Väderprognos för 5 dagar

onsdag 7 mars 2012

Hej vänner denna soliga onsdag!

 

993wednesday13

Det är onsdag och merparten av veckan har gått. Det är härligt soligt väder ute och termometern visar +2,7 grader. Visserligen blåser det en del, men vad gör det, jag ska ju ingenstans.

Vi gjorde inte så mycket igår. Jag pulade med bilderna och nu är de i gott förvar på den externa hårddisken.  Skönt, för nu vet jag att de inte försvinner av misstag. Det har ju hänt flera av mina vänner att de har “haft bort” filer av misstag eller olyckshändelse och sedan har haft ett fasligt jobb för att hitta dem igen.

Jag tror att alla lyckades till slut, men visst är det trist innan man vet vart dom har tagit vägen och vet om man ska kunna återställa de bortslarvade filerna.

Jag minns min första köpta neddladdningsbara bok för 4 år sedan, det tog mig flera dagar att hitta den. Nu vet jag ju var de kan hamna, men det var lite retligt att köpa och ladda ner boken och den bara var borta. Mina kunskaper är nog för dåliga, eller var när jag gjorde mitt första försök. Vis av erfarenheten skapar jag en mapp redan i förväg och ser till att filen hamnar rätt från början.

Jag har hittat flera böcker som jag gärna vill läsa/lyssna på tack vare Wikipedias utmärkta uppslagsbok. Där hittar man mycket information om allt möjligt. Jag har hört talas om en bok av Colleen McCullogh som är en “fortsättning” på Stolthet och Fördom, Mary Bennetts självständighet. Den blev jag väldigt sugen på att läsa och jag undrar hur författarinnan löste intriger och händelser mer än 200 år senare. Jag har många gånger undrat hur det kunde ha gått sedan, efter de tre döttrarnas giftermål. Jane Austen har ju inte skrivit mer.  Om inte annat får jag läsa den i pocketupplaga, men först ska jag fråga efter om den finns som ljudbok på biblioteket. Då jag helst lyssnar till böcker.

Jag minns knappt hur jag hamnade på den sidan. Det blir lätt så när jag hittar nån information jag söker och sedan klickar vidare i några omgångar. Det ena ger det andra bara. Ibland går det så långt i klickandet att jag nästan har glömt vad jag egentligen letade efter *fniss*

Nu ska jag sitta lite i solen medan jag vädrar. Jag tror att jamisarna tar en tur ut på verandan, fast de har rastgården i full solsken nästan hela dagen. De trivs jättebra där ute och maken ska fixa till flera hyllor och utkiksplatser under sin semester har han lovat.

Ha en fin och solig eftermiddag!

have_a_wonderful_wednesday1 /Julia

12 kommentarer:

 1. Tyvärr är det ofta så att det krävs en hel del bittra erfarenheter för att man ska lära sig saker. Detta gäller särskilt hanterandet av datorer, tycker jag mig ha märkt :-)Det är så lätt att klicka lite för snabbt och vips så har man gjort något som man absolut inte hade planerat...
  Skönt att du har dina bilder säkrade nu!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Numera tänker jag oftast efter före när jag håller på med nya saker på datorn innan jag trycker ;-)

   Radera
 2. Det är ett elände när saker försvinner ur datorn utan att man vet hur det går till. Och framför allt utan att man vet vart det har tagit vägen. Extern hårddisk är toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det tråkigt och oftast vet man inte ens hur det har gått till eller var man gjorde :(
   Extern hårddisk är toppen!

   Radera
 3. De där datorerna verkar leva ett eget liv i alla fall när man gör fel, för så låter det här hemma, hihi!
  Vi har haft soligt och fint men så fort man gått ut har det blåst kallt och inte alls skönt!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har helt rätt, de trilskas ibland absolut med oss!
   OM man VILL ta bort nåt frågar den flera gånger om man är säker, men gör man fel så är allt POFF borta på en gång :)

   Radera
 4. Här här det oxå hänt att filer bara försvinner. Bra att ha en extern HD

  kram och tass tass

  SvaraRadera
 5. Vilket bibliotek du måste ha i datorn! Så härligt att bara klicka sig fram och välja.. Lite kallare idag tycker vi.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har jag och det är kul att bara kunna lyssna på det som mest känns rätt för stunden.
   Jag har ju sparat på "juklapps-böckerna" som jag fick av Alice och CO. Dom har jag inte lyssnat på än :)
   Vi har ju haft tur med vädret och kunnat besöka biblioteket regelbundet denna vinter!

   Radera
 6. Åh jag har också haft problemet att jag inte hittar nerladdade filer osv. Men skapar man en mapp i förväg går det ju bättre.
  Hoppas du hade det skönt i solen. Var rätt varmt i solen men sen på eftermiddagen när det var molnigare så blev det sååå kallt *burr*

  Kram

  SvaraRadera
 7. Åh min matte har oxå haft problem med att hitta vart saker man laddat ner hamnat nånstans , men nu vet hon oxå vart dom hamnar :)

  SvaraRadera