhattar och riddarsporre har jag också haft .Synd att stormhattarna är giftiga.
  ha en bra dag ,kram Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I lä finns nog en hel del blommor här med :)
   Maken brukar plocka blåsippor och tussilagon i skogen på väg från bussen.

   Radera
 4. Åh, ni har mycket bättre väder än vi här i Södern *avundsjuk* I morse var himlen blygrå och termometern visade två plus :( Nu skiner solen och kanske har det blivit varmare, eventuellt tar jag mig en tur nu på lunchen och kollar :-)
  Ha en fin dag ni med! <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har säkert blivit varmare nu när solen har kommit fram hos er med :)

   Radera
 5. Vad härligt det låter med sol och vindstilla.
  Tjejerna kommer att bli glada när de får vårfint ute hos sig.
  Matte vill ha ordet!
  Min katt Smulan älskade en perenn, markkrypande med blåa blommor, blev som en kudde men vet tyvärr inte vad den heter men hon rullade sig alltid i dom när vi gick till mina föräldrar och de reste sig alltid igen efter hennes besök där. När jag begravde henne så planterade jag såna på stället. Ni kommer att hitta nått fint och kattvänligt.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du inte ta reda på vilken blomma det är, du har ju sett den, kanske mattemor vet namnet på växten :)

   Radera
  2. Jag ska kolla upp det. Smulan åt aldrig av den tror jag men hon älskade den men hon älskade de flesta blommor. Satte jag in tulpaner på bordet hemma kelade hon sönder dom!

   Radera
  3. Gulligt av dig.
   Tulpaner är gottis för många katter :)

   Radera