Väderprognos för 5 dagar

måndag 20 juli 2015

Måndag...


Jag har sovit dåligt och alldeles för lite. Jag har ont och Amanda tröstade så gott hon kunde. När jag vaknade för tredje gången vid 5-tiden var det lika bra att gå upp.

Jag tog mig en ny runda på SRs arkiv och hittade fler skatter. Denna gång i deras radioteater-arkiv. Det mesta med gamla godingar. Skådespelare från min barndom och långt innan dess. 
Jag hämtade några pjäser att roa mig med. Bland andra Markurels i Wadköping och Karnas Konditori. Jag har både läst böckerna och sett de gamla filmerna, det ska bli roligt att lyssna på dem som radioteater. Intron på Markurels var "Stockholm-Mottala"... Det var ju så rätt länge, många sändningar började så i radions barndom. Kul att dessa finns sparade i arkivet som man kan lyssna på än idag.

Jag minns de gamla svartvita Pilsnerfilmerna från 30-40-50 talen Med stora stjärnor somThor Modén, Adolf Jarl, Åke Söderblom, Nils Poppe, Sickan Carlsson och många, många andra. 
Jag tror att några av dessa gamla filmer finns nyutgivna på DVD. Jag har/hade många på videoband då de sändes i repris på 80- och 90-talet och köpt några serier på DVD på senare år. 

Jag ska inte göra många knop idag. Kött har jag kvar sedan i lördags och lite potatisgratäng finns också till. En ny sallad är snabbt gjort.

Vädret är väl måndag den med av och till. Vi har ca 18-19 grader och solen leker kurragömma bland molnen. Visserligen har det inte kommit nåt regn än, men vem vet om vi inte får en skur endå.

Ha en trevlig början på veckan, fast det är måndag!
 /Julia


16 kommentarer:

 1. Den här sommaren har svårt att komma igång på allvar. Tänk att det alltid finns siare som spår en kanonsommar ungefär i maj. Så även i år. Han bodde visst i nån grotta i Slovakien den här gången. Förut har det varit nån same som spått och nån tysk expert vill jag också minnas. Undrar var de får sina prognoser från.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en bra fråga... Men inte var han bättre än SMHI är idag på sina prognoser ;-)

   Radera
 2. Matte gillade många av de gamla filmerna när hon var liten och även idag nån enstaka gång kan hon se dom.
  Bra med mat att bara värma.
  Hoppas du sover bättre nu inatt.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 3. Hoppas nattsömnen i natt blir bättre. Här har matte sovit men hon tycker i gengäld att det var alldeles för lite med tanke på hur trött hon var/är.
  Skurarna och åskan kom på besök hit under eftermiddagen, men nu är det soligt och fint igen.
  Nospussar

  SvaraRadera
 4. Soligt och 20 plus hela dagen
  Verlligen toppen att få gå tillbaka på sådant man gillat som barn på radio och teve. Vår middag blir lasagne och räcker länge. Måste vara lite lat under semestern
  Jag hoppas du får sova mer i natt
  Kramizar från oss kattor, vovsing och mattar

  SvaraRadera
 5. Matte gillar också gamla filmer från när hon var liten. Hoppas du sussar bättre i natt. Kurrelisvansvift ♥

  SvaraRadera
 6. Hoppas det löser sig med sömnen inatt! Vi är äntligen hemma igen och det är så skönt.Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Skönt med mat att bara värma ibland. Hoppas du får sova bättre inatt. Vi skickade iväg matte till katthemmet en sväng idag men annars har vi mest gosat och tagit det lugnt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Inte kul att sova dåligt , det gör min husse med då och då pga värken :(
  Fast idag tog han igen det med råge !
  Han sov ända till klockan 11:00 *fniss*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh... så skönt det lät, tänk att han kunde sova sååå länge!

   Radera