Väderprognos för 5 dagar

lördag 18 juli 2015

Fler inslad av duktiga sommarpratare!


Jag har bläddrat bakåt i SRs arkiv över gamla sommar-program och hittat flera intressanta sommarpratare som jag har missat genom åren.
I många år var dessa radioprogram kl 13:00 ett dagligt inslag under de pågick under sommaren, men nu var det ett tag sedan jag tog mig tid att lyssna. Tur att de finns på Sveries Radios arkiv för att kunna lyssna på vid senare tillfällen. Jag har hämtat några till att lyssna på. 
Visserligen är låtarna förkortade, men det gör mig absolut ingenting. Dessa låtar kan jag ju lyssna till på annat håll om jag skulle villja. Just nu lyssnar jag till Kenneth Macartney, Canadas ambasadör som gick i början av juli detta år. Han har mycket kul att berätta. 
Jag kommer att lyssna på Bengt Baron, Mona Malm och flera till. 
Visste ni förresten att det var Marianne Bernsadotte som lanserade och marknadsförde Permobilen, de första elrullstolarna 1960-talet?!? Vars elektronik vidareutveckades senare av SAAB... Jag visste inte det!

Middagsplanerna från igår gäller fortfarande. Jag undrar om jag kan få Hemtjänsten att skala några av de minipotatisar de köpte åt mig (L köpte aldrig så små potatisar). 
Hoppas det, för annars får jag hitta på nåt annat med dem. Klyfta dem med skalet på och steka i ugn... Jag har svårt att hålla i små saker med min vänstra hand. Jag tappar taget om dem bara.
Nåja, h*n dyker väl upp snart och då får jag väl se hur det blir. Nåt praktiskt måste de väl kunna göra för mig med, utom att hämta posten och handla...

Vädret är växlande och hittills har vi inte fått regn, men vem vet om det inte kommer så småningom. Jag kan se några ganska mörka moln en bit bort.

Ha en lat och mysig lördag!
 /Julia

PS
Här får ni en bild på delar av min middag. Tomatsalladen kom inte med, men den blev också god. Självklart orkade jag inte äta upp allt, utan den finns rester som räcker imorrn med! Gratängen är i en 5 dl folieform och köttet på en assiett av en lite större modell.
 DS16 kommentarer:

 1. Bra att man nu för tiden kan lyssna på sommarpratarna i efterhand. Men tidigare när detta ej gick så kändes det faktiskt lite högtidligt där man satt och lyssnade med början kl 13, möjlighet fanns även att lyssna på reprisen 22.00? tror jag att det var. Brukar välja ut några att lyssna på men ofta har det hänt att jag blivit så positivt öerraskad av någon för mig okänd person som jag 'råkat' lyssna på! Trevlig lördag kväll och smaklig middag önskar jag dig:-)/Lena

  SvaraRadera
 2. Matte hade inte heller nån aning om vem som lanserade permobilen Men det var ju väldigt bra gjort av henne.
  Små potatis är svåra att hålla i när man skalar även utan att ha svårt att hålla i dom tycker matte så hoppas de hjälpte dig.
  Smartare om de köper de större men alla tänker kanske inte så.
  Såg gott ut och skönt att kunna äta rester i morgon.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer dom att göra, bara jag skriver att jag vill ha stora men inte bak-potatisar. Jag lär väl se om det hjälper.
   Maten VAR jättegott! Sönt att bara värma resterna imorrn.

   Radera
 3. MAten ser jättegod ut. Tror säkert att det smakar lika gott som det ser ut. Sommarprogrammen tyckte jag var både roligare och intressantare förr. Beror det kanske på att man var yngre? Att man inte hade så många valmöjligheter? Eller så var de helt enkelt bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de var nog bättre förr, men det är tur att man kan gå rätt många år tillbaka och söka på och se om favoriterna var med ;-)

   Radera
 4. Ja, visst är det trevligt att lyssna på dessa sommarpratare då och då :D Vi följer dom inte så, men det är bra att man kan gå tillbaka och lyssna när man känner för det.
  Maten såg verkligen god ut :D Skönt att bara behöva värma på den imorgon.
  Nospussar

  SvaraRadera
 5. Matte har setat och jobbat en del vid datorn och då har hon passat på att lyssna på några sommarpratare. Det är så bekvämt när man kan lyssna på vem och när man vill.
  Maten såg jättegod ut!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. En del sommarpratate är riktigt roliga att höra på. Fast de var nog bättre förr, så det är ju bra att det går och få fram favoriterna igen. Nej det visste jag inte heller om permobilen. Det var bra gjort. Nu har även vi fått regnet men ingen Åskar. Madicken och jag kom halvvägs på promenaden då det kom en störtskur så vi stod under en balkong och vänta. Har röjt o det andra förrådet idaf, det blir tippen någongång nästa vecka. Är inte klar än men de jag blev så glad då jag hittade min gamla pärm med rim ramsor och sånger. Trodde jaf hade kastat den, nu tar jag den på jobbet och lite till. Jippi! Man spar verkligen på sig för varje år. Ha en skön kväll för det ska jag ha./ Gunilla.

  SvaraRadera
 7. Tror säkert att hemtjänsten kan hjälpa dig med att skala potatisen. Min pappa har ju hemtjänst under veckorna iaf, och dom hjälper honom med det ena och det andra, som han behöver hjälp med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skalade den själv. Tog det som dagens finmotoriksträning :)

   Radera
 8. Hade inte heller en susning om att det var Marianne Bernadotte som lanserade permobilen inte heller att det var SAAB som vidareutvecklade elektroniken.
  Den där middagen ser ju inte helt fel ut :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera