Väderprognos för 5 dagar

torsdag 30 juli 2015

Mulet å hällregn...


Koden till mitt kort kom idag. Nu gäller det bara att hitta någon pålitlig person att få den verifierad. Det är inget som jag låter Hemtjänste ta hand om. Jag vågar inte lita på dem så mycket. Jag ska fråga min präst Eva om hon kan göra det denna gången också eller om jag själv kan komma hemifrån en sväng. Det är ju ny månad och jag har rätt till ledsagning en gång per månad, men jag skulle nog vilja spara den resan till en annan gång senare i månaden.

Jag har lämnat min inköpslista till tjejen från Hemtjänsten och hon sa att hon skulle handla själv åt mig imorrn. det låter toppen. Jag har till och med visat bilder på det som jag vill ha handlat denna gång. Jag tog allt från ICAs annonsblad på nätet och hon fick se vad jag menade med det jag har skrivit. Jag kan bara hoppas att det blir rätt denna gången med. Jag bad henne att köpa en bytta med chokladglass också och jag hoppas verkligen att jag slipper att få hem dem rinnande, men det lovade hon att den skulle vara lika frusen som i affären. Jag kan ju inte annat än att hoppas på det. Det är första gången jag vågade mig på att be dem att köpa lite glass också, det är ju så gott!
Sen är det bara det vanliga, bröd, grönsaker och frukt. är viktigast. Kyckling och fläskkött finns i frysen sedan tidigare så jag klarar mig kommade veckan!

Jag har hämtat fler Sommarpratare i P1, Jag hittade tre med Robban Broberg från -81, -92 och 99. Han var ingen idol men hade roliga ordvändningar i sina låtar. Lite av Povel Ramel tyckte jag. Nåt att fördriva några timmar med medan jag spelar lite Mahjong :)

Efter morgonens och förmiddagens ösregn med strömavbrott är allt som vanligt igen. Korta strömavbrott har vi haft många sedan igår eftermiddag och idag. Tydligen är det nedhängande grenar som ställde till det, så stog det på Elverkets hemsida i alla fall.

Hoppas att ni klarar er ifrån allt det blöta!

 /Julia

14 kommentarer:

 1. ....eller som Nelson Mandela sa: It always seems impossible until its done! :-)/Lena
  ps. ledsagning en gång per månad låter liiiite snålt tycker jag.Hur fungerar det om du exempelvis inte skulle utnyttja ledsagningen en månad - får du spara den å sen ha möjlighet till 2 utflykter månaden där på? Är bara nyfiken rent allmänt på reglerna kring detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning, men visst är det snålt.
   Jag har haft 1 ledsagare till begravningen i maj och 1 för att handla nu i början av juli. Sen hade jag fixat egna ledsagare 2 ggr och dem har ju inte Hemtjänsten att göra med.

   Radera
 2. Bra att koden kom. Eva hjälper dig säkert. Tycker också det låter snålt med ledsagare 1 ggr/mån visserligen är det ju bra om du får annat sällskap när du ska iväg men du kan ju faktiskt behöva hjälp med tex läkarbesök under två tillfällen samma månad. Vi kurar i regnet och myser för det är det bästa vi kan göra tycker vil NOsbufffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill nog kunna göra vad jag vill när jag får ledsagning och inte vad jag måste (läs läkarbesök och sånt) ;-)

   Radera
 3. Ja hoppas du kan få hjälp av Eva med kortet, klart att det är trevligare att spara ledsagaren till senare tillfälle när man kanske vill hitta på lite mer.
  Ja, hoppas verkligen att du inte får hem smält glass, frysa om sådant är aldrig riktigt gott. Blir så isigt och tråkigt att äta då, när man ju vet hur gott det är med glass :)
  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Håller tassarna för att Eva kan hjälpa dig med kortet och att du får hem fryst glass imorgon :)
  Här nere har vi haft soligt väder i eftermiddag och ikväll och jag släpade med matte ut på promenad minsann. Tuggade givetvis på en massa gräs och så spanade jag på små grodorna som hoppade i gräset :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Nu hände det igen dvs jag hade kommentetat här och tryckte på publicera då kon det upp att jag skulle välja konto och valde google då skulle jag logga in på mitt gmail och din blogg kom upp och det jag skrev for..
  Vad är felet? / kramiz Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning, ingen annan har sagt nåt om det (än).
   Hoppas att det löser sig :)

   Radera
 6. Synd att du inte kan få ledsagning mer än en gång i månaden. Verkar ganska snålt. Hoppas det ordnar sig med kortet så du kan använda det som det är tänkt.

  SvaraRadera
 7. Man vill ju att nån man fullkomligt litar på fixar det med kortet. Hoppas Eva kan hjälpa dig.
  Glass är inte gott om den smälter och sen fryses igen så hoppas den klarar sig hem fryst.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera