Väderprognos för 5 dagar

tisdag 23 oktober 2012

En solig tisdags morgon!

 

00013a

Vi vaknade till en solig tisdag!

PICT0871

Synd bara att det inte varade så många timmar… Det är dock ganska fint, trots alla ljusgråa moln som gömmer solen för oss. Temperaturen är 6,0 grader och vi slapp frosten inatt.

Som ni kan se på bilden är det höst! Många av trädens löv har blåst av. Nu kan jag se lite av bilarna igen på vår lilla grusväg bakom grannhuset, när de kör mot parkeringen. Den var gömd bland grönskan under sommaren. Lite vemodigt trots allt att vi går mot vintern med ganska raska steg. Det märks mest på att de skymmer allt tidigare på kvällarna… eftermiddagarna skulle jag nog säga!

Jag justerade timern till “dinglet” runt huset. Belysningen är på en stund på morgonen och några timmar kvällen. Det är ju mest grannarna som ser den, men de är vana vid att det lyser hos oss på kvällarna.

De två ute armaturen, som fanns på gavelsidan, blev nedmonterade när maken målade huset är utbytta, men inte monterade än. De får vänta till våren, tror jag. Om nu inte maken sätter upp de nya som köptes de närmaste veckorna. De gamlas rörelsedetektor fungerade inte längre, efter 20 års användning och han hittade nya på “gubbdagis” billigt för några månader sedan. De är jättefina och lite olika mot dem vi hade. Ni får se bilder när de är där de ska vara. Den som finns på friggen fungerar fortfarande och den är inkopplad igen. Den börjar lysa om och när jamisarna går ut på nätterna och lyser upp rastgården för dem.

Dagens program är inte direkt planerad, men jag gör nog inget ovanligt. Lyssnar vidare på Stråk av rött, spelar lite spel och kort på datorn. Jag tar nog fram mitt korsord också och löser vidare, om jag nu får för Smulan och Amanda. De ligger ju gärna mitt i den och jag får ta de ord som “blir” över och är synliga. Oftast är just hörnen lösta allra först. Mitten får vänta tills de går och lägger sig nån annanstans Blinkar! Typiskt katter, men jag har inte hjärta att köra bort dem när de kommer. De vill ju gosa och att jag ska bry mig om dem och inte nåt dumt korsord!

Ha en förhoppningsvis solig höst-tisdag!

peterplyds013 /Julia

10 kommentarer:

 1. Vi fyrbenta är ju viktigare än ett korsord så det är klart tjejerna ska gosas med, syrran gör likadant med sin husse.
  Träden ser lika kala ut hos oss, vissa har mer blad men de flesta faller och sen drar jag in en massa säger matte, 2, 3 st säger jag, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. De fastnar väl i din päls, löven. Sen är de kuliga att jaga inomhus tycker tjejerna ;-)

   Radera
 2. Här nere börjar också löven drösa ner på backen nu.
  Både vackert och vemodigt tycker min matte.
  Här har det varit mulet hela dagen , men nästan 10 grader varmt.
  Min matte har varit ledig idag och givetvis betyder det att hon varit på rymmen. Idag så smet minsann hon med en väninna ner till Helsingborg för lite människo shopping och lunch :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon behövde nog handla lite till sig också, inte bara till sin pälskling ;-)

   Radera
 3. Men visst blir man glad när solen tittar fram en liten stund! Det är mysigt med lite lagom beslysning när det är mörkt tycker vi! Vissa tidningar är helt enkelt skönare än andra att ligga på och vad kan vara viktigara än att klappa sina katter? nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solsken blir man på gott humör av.
   Bra början på dagen ;-)

   Radera
 4. Klart att du måste prioritera katterna och inte nåt korsord som kan vänta till senare tillfällen. Man får vara tacksam att man får så mycket hjälp av sina fyrbenta vänner på olika sätt. korsordslösning är ju bara en av deras talanger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, nog hjälper dom till med det mesta, eller VILL i alla fall ;-)

   Radera
 5. Så gör två av mina katter oxå, när jag löser korsord då och då. Då kommer dom och vill hjälpa till :) Är så här oxå, att dom lägger sig i mitten av korsorden, så jag får lösa det som syns liksom, och ta resten en annan gång.

  Skönt med lite solsken så här på hösten, även om jag inte gillar hösten ngt vidare.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten är en vemodig årstid! Våren däremot är hoppfull. Naturen vaknar!

   Radera