Väderprognos för 5 dagar

onsdag 29 juli 2015

Ingen blogg igår...


Jag hade en låg dag igår. Jag har ont och var på mycket dåligt humör och så är det även  idag.
Visserligen kom mitt kort igår, men ingen kod och sedan det gäller att få kortet att fungera också. Vilket innebär att jag måste be någon "annan" att, så fort koden kommer, antingen handla med kortet eller ta ut pengar. Så jag måste finna mig i att vara ekonomiskt omyndigförklarad ett tag till. SUCK...

Hade jag bara vetat hur mycket extra trassel jag skulle få i och med att avsluta vårt gemensamma konto så nära ett månadskifte, då hade jag väntat några veckor med att göra det. Nu har det mesta havererat tillfälligt och jag kan bara hoppas att jag inte missar några betalningar, liksom att jag inte betalar räkningarna mer än en gång.
Jag kan ju inte se de transaktioner som fanns på det gamla kontot, Hade jag bara vetat i förväg att allt skulle "försvinna", hade jag skrivit ut dem. Nu är det en smula kaotiskt, faktiskt.
J*vla bankanställd som inte upplyste mig om allt jag skulle "se upp med" när vi var där! Han hade kunnat bespara mig mycket extra trassel om han bara hade kommit med alla de upplysningar som jag verkligen behövde. Han borde ha vetat och berättat om dem!!!

Nu ska jag fylla i ett X antal nya blanketter för autogiron också. Plus de räkningar som drogs automatiskt via mitt kort måste styras om, så fort jag får kortet att fungera.
Sedan är det F-Kassan, som jag pratade med förra veckan (45 minuter "var god dröj" och olidlig musik för att sedan få en blankett efter en vecka utan returkuvert, för att jag inte kunde ändra kotot via dator). På Skatteverket gick det mycket bättre idag! Jag ringde dem och blev guidad av en snällis och tack vara hans hjälp så kunde jag även ändra F-Kassan!!! Två bekymmer mindre i alla fall.

Nu ska jag äntligen få äta upp min frukost i lugn och ro efter morgonens telefonsamtal till Tele2 och Skatteverket! "Missions Impossible are accomplished" Som Tom Cruise skulla ha sagt ;-) Jag ska kanske se om filmerna... jag har ju de tre första...

Ha en trevlig och förhoppningvis solig onsdag! Här är det mulet, tyvärr.

 /Julia

12 kommentarer:

 1. Trist att du haft en låg dag och att du har ont!! Men inte konstigt med tanke på all onödig irritation och det som hänt dig. Du har hållt fanan högt i din blogg trots sorgen efter din make, beundransvärt tycker jag! Varma hälsningar till dig å Amanda/Lena

  SvaraRadera
 2. Väldigt konstigt att de inte upplyste dig om vad det kunde ställa till med så nära månadsskiftet, de som jobbar på en bank borde veta det.
  Hoppas du har en bättre dag i morgon :-)

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite jobbigt just nu och mycket hade kunnat undvikas med rätt information!!!

   Radera
 3. Vilket krångel men det känns förhoppningsvis som att man kan se ljuset i tunneln, men ropa hej för tidigt, det vågar man ju inte.
  Hoppas i alla fall att du slipper ha så ont.
  Här har vi haft mulet också, och regn till och från, lite som den deppardag ;) men sådana ska man få ha, vi har i alla fall en sån.
  Massa kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågar ingenting förrän mitt kort fungerar igen som det borde!
   Här har jag trassel med elen jut nu, den kommer och går lite som den vill efter ösregnet...

   Radera
 4. Det är bedrövligt av banken tycker vi. Förstår att det sätter sig i kroppen och du får ont. Hoppas att det löser sig snart nu. Hoppas att ni får behålla elen ikväll och att morgondagen blir bätte. Tröstbuffar och kramar

  SvaraRadera
 5. Usch för sådana tummen ner dagar, att det snart löser sig med bankärendena och att du slipper ha ont. Jag undrar om man har samma kod då man byter kort och det är bara och aktivera det nya. Jag bytte från visa till master och har samma. Idag har jag varit ute i solen , omkring 18+ Vid nittontiden kom regnet och det känns skönt i luften. Ta det lilla lugna i kväll det behöver du och Söta fröken! Kramiz Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koden kan man bestämma själv, efter att ha använt deras första gången, om man vill.
   Det beror vilket jag får om jag kommer att ändra på den eller ej, men först måste jag ju få den ;-)

   Radera
  2. Jag förstår vad du menar men jag fick ingen från banken det funkade på en gång. Men hoppas du får höra från dem i morgon.

   Radera
 6. Jisses vilket strul med bankkonto och autogiro och allt vad det heter :(
  Hoppas verkligen det löser sig snart !!

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera