Väderprognos för 5 dagar

lördag 24 mars 2012

Hej soliga lördag!

 

3 katter

Efter en god frukost för två, är det dags att fixa sängen. Maken får göra det, för jag kan inte. Jag når inte, den är bred. 160 cm lagom för två… nej fyra är vi ju, fast oftast bara tre. Min sida kan jag fixa själv, men inte hela sängen. 5 av veckans sju nätter är vi bara tre som sover i den. Husses sida är tom om nu inte Smulan och Amanda fläker ut sig på hans sida. Det ska bli skönt att få vädra sängkläderna lite. Det är ju fint väder och de åker ut nån timme i solskenet.

Vi har sett flera av grannarnas bilar komma och några som åkte, nu på morgonen. Det är väl snart dags för att göra i ordning trädgårdarna för våren. Än så länge är det inte varmt nog för att plantera, men planeringen pågår för fullt hos flera av grannarna skulle jag tro. Flera har haft skottkärrorna fulla med jord och gödsel från parkeringen.

Vi har letat själva efter klätterväxter. Det får bli mitt jobb att hitta förslag på nätet, att ha några idéer när vi kommer så långt som till trädgårdshandlaren. Det lär dröja nån månad till dess i alla fall. I vårt vanliga köpcentrum brukar det finnas mycket på COOP varje vår. Inte bara utemöbler, de har till och med buskar och träd, förutom frön och plantor, hade förr i alla fall. Äsch, det löser sig när det blir dags.

Idag är det städning på schemat. Maken ska rasta snabeldraken om en stund. Vi får se om Amanda klipper till den. Det gör hon inte på befallning, men det vore kul med en bild. Jaja… jag tar en om jag kan, annars får det vara.

Har ni märkt att just de roligaste bilderna går man miste om. De är ju ögonblicksbilder och vem hinner med i jamisarnas takt. Inte jag i alla all. Fast nån gång lyckas man ändå. Det gäller att vara beredd med kameran. Nåt annat kan man inte göra.

Det är lite svalare, termometern visar +8,7 grader och vi har växlande molnighet. Men det är tunna vita ull tussar bara, som syns i skyn. Det blir säkert en fin vårdag idag också.

Nu är det lika bra att jag hjälper till med det lilla jag kan. Rulla ur vägen åtminstånde Blinkar.

Ha en solig lördag!

11 /Julia

7 kommentarer:

 1. God middag :)
  Här ligger minsann dimman så tät att man knappt ser bort till grannen :(
  Man kan ju alltid hoppas på att den lättar lite nu i eftermiddag.
  Här ska det INTE rastas någon snabeldrake idag ( om jag får bestämma:)
  Tror vi ska åka bort till mina "morföräldrar" en sväng och fika och visa mattes alla kort från Rom.
  Ha en myysig lördag !

  SvaraRadera
 2. Vi sätter liksom det i system att hitta på nått kul när kameran inte är framme så där inte ska finnas några bevis, hihi!
  Matte har också rastat den där saken men jag sov vidare.
  Mysigt med nyluftade sängkläder!

  Kramisar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar tro det och att ni retas när blixtmojängen inte är i närheten ;-)

   Radera
 3. Vad skönt med sol här har det varit mulet och dimmigt. Ja det är inte lätt att fotografera de små liven så jag har börjat bära med mig kameran *ler*. Ha en fortsatt trevlig helg och vi hoppas på sol imorgon.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Våren är nog här! Härligt! Matte brukar muttra om att missa hon också men vi tycker nog att hon blixtrar fullt tillräckligt! Nosbuff

  SvaraRadera