Väderprognos för 5 dagar

söndag 25 mars 2012

Ni har väl inte glömt Sommartiden???

 

daylightsaving4 vår

Det är dags att fixa klockorna! Inatt har vi “tappat” en timme sömn Blinkar.

Klockan blev aldrig 2, den blev 3 efter 01:59. Jag brukar sova dåligt de nätter vi ställer om klockorna. Inatt har blåsten bidragit till att jag inte kan sova. Det blåser som 17 ute. Den viner runt huset och ger mycket ljud ifrån sig. Maken sover så gott ändå. Det är inte mycket som stör honom på nätterna.

Jag smög upp lika tyst som alltid, bryggt en kanna thé och gjort mig en macka till. Mitt blodsocker är lite lågt 3,9  (inom det normala dock) så jag behöver äta nåt. Smulan och Amanda har gått tillbaka till husse, matte får vara uppe själv.

Likväl undrar vi när vår så kallade atomklocka kommer att visa rätt tid. Alla andra ställde vi redan innan vi la oss, utom makens mobil. Jag ska försöka komma ihåg att säga till. Han måste ju ställa om de som finns hemma i alla fall.

Många, jag med, har lite trassel med hur klockorna ska ställas. Fram eller tillbaka, men jag hittade en bra regel om jag nu skulle glömma.

daylightsav3 /Julia

14 kommentarer:

 1. Matte ställde om sin väckarklocka i går men sen har vi inte fler, jo datorn men den ändras själv och likaså mobilen.
  Idag har vi sol men vi har inte varit ute än så vi vet inte om det är varmt och gott men snart ska vi kolla det.
  Matte gillar inte denna omändring av tiden för det tar gott och väl en vecka innan hon kommer in i det så det blir väl en extra trött vecka skulle jag tror och helt fel för mig som väntar hem matte vid en tid och sen blir det fel!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte kommer ju en HEL timme tidigare än förra veckan, det blir väl bra!

   Radera
 2. Den regeln för sommartid var ju rätt bra. men du kan också tänka på¨sommaren tar jag fram utemöblerna/ vintern ställer jag tillbaka dem.
  ha en fin söndag! Kramizaar från oss alla!

  SvaraRadera
 3. Här har vi inte glömt att ställa om dom klockor som behövs , fast det var ju ett par stycken på jobbet som hade missat det och kom sent till jobbet.
  Strålande sol här nere idag och av den där ussliga dimman syns inte ett spår :)
  Fortsatt trevlig söndag på er !

  SvaraRadera
 4. Visst är det konstigt att en timme kan ställa till så mycket! Vramt och skönt idag, härligt! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Det är jobbigt med tidsomställningen. Jag har en annan regel "På våren sätter man FRAM utemöblerna och klockan, på höster tar man TILLBAKA samma möbler och klocka." Den regeln har äntligen hjälpt mig att förstå.

  Tack för alla fina kommentarer i min blogg, det värmer väldigt mycket. Jag är själv dålig på att skriva hos andra men jag försöker bli bättre.

  Kram Catta

  SvaraRadera
 6. Jag är inte alls förtjust i sommartid, men man måste förstås anpassa sig. :) Sover dåligt och är "i otakt" med tiden långt efter tidsomställningen. Det där med utemöblerna är det som grejar saken för mig med... annars vet man väl aldrig åt vilket håll man ställt klockan. Hoppas att du fick dig lite mer sömn efter ditt nattvak. Annars blir man lätt frusen och trött hela dagen. Kram från Stationskattmatte.

  SvaraRadera
 7. Samma här, gillar inte riktigt när man ska ställa om klockorna, blir så snurrigt. Säger som övriga här, att på våren/sommaren när man tar fram sommarmöblerna, då vrider man tiden frammåt och på hösten blir det tvärtom.
  Här har det varit lite kyligare igen, fast solen varit framme. Får hoppas på sommarvärme framöver.
  Kram

  SvaraRadera