Väderprognos för 5 dagar

fredag 16 mars 2012

Tidig Fredag morgon (?)

 

Hello m musebus

Jag vaknade mitt-i-natten av att jag har ont. En typisk reaktion på gårdagen. Min kropp gillar inte att sitta och frysa och dessutom vara arg. Jag smög upp och här sitter jag med nybryggd thé, ett par mackor och en värktablett. Smulan och Amanda har gått tillbaka till husse efter att ha avsmakat osten på mina mackor. De har inte sovit färdigt! Husse ligger ju och sover, precis som man ska göra på natten. Lika bra att gå och göra honom sällskap, tyckte de.

Jag gick och la mig tidigt och somnade nästan genast. Jag orkade helt enkelt inte vara uppe. Vilket innebar att jag vaknade efter 5 timmars sömn, med lågt blodsocker och ganska hungrig. Jag orkade inte äta så mycket av middan igår. Det blev lite slarvigt med maten igår, för nån lunch blev det inte att tala om, lite frukt bara. Färdtjänsten borde ha kommit 12:30.

Jag vill tacka för all uppmuntran inför min eventuella starroperation. Jag behöver det verkligen. Man är ju rädd om sin syn, men jag inser nu att jag egentligen använder mitt högra öga för att se och läsa med. Jag gjorde ett test igår, när vi var hemma igen och efter att jag satte i linserna. Jag höll för mitt högra öga och insåg att jag verkligen inte ser speciellt mycket på mitt vänstra. Det var en smärre chock att få det svart på vitt vid undersökningen igår bara.

Visst visste jag att jag inte såg speciellt bra på vänstra ögat, men inte att jag såg dåligt. Jag har bara inte tänkt på det förrän nu, när ögonsköterskan påpekade att hon nästan inte kunde se igenom min grumliga lins. Självklart egentligen, kan kon inte se in och se min ögonbotten i ögat, kan jag ju inte heller se ut genom samma grumliga lins. Jaja, hon måste tala med ögonläkaren och jag kommer förmodligen att kallas för vidare undersökning.

Nu ska jag ära färdigt och sedan smyga tillbaka till sängen och försöka sova lite till, om nu jag får plats i sängen. Vilket inte alls är säkert, förmodligen är min del av sängen upptagen av två djupt sovande tjejer, som förmodligen inte gärna vill flytta på sig. Ja får väl se.

Trötter /Julia

12 kommentarer:

 1. Jag vet ju inte om du opererats för starr förut, men kanske du är orolig för operationen. Jag har opererat mitt vänstra öga och det var inte läskigt alls - fast jag trodde att det skulle vara det - och jag kunde se jättebra efter några timmar och jag ser fortfarande bra på det ögat. Däremot behöver jag operera det andra ögat nu och jag står i kö för operation. Det här säger jag för att ge dig tröst och mod inför operationen. Oroa dig inte. Det kommer att gå så bra.

  Kram från gammelmatte Gitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har bara opererats i handleden på 80-talet under lokalbedövning och är vettskrämd. Tack för din uppmuntran, jag behöver verkligen samla mod tills det blir dags.

   Radera
 2. Hoppas du fick mer sömn och att tjejerna var villiga att flytta på sig så matte fick plats.
  En operation är aldrig kul men slutresultatet blir förhoppningsvis bra.
  Matte kollar sig för grön starr för det går i släkten, hennes mormor blev blind, mostern har det och ser väldigt dåligt, min mattemor har bara lite för högt tryck så där är det lugnt men matte vill kolla det regelbundet ändå men däremot mosterns barn begraver huvudet i sanden och bryr sig inte, hur kul är det om man blir blind och att man kunde gjort nått åt det!
  Trevlig helg på er!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. Kan trösta med att starroperationer inte är särskilt komplicerade nu för tiden. Hoppas bara att du inte behöver vänta länge på operation. Det är jobbigt.

  SvaraRadera
 4. Det är inte lätt att ligga som ett s eller så för att missarna ska få plats.. säger matte.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Fy fabian för att vakna mitt i natten och ha ont :(
  Det gör min husse också ibland , min matte hon sover som en liten gris däremot :)
  Du ska se att det går bra med starroperationen , som många redan jamat här så är det ju ingen komplicerad operation nu för tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte kul, men jag har bra tabletter mot smärtan.

   Radera
 6. Pappa har också fått starr, försöker uppmuntra honom att bli opererad men han vill inte. Klart det är skrämmande men de har ju bra rutin på de operationerna så det går säker jättebra.

  Ha en härlig helg nu!

  Nosgos

  SvaraRadera