Väderprognos för 5 dagar

lördag 13 oktober 2012

Hej soliga lördag!

 

CA2FCT2Z

Vi har mestadels strålande sol med bara lite bris. Termometern visar 9,1 grader i skuggan. Det är en härlig höstdag, med andra ord.

Vi har tagit en liten promenad, bara för att kasta veckans soppåse. Det var skönt i solen, men lite kyligt ändå. Maken har tagit bort nätfönstret i sovrummet igår kväll och nu är det varmt och skönt där inne med, fast fönstret är öppet lite. Nån element behövs inte sättas på än. Elementet är sällan på även på vintrarna, jag vill ju ha svalt där inne när jag ska sova. Är vi två som sover där inne blir det riktigt varmt fram emot morgonen ändå.

Jag har tagit fram en ännu osedd film-box med “gamla” Beck deckare. Den som Gösta Ekman spelar rollen kommissarie Beck i.

Beck-box

Kjell Bergquist spelar Kollberg, Niklas Hjulström spelar Skacke och Rolf Lassgård spelar Gunwald Larsson med den äran. De är jättebra!

Bättre än de senaste inspelningarna som Peter Haber och Mikael Persbrandt spelar i. Tycker jag i alla fall. Jag minns de allra första där Carl-Gustav Lindstedt spelade huvudrollen.

Nån eller några av dessa deckare får stå för lördagens underhållning. Vi lär väl se två eller tre av dem. Beror lite på vad vi hittar på senare.

Men allra först ska maken rulla in elrullstolen i friggen. Det börjar bli så pass kallt att dem behöver komma in i lite värme. Det är ca 10-15 grader där inne på vintern. Där inne förvarar vi äpplen till jul till exempel.

Han ska fixa nät runt fruktträden också. Vi vill inte att barken äts upp av hungriga djur under kommande vinter. Pippisarna har fått talgbollar i gavelfönstren, till glädje för Smulan och Amanda. Nu har dom första parkett att se på fåglarna, när de äter.

Några frö-automater i träden har han inte satt upp än, de får vänta några veckor till på solrosfrön. Vi har några solrosor på tomten, de får plocka frön från dem.

Ha en trevlig höstlördag!

Byebye /Julia

14 kommentarer:

 1. Åh här nere så öser regnet ner :(
  Blir till att hålla sig inne hela dagen idag , tror jag väljer sängen :)
  Låter bra att Talgbollarna kommit upp så att Amanda och Smulan kan spana på Fjäderkotletterna :)
  Trevlig Helg på er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att det regnar hos er :( Skickar lite sol om den nu kommer fram...
   Talgbollarna är välbesökta, spaning pågår :)

   Radera
 2. Har haft ett fantastiskt väder några dagar men idag så är det grått grått och blåsigt,,,men fixar inne och bakar lite,,,bl.a.
  Ha en bra lördag.

  Trevlig blogg !

  SvaraRadera
 3. Härligt med lite solsken en lördag,det är vi inte bortskämda med! Visst är det spinnande med fjäderkotletter precis utanför fönstret, bästa underhållningen! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit en fin lördag med många pippisar i talgbollarna :)

   Radera
 4. Vad härligt väder ni haft, hos oss har det regnat nästan hela dagen.
  Fåglarna plockar gärna från solrosorna säger matte och jag har sett det på matteföräldrarnas solrosor när de sitter och plockar dom.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
 5. Vi var ute och luftade oss i solskenet på uteplatsen en stund. Matte var glad för att stunden blev kort, för det blir väldans kallt med öppen balkongdörr nu under hösten. :)

  Matte har nog inte sett så många Beck-filmer med Gösta Ekman, men tycker väldigt mycket om filmatiseringarna med Peter Haber. Man blir nog van vid vissa skådisar i rollerna, kanske. I alla fall gör Persbrandt "buffelrollen" som Gunvald Larsson bra. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir kallt med dörrar öppna nu!

   Den nyaste filmatiseringen av Beck är "modernare" än de äldre. Böckerna skrevs ju så tidigt som på 60 och 70 talet.
   Visst är de toppen i den nya med, men vi har en viss förkärlek för de gamla ;-).

   Radera
 6. Får jag låna den söta kattbilden du har längst upp här i din blogg?
  Tycker den är så söt :)
  Här har det inte varit ngn sol, ej heller regn, men lite kyligt ändå.
  Roligt för Amanda och Smulan att ha ngt att titta på, när dom äter.

  Tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, gärna. Jag hittade den på nätet också! Jag tyckte själv att kattungen i fruktkorgen är jättesöt!

   Radera