Väderprognos för 5 dagar

tisdag 21 juli 2015

Molningt...


Jag har sovit lite bättre, men har fortfarande lite mer ont än vanligt. Vi har det målnigt och regnet hänger i luften. 
Vi fick en rejäl åskskur igår eftermiddag. Regnet öste ner en stund, precis som om nån hade satt på duschet på högsta. Som tur var regnade det rakt ner, det vill säga elrullen klarade sig denna gången också!

Jag kommer att få besök på torsdag! Eva, min präst, är tillbaka från sin semester och kommer. Det ska bli jätteroligt att få träffa henne igen! Per har också lovat att komma. Han och jag ska ut på lite äventyr. Vi ska till banken och försöka avsluta några gamla bankkonton och flytta på lite pengar. Skönt att ha nån att "hålla i handen", ha ett par öron till som lyssnar, så ingenting blir glömt när vi är där. Det är en del papper som också måste visas upp för dem, för att vi ska kunna uträtta allt.

Jag har lekt att det är torsdag och gjort en liten ugnspannkaka med bacon, då jag verkligen var sugen på nåt matigt men lite sött till lunch.
Amanda ville också smaka, men insåg att det inte var nåt för henne. Hon åt upp baconbitarna hon hittade i sin lilla bit, men lämnade resten.

Jag har börjat att lyssna på Per-Anders Fågelströms "Staden" serie som egentligen börjar med Vävarnas barn, Krigets barn och Vita bergets barn som han skrev så mycket senare än Mina drömmars stad och de fyra andra. Jag började med den första som utspelar sig redan på 1700-talet och berättar om vävarna, d v s de som arbetade med att framställa tyger på söder i Sthlm. Om tvätterskorna, om kvinnorna som satt på spinnhuset, som en sorts straff istället för fängelse, och deras öden och många andras på den tidens Stockholm.
Dessa 8 böcker ingår också i  nina favoriter som jag gärna lyssnar på flera gånger. Jag har många sådana i mitt ljud och talboks bibliotek. Nu ska jag återgå till min bok ock spela lite Mahjong under tiden :)

Ha en fortsatt trevlig och förhoppningsvis solig och regnfri tisdag!
 /Julia


14 kommentarer:

 1. Vad snällt av Per att hjälpa till med bankärendena. Nu för tiden är allt så krångligt på bankerna. Tror att det här med rädslan för penningtvätt har gått lite till överdrift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och oärliga "arvingar" vid dödsfall bidrar väl med lite också...

   Radera
 2. Det är skönt att ha nån med sig när man ska göra sånt man inte gör ofta. Kul att komma ut även om det kanske inte blir det roligaste du gör, ärendet alltså.
  Tar väl nån dag innan det värsta onda försvinner men bra att du sovit lite bättre.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 3. Kul att Eva kommer och jätteskönt med stöd på banken! Roligt att komma iväg ut en stund också! Vi vill gärna ha lite sol nu för vi hinner liksom inte ut och njuta av gräset när det regnar titt som tätt! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Åh här älskar alla ugnspannkaka :D Vi hade gärna sett att det var torsdag, men den här veckan tycks vilja krypa framåt, långsamt, långsamt.
  Skönt med lite sällskap när det ska fixas och grejas sen :)
  Nospussar

  SvaraRadera
 5. Vad skoj med både besök och att få komma ut lite! Hoppas det går bra på banken.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Skönt att du fått sova lite met fast det onda var ju mindre bra men det blir nog bätttre det också. Soligt och 18 plus idag. Har inte hört någpn åska i sommar alls, men därimot så har göken hörts flera gånger. Fady det går ju inte att jämföra den fulingen med åsksan.Lite mysigt med hällregn tycket jag och med en bok
  Bra att tullan klarade sig denna gången också. Kul att dina vänner tittar in o veckan. Kul med lite bus oclså, du får passa på att hitta på något annat också när du är hemifrån. Kram för mu och sköt om dig? Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åskar har varit en flitig gäst hos oss på sista tiden...

   Radera
 7. Här har regnet också öst ner som om någon satt på duschen emellanåt idag.
  Matte säger att det var tur att hon var inne hos kunder varenda gång det hände :)
  Kul att "din" präst snart kommer och besöker dig och bra att Per kan följa med dig till banken.
  Här bidde det bara stekt hamburgare och kokt pasta o lite grönsaker till middag idag :)
  Dom där böckerna av Per -Anders Fågelström är mattes favoriter också , hon har läst allihopa :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fågelströms böcker är värda att läsas om och det finns fler ypperliga författare vars böcker lätt blir favvisar ;-)

   Radera