Väderprognos för 5 dagar

fredag 17 juli 2015

Ett rejält oväder...


Vi hade ett rejält oväder över oss inatt. Det både blixtrade och lät så gott som samtidigt, för att inte tala om regnet som öste ner. Åskan var nog rakt över oss ett tag. 
Tur att ingen av oss bryr sig egentligen, men jag var lite orolig över vattenmassorna som kom uppifrån. Jag kunde bara hoppas att det rann rakt ner, så inte min elrullstol blev dränkt. Den verkar ha  klarat sig. 
Jag beställde mat och en ny sandlåda till Amanda i onsdags och idag kom beställningen ända hem.Toppen att få paketet levererad hem till dörren, utan extra avgifter och snabbt gick det också. Sandlådan har jag bett Hemtjänsten ställa in i friggen så länge. Jag köpte den för det var extrapris på den och den får stå där inne i några månader till. Jag tar fram den när stugan är klar och fin till hösten.
Jag har också beställt en ny pump till vattenfontänen igår från ett annat ställe, men den lär inte komma förrän nästa vecka. Det gör ju ingenting, för jag fick igång den gamla efter lite extra pill inuti, men jag ville ha en ny på lager om den inte skulle vilja vid nästa etra nogranna rengöring. Då jag plockar sönder fontänen i alla dess beståndsdelar. 

Idag har väl inte hänt annat än att jag fick hem mat till nästa vecka. Lite väl mycket av vissa saker, potatis till exempel men det är ok ändå. En del av varorna hamnade i frysen för att ta fram senare. 
Jag ska faktiskt steka en bit flintastek i stekpanna imorrn. Den är redan marinerad och hälften har hamnat i frysen, då jag aldrig äter upp 800gr kött ens under en vecka. Jag äter ju helst vegetariskt, fisk och kyckling, men det är gott med lite fläskkött någon gång ibland. Jag ska nog göra en liten potatisgratäng till. Jag har köpt aluminiumformar i lagom storlek för en när jag var och handlade själv.

Dagens väder är väl inte så mycket att hurra för, det är molnigt och vi har 16,8 gradet ute. Jag sitter och lyssnar på tidigare Sommarpratare som jag har hämtat från P1. Just nu är det Liza Marklund som berättar om sitt författarskap bland mycket annat.

Ha en jättetrevlig fredagseftermiddag och kväll!
 /Julia

15 kommentarer:

 1. Tur att vi slapp ovädret som huserade hos er i natt!! Här i Trosa där vi bor märktes ingenting men det är ju ej nästgårds till dig. Blir glad när jag läser att du ska få hjälp med att fixa i ordning det som behövs i din stuga:-). Varma hälsninga Lena

  SvaraRadera
 2. Visst är det fantastiskt att man kan få varor levererade till dörren. Bra att ha vissa saker i reserv också. Hoppas du får till en got middag med flintastek och potatisgratäng. Det låter jättegott.

  SvaraRadera
 3. Vegetatarisk mat är gott, vi kan välja det om vi vill på jobbet om vi vill, sopporna gillar jag. Din stuga kommer ju bli toppen. Jo det har tydligen kommit bra med regn därnere
  Översvämning i Haninge såg jag. Glad att din el.stol klarade sig. Jag har suttigt på balkongen idag också
  Har börjat på Bob gatukatten som har legat och väntat länge nu. James Bowen är författaren. Men hoppas jag snart hittar den andra boken för måste få läsa hue det går. Vi åt våfflor idag är ju så varmt så man är inte så hungrig. Men äta måste man ju. ÅSELE sommarmarken startade idag Far kanske dit på söndag, tycket det är fel helg för marknaden lönehelg den 27/8. Men det är alltid tredje helgen i juli. Nu ska du och sötisen hs en trevlig kväll. Hoppas utan blixt o dunder. / kramizar Gunilla.

  SvaraRadera
 4. Vilket oväder ni råkade ut för. Tur att stolen klarade sig för man vet aldrig om regnet kommer rakt eller sidledes vid sånt väder.
  Skönt att få levererat kattmat mm in till dörren. Matte beställer balsam och schampo till mig och får det levererat hem men till matteföräldrarna för det kan inte stå i vår trappa om matte inte är hemma.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 5. Vi har haft det där ovädret hos oss och som det svämmade över både här och där. Jag vet nog inte om jag sett så mycket regn komma på en och samma gång förut. Ser lite ut om att vi kommer få en omgång till ikväll eller i natt, men hoppas vi undkommer det den här gången.
  Här blir det också flintastek imorgon, fast vi har inte varit så duktiga att vi marinerat vår än :) Och så blir det ugnsstekta potatisklyftor, men nu blev matte sugen på gratäng istället, hihi.
  Trevlig helg. Nospussar!

  SvaraRadera
 6. Önskar dig och Amanda en trevlig helg!
  Kattkram till er :)


  SvaraRadera
 7. Här drog ovädret förbi lite tidigare under em/kvällen, matte läste i tidningen att det kommit 34 mm regn och hade orsakat översvämningar på flera ställen här i stan. Tur att man var inne!
  Hoppas middagen blev god, det lät jättemumsigt. Här gjorde matte jättegoda kycklingfärsbiffar med västerbottenost i.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Här nere hade vi faktiskt kalasväder hela fredagen :)
  Kanon att det funkar att du får grejerna ända fram till dörren och det är ju bra att det går snabbt också !
  Här har det faktiskt inte ätits en endaste Flintastek på hela sommaren , fast den är ju inte slut ännu ;-)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera