Väderprognos för 5 dagar

lördag 11 juli 2015

Den gick sönder...
Min underbara gamla kanna till vår första och enda kaffabryggare, en gammal Hugin, har gått sönder idag. Den hade i och för sig 25-år på nacken och själva bryggaren finns nog nånstans i friggen, men glaskannan var högt älskad. Den hade en jättebra tesil och jag har använt den så gott som dagligen de senaste 15-åren.
Idag råkade jag putta ner den från diskbänken när jag sträckte mig efter teburken och den gick i kras.
Jag har letat efter en bra glaskanna till bryggare på nätet, men himmel så dyra de är. Så jag beställde en komplett kaffebryggare från Siba för knappa 200,- och den var billigare än att bara köpa en glaskanna. Jag dricker ju mycket sällan kaffe, så just hur bra den är på att brygga kaffe är inte så viktigt för mig.
Förhoppningsvis kommer tesilen passa i den med, annars har jag en stor tekula också att brygga te med. Vanliga tepåsar förekommer inte hos mig med ett undantag och det är Herbal Infusion Temtation Friuts från Lipton i pyramidformade tepåsar. De finns i två variationer en jordgubb och hallon och en med hallon och blåbär. De är jättegoda och innehåller inget te alls, bara frukt och hallon-jordgubbs-blad. Jättegott att dricka på kvällen och den är min prästs Evas favorit också :)
Annars brygger jag all mitt te efter konstens alla regler och köper helst bara te i lösvikt. Det finns i min vanliga mataffär, men inte i den som Hemtjänsten handlar i, de har bara löste i färdiga påsar.
Så jag köpte på mig två rätt så stora påsar (á 250gr) av mina favoriter, Söders Höjder och Tant Augustas blandning sist jag var iväg i förra veckan. De är mina absoluta favoriter och jag har hittat bra teer i lösvikt på nätet också. Jag kanske provar dem nästa gång, vem vet?

Mina bakambitioner gick i graven med glaskannan. Kanske lusten återkommer imorrn igen, jag får se. Annars har jag tittat på grillmästarna på TV4 Play. Tänk så mycket prestige det är att grilla en köttbit bland vissa av herrarna. Det verkar vara en ren mirakel om en tjej lyckas komma med i tävlingen ;-)

Vi önskar er en fortsatt trevlig och lat lördag!
 /Julia


8 kommentarer:

 1. Vad trist att kanna gick sönder. Det är inte det lättaste att hitta kannor till kaffebryggare längre säger matte för de hade en på jobb som sprack och det tog tid innan han som är shoppingansvarig hittade en ny och dyra är dom.
  Te i lösvikt är godast, tycker matte med även om hon inte dricker det så ofta.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 2. Vilken otur med glaskannan.
  * Kramar om * ♥

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken 'tur' att det 'bara' var kannan som gått sönder! När vi läste rubriken trodde vi att det kanske var din nya dator, eller ugnen :-)! Lena

  SvaraRadera
 4. Te är så gott. Här dricks inget kaffe så teer i alla de möjliga sorter finns hemma :D Trist att kannan gick sönder. Och hoppas baksuget kommer tillbaka, för det är ju så gott att fika med nåt gott tillsammans med en kopp te :D
  Vi ska absolut fortsätta lata oss denna lördag.
  Nospussar

  SvaraRadera
 5. När du skrev om kannan kpm minnen från då min mor o jag fikade någonstans här i norr, hon skulle hälla upp kaffe till sig vid kassan och den sprack. Hon grämdes lite över detta men slapp betala. Kannan var gammal men varföe den exploderade vet jsg ej. The i lösvikt är gptt men påsar gillas också har chai latte hemma. Luktar så gott. Må så gött och var rädd om dig. Kramiz Gunilla.

  SvaraRadera