Väderprognos för 5 dagar

torsdag 23 juli 2015

Ute på "bus"...Mina vänner kom som de lovade. Eva först och hon hade en liter svenska jordgubbar med sig, som jag åt upp nu på eftermiddan en efter en. Jag tycker att de är godast utan någonting till.
Per kom lite senare och min kaka gjorde succé! Den blev verkligen jättegod och blir definitivt en favorit som återkommer vid speciella tillfällen.

Självklart öste regnet ner när vi skulle åka till banken. Tur att vi inte blev så blöta trots allt. Väl på banken fick vi allt uträttat. Jag var tvungen att avsluta två konton som var i Lennarts namn. Flytta på pengarna till mitt konto och jag är tvungen att byta bankkort också, typiskt. Den jag har nu är knuten till ett av de gamla konton som blev avslutade.

Vi hann med att hämta ett paket och handla lite också innan färdtjänsten kom. Idag kommer jag att äta färsk tonfisk, jag köpte en liten skiva, Mums!

Imorgon blir det riktig fest med äkta Fish and Chips gjorda från grunden. Jag köpte en torskfile att göra den av och jag har potatis att göra chips (engelsk variant på pommesf rittes) av. Det var många år sedan jag åt friterad fisk, det ska bli jättegott. Annat än fryst panerad fisk från frysdisken!

När vi väntade på färdtjänsten som hade förvarnat att han skulle bli lite sen, sken solen igen. Väl hemma hade jag en nyfiken Amanda i kassen. Hon kände doften av färsk fisk. Så Sötaste Fröken ser också fram emot middagen :)

Jag är rätt så trött, men jättenöjd med vår dag. Vi fick allt uträttat som vi ville. Hemtjänsten får gå på apoteket och hämta Alvedon åt mig imorrn, för det hanns inte med. Jag får dem ju på recept och i större förpackning än vanligt. Det blir billigare också så här. Dessutom får de plocka hallon som  börjar mogna nu och är underbart goda!

 Jag har också kontaktat F-Kassan om min pension som kommer till fel konto. Det tog 40 minuter innan jag hade ett "snille" (suck) i andra änden. Det var svårt att få henne att förstå att jag inte kunde ändra konton på egen hand via datorn, så efter ytterligare 10 minuter lovade hon att skicka blanketten jag behöver fylla i för att få pengarna på rätt konto från och med nästa utbetalning...

Nu ska jag vila lite till innan jag sätter igång med maten åt oss. Jag ska spela lite kort och lyssna vidare på Krigets barn av Fågelström!

Ha en fortsatt trevlig torsdag!


 /Julia

11 kommentarer:

 1. Skönt att det gick bra på banken och att få gjort det. Hoppas nu att snillet på FK skickar rätt blankett, hihi!
  Kakan såg ju jättegod ut så klart den blev en höjdare, hihi!
  Riktig mumma mat som ni ska njuta av de närmsta dagarna säger matte.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan ju bara hoppas på att få rätt blankett av henne...
   Fisken ska vi verkligen njuta av!!!

   Radera
 2. Jordgubbar är verkligen bäst som de är ,möjligtvis en liten klick grädde.. Låter som du hade en riktigt bra dag igår, trevliga gäster och bra hjälp. Vilken fest för dig och söta fröken med all fisk! Tonfisk har vi faktiskt inte smakat på men det kan ju bara vara gott!! Nosbuffar och kramar

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att allt gick bra. Friterad fisk med tillbehör är gott Klart söta fröken måste få sig en bit också. Mmmmm jordgubbar! Jag hittade smultron idag och stora var dem. Ha en skön kväll och vila ut. Kramizar Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smultron är också jättegott, jag har lite i en hörna på tomten, men nu börjar mina favoritbär mogna också. Jag älskar hallon!!!

   Radera
 4. Roligt att höra att dagen blev lyckad på alla sätt och vis. Ja,, frånsett F-kassan, men där räknar man ju nästan med att det ska strula. Hoppas middagen blev lyckad!

  SvaraRadera
 5. Ja nog hann ni med en del du :D
  Härligt att kakan blev lyckad, men inte trodde vi annat :) Mums för tonfisk till middag, det äter både jag och Laika i stora lass :D
  Nu går vi på helg också, så hur skönt som helst :) Hoppas på sol imorgon.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det är klart med banken. Vi gillar färsk tonfisk också :)

   Radera
 6. Jisses så mycket ni hann med då och skönt att solen lyste när ni väntade på Färdtjänsten på hemvägen :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera