Väderprognos för 5 dagar

fredag 3 juli 2015

Flämt....


Kan någon vänlig själ minska på värmen??? Jisses, så varmt det har blivit. Vi trivs inte nåt vidare med denna hetta.
Jag har varit ute på nätet och kikat på en liten AC till mitt lilla hus. Det skulle vi verkligen behöva. Liksom solfilm på de två söderfönster som jag har. En dubbel mot verandan och den bakom datorn på gaveln.
Jag har dragit ner rullgardinen, lite skyddar väl den i alla fall mot den värsta värmen.
Idag är i alla fall dörren mot verandan stängd. Jag öppnar igen när det blir svalare mot kvällskvisten. Sötaste Fröken ligger i sovrummet, som är svalast just nu. Det ligger mot nordöst, så det blir inte lika varmt som i det övriga huset.

Det går åt massor med bubbelvatten. Det gäller att fylla på allt det man förlorar i värmen. Tur att vårt brunnsvatten är så jättegod och iskall även i denna hettan!

Nu ska jag återgå till min musik, böcker och min skål med härliga körsbär. Jag läser om Grey i stereo med den första 50 Shades. Jag vill veta vilka skillnaderna är innan jag skriver en recension på boken. Hur mycket avslöjas egentligen i den första boken mot den, som är skriven ur hans synvinkel. Som jag skrev först, är det mycket man får veta när man har läst hela trilogin., men när egentligen...
Att han är trasig inuti och har problem vet väl alla, men hur kunde det bli såhär illa egentligen. Jag skriver inte mer, det finns säkert flera av er som inte har läst böckerna, jag vill inte förstöra nöjet för er.
Fast, lite störs jag av det "råa" språket i böckerna. Jag kanske är för gammal ;-), men det finns sensuellare ord för beskrivning av vissa saker. Här lämnas mycket lite (läs ingenting) över till fantasin medan man läser vissa scener i böckerna.

Ha en fortsatt varm... Flämt... fredag!
/Julia


14 kommentarer:

 1. Eget brunnsvatten smakar bäst riktigt kallt. Vi hade det då jag bodde uppe o Vilhelminatrakten. Hett idag också, vi kom nyss hem från Salusands havsbad och nu nlir det rökt röding potatis grönsaker och en slags röra med hjortron. Må så bra nu så syns jag snart igen. Kra(missar) Gunilla.

  SvaraRadera
 2. Nog har det varit flämtvarmt men nu framåt kvällen börjar det kännas skönare.
  Matte sa att de blev svettiga bara de rörde sig på jobbet idag och tänk då hur de var när de var och hämtade saker som skulle kastas, från olika ställen och inte speciellt lätta heller och allt annat men det blev en tidig eftermiddagsfika som varade länge istället, hihi!
  En AC hade inte varit dumt när det är så varmt, matte har också funderat på det i några år, undrar hur länge till hon tänker fundera.
  Kan nog bli bra med solfilm eller på nått vis försöka stänga värmen innan den når in, en del i alla fall.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 3. Tänk att vi aldrig är nöjda med vädret, visst blev det lite varmt så här på en gång men det är ändå skönt med solen tycker vi! Ha en riktig myskväll du och söta fröken.Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Här gillar vi inte heller flämtvärmen och det verkar som den håller i sig i helgen. Vi hoppas på svalare nästa vecka.
  Matte har provat flera olika portabla AC, men de fungerar dåligt om man inte har så man får ut värmen, men du kanske kan få hjälp med att ordna en skiva eller liknande att ha i fönstret med hål för slangen ut. Har man den bara ut genom ett fönster på glänt (eller dörr) kommer mycket av värmen in igen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Ja, oj så varmt det varit, nu har matte jobbat så hon har "missat" lite av värmen. Men imorgon ska vi nog försöka njuta lite av att det är soligt och varmt. Spännande att du ska jämföra böckerna så med varandra :) Vi väntar på den recensionen :D
  Trevlig helg
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett bra sättatt jämföra tycker jag, fast visst tar det tid ;-)

   Radera
 6. Även om man gillar och tål hetta ganska bra, så kommer den nästan alltid så plötsligt. Man hinner inte vänja sig. Men bästa att *"gilla läget" innan det blir kallt och blåsigt igen.

  SvaraRadera
 7. Javisst har det varit flämtvarmt idag med och matte o husse har varit glada över att AC´n i Mustangen fungerar annars hade dom brännt ihjäl sig om dom varit tvungna att åka nercabbat hela vägen hem :)
  I lägenheten har vi värmeväxlare som man tack o lov kan sätt på kylning också , hade inte gått att vara i lägenheten annars eftersom det är en taklägenhet med svart takplåt på.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmeväxlare verkar vara en fiffig mojäng :) Kanske nåt för oss?!?

   Radera