Väderprognos för 5 dagar

söndag 19 juli 2015

Har sommaren tagit semester???


Vi börjar tro att sommaren och solen har tagit ledigt och åkt på semester långt bort.
Vi har sett solen i några minuter i taget, men det blåser och termometern har masat sig upp till 16,9 grader trots allt. I och för sig borde jag inte klaga. Jag som mår dåligt när det är för varmt, men knappa 17 grader i juli räcker nog inte för alla de som är semester och sommarlovs lediga.

Vi sover jättegott på nätterna, då temperaturen sjunker till 17-18 grader inne. Sötaste Fröken gillar och vill gärna krypa ner under mitt täcke på nätterna utan att jag protesterar. Det är mysigt att ha henne där, hon är som ett levande värmekälla. Jättemysigt när jag blir lite frusen på morgonkvisten. Fast jag har ingen tanke på att byta ut mitt nya sommartäcke. Hellre tar jag en fleecepläd framåt morgonen.

Jag har hämtat fler gamla sommar program. Just nu har turen kommit till Börje Salmings program från 2014. Mycket var annorlunda förr i NHL. Han berättar om hur han spelade tämligen illa skadad och hur rått de gick till mellan lagen på 70-talet. Han hade det inte lätt i början!

Middagen blir gårdages rester. Skönt att bara behöva värma den, men en ny sallad får jag göra. Bara några skivor tomater och tunnskivad rödlök med lite dressing. Det går ju fort. 

Hoppas att ni får en soligare söndag än det vi har, ha det så mysigt :)
 /Julia

13 kommentarer:

  1. Jo, sommaren och solen har tagit semester. Det tror jag också. Din lilla kisse är precis som min Busan. Hon älskar att krypa under täcket hos mig och vill gärna sova på min arm. Till och med i sömnen sträcker hon ut sina tassar och ligger och klappar på mig i det att hon spinner lugnt och förnöjsamt.
    Kram ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Amanda har sovit under täcket hos mig i hela sitt liv och hon fyller 14 nästa gång :)

      Radera
    2. Härligt!
      Kurrelisvansvift till er båda ♥

      Radera
  2. Ja här har inte heller solen visat sig mer än ett kort tag nu under eftermiddagen. Blåser gör det så man nästan fryser när man går ut, matte som vände om kläderna i garderoben-fram med sommar och bak med vinter, men nu undrar hon om inte det var onödigt arbete ;)
    Fast visst sover man skönt om nätterna när det blir så svalt.
    Nospussar

    SvaraRadera
  3. Vi undrar precis detsamma, var är sommaren? Varit kyligt idag och knappt nån sol hos oss och visst jag vill inte ha för varmt men lite varmare skadar inte.

    Kramar & Nospussar

    SvaraRadera
  4. Här har det varit mulet regnat fast då var vi inne på en mysig klädaffär i byn Lögdeå. Köpte inget jo förresten en korv med bröd hihi. For sedan till Olofsfors härliga ställe och då var det jätte varmt och strålande sol. Det är skönt då det är svalare på natten sover som en stock och nu har gammelkisse kommit och gjort mig sällskap
    Ja Madicken blir lite avis förstås men lite kliande bakom öronen så blir det frid och fröjd igen. Tomat, rödlök är så gott som sallad
    Må så gött, Gunilla.

    SvaraRadera
  5. Tänk vad olika vädret kan vara! Här har vi haft sol större delen av dagarna, visst har det varit lite moln och regnskurar men övervägande delen har vi haft sol och runt 20 grader, oftast strax över.
    Bosse sover också gärna under täcket hos mig delar av natten. Det är såååå mysigt att somna med en kurrande katt mot benen eller magen :)
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  6. Matte säger att det enda positiva med allt regnande är att regntunnan på 1000 liter blivit fylld till 3/4 på en vecka :)
    Här gillas det också när man har rester som bara är att värmas , synd att man inte kan ha det varje dag :)

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nång gång måste man ju laga till de som kan bli rester ;-)

      Radera