Väderprognos för 5 dagar

måndag 27 juli 2015

Arg, nej men besviken...


Jag blev så besviken på en av mina grannar (som bor lite längre bort) idag. detta stog i hennes mail till mig för en stund sedan:

...tänkte fråga dig om det är okej att min dotter plockar hallon som växer utmed gångvägen?

Inte att hon skulle plocka av hallonen åt mig för att hjälpa, utan att äta dem själv. Hon fick ett artigt svar tillbaka att mina hallon plockar Hemtjänsten av åt mig. 
Jag är kanske småsint, men jag tycker om hallon ockå och vill gärna äta mina själv, trots att jag inte kan plocka dem på egen hand. 
Jag lär väl se om hon svarar nåt tillbaka.

Det har inte kommit nåt nytt MaterCard med posten, fast jag trodde nog inte att jag skulle få den. Om kortet inte kommer imorrn heller, lär min bank få höra det! Jag vägrar att bli ekonomiskt omyndigförklarad igen! Det räckte mer än väl, de dagar, vid min mans bortgång. 
Nu gäller det att lägga allt på "hold" tills jag kommer åt mina pengar igen.

Vädret är väl sådär. Ömson sol ömsom mulet, mest mulet och termometern har visat runt 20 grader. 
Underhållningen för dagen har Kockarnas Kamp på TV4-Play fått stå för. Kul, men lite under deras värdighet tycker jag. De är dock de duktigaste kockarna vi har och borde nog laga mat istället för att tävla i fåniga "lekar" som vem som skalar räkor, havskräftor och andra skaldjur snyggast och snabbast... Nåja, det är alltid nåt för att få tiden att gå.

Ha en fortsatt fin måndag!
 /Julia
11 kommentarer:

 1. Vissa är bara för mycket. Hon kunde ju istället ha frågat om dottern kunde hjälpa dig med att plocka hallonen så hade du säkert gett henne några som tack. Ja ja ja!
  Hoppas ditt kort kommer i morgon.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 2. Men fy vad oförskämt av din granne, klart du ska ha dina hallon ifred. Tycker du sks byta bank, men tror du inte att Pet kan hjälpa dig ut ur detta så du får känna lugnet igen? Han vet ju vad som sagts ett. Regn och blåsigt idag men 25 +. Kramiz från oss i norr.

  SvaraRadera
 3. Människor är bra underliga ibland!! En gång stod det folk i min trädgård å plockade tulpaner. Jag frågade vad de gjorde? Svar: 'Ja men ni har ju så många'! Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man borde inte bli förvånad, men visst blir man dert ändå....

   Radera
 4. Man får väl i alla fall vara tacksam att hon frågade? Man får inte ha så höga krav nu för tiden. Hoppas du får ditt kort snart. Tror det brukar ta upp till en vecka, om jag minns rätt.

  SvaraRadera
 5. Ja, skönt är väl det att måndagar bara kommer en gång i veckan ;)
  Det hade väl varit en annan sak om hon plockat av hallonen till dig och som tack fått några själv, inte plockar och äter man dom själv utan att tänka på den som faktiskt äger hallonen. Ibland undrar man om folkvettet försvunnit helt.
  Nospussar

  SvaraRadera
 6. Du kan vara glad att dom frågade i alla fall :)
  På min pappas tomt plockas det glatt av hallonen utan att fråga , visst det är vildhallon och visst min pappa har en stor tomt och visst det står i Allemansrätten att man inte kan freda vildhallon och björnbär men ändå *suck*

  SvaraRadera