Väderprognos för 5 dagar

söndag 12 juli 2015

Trist väder...Undrar vart sommaren tog vägen. Inte för att jag klagar över utebliven hetta, men lite sol vore inte helt fel.
Idag har vi sett den minuter i taget och inte haft nåt regn (än), alltid nåt att trösta sig med, men det är tråkigt för alla dem som är semester- och sommarlov- lediga.

Jag har tittat på filmer idag. Jag har ju gott om dem i både DVD och i datorn. Valet föll idag på tre filmkomedier i restaurang världen.Först en charmig fransk komedi om en misslyckad kock, sedan Julie & Julia och som avslutning en av mina favoriter, Who is Killing The Geat Chefs of Europe. En rolig kriminalkomedi som utspelas runt om i Europas huvudstäder.
Nu är väl ögonen fyrkantiga... Jag har glott på film och serier den senaste veckan.

Det är mysigt att se på film som jag kan göra uppehåll i, för att göra lite annat under tiden. Fixa lunch, brygga te och sånt.

Sötaste Amanda busade idag också när M kom från Hemtjänsten. Dagens tajming var perfekt. Jag hade precis ätit min lunch, då hon kom. Så, idag fick jag glass till efterrätt också.

Till hösten, när jag har fått iordning kommer jag att ha frys inne också. Inte bara i friggen, dit jag inte kan ta mig till. Då blir det roligare, men både mat och efterrätter.

Nu sitter jag med en mugg nybryggd te av Tant Augustas blandning och ska äta en mandelkubb till. Jättegott!

Ha en fortsatt skön söndag!
 /Julia

18 kommentarer:

 1. Vi är ju trots allt bara i mitten av juli, så sommaren har fortfarande en chans. Hoppas den tar den. Tror det kommer bli jättebra i stugan när den är iordninggjord.

  SvaraRadera
 2. Nej inte känns det som högsommarvärme, här har vi faktikt tänt i braskaminen i kväll till katternas förtjusning :-), känns så rått och fuktigt i luften. Härligt att du framöver får frys inne i stugan. Tänker ofta på dig och tycker du hanterar din nya livssituation väl, åtminstone det som syns- känns i din blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör ju så gott jag kan. Jag tänker leva vidare på det bästa sättet jag förmår.

   Radera
 3. Åh vad gott det lät med mandelkubb, det har inte matte ätit på många år. Mattes farmor bakade ofta kubb som hon bjöd på.
  Här har vi haft sol större delen av dagen, men även ett par ordentliga skurar och nu är det mest mulet. Matte njuter för fullt nu när det är drygt 20 grader, det tycker hon är purrfekt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Här nere hade vi solsken ända fram till eftermiddags kaffet :)
  Sen blev det helmulet, men inget regn än så länge i alla fall.
  Jag har varit med borta hos Gustav idag med, har spanat på en massa Fjäderkotletter och mumsat gräs :)
  Låter bra att du kommer att få in frysen till hösten, så att du kommer åt glassen :

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Nog kan man undra vart sommaren tagit vägen, sol här fram till middag och sen regn och nu mulet.
  Matte känner en som börjar jobba i morgon efter 4 veckors ledighet, inte kul.
  Vad bra att du kan få in en frys, det underlättar ju mycket.
  Hoppas att du också kan få till det så att du själv kan ta dig ut, det hade varit kanon.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 6. Visst är det trevligt att bara få sitta och glo på tv också ibland. Man bara är och blir samtidigt underhållen, skönt.
  Här har vi lyckats gå ut i skogen och blivit bjuden på en regnskur också, men innan det sken solen och då gräsgosade jag, matte ville inte, hihi.
  Hon plockade blåbär istället och gjorde två minipajer när hon kom hem. Det finns visst en del, men det här plocket blev liksom impuls men nog tror jag att matte och husse kommer njuta. Jag äter helst blåbären icke-tillagade.
  Nospussar

  SvaraRadera
 7. Ja lite sol vill vi gärna ha! Känns som sommaren försvinner lite grann! Nu har vi hittat hem igen, alltid kul hos mormor men skönt hemma! Nosbuffar

  SvaraRadera
 8. Inget regn idag men mulet och varmt och i kvällst fick vi se sola. Toppen att du får in en frys snart, vad mycket gptt du kan ha nära till då. Hoppas du ävem får till det så du kan ta dig ut mer i trädgården. Den misslyckade kocken skulle nog Je gilla . Hur hittaram den? Må så gott för nu och kramiz Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen heter "Comme Un Chef". Den kanske finns i nån affär som säljer DVD-er. Eller på nätet... Kika i din gmails inkorg ;-)

   Radera
  2. Ska göra det! Mjausar från oss alla!

   Radera