Väderprognos för 5 dagar

onsdag 22 juli 2015

Bakdag...

Idag har jag bakat en kaka till mina gäster som kommer imorrn. Hoppas att "någon" av dem är en gottegris ;-). Min egen finns ju inte längre, så jag får baka till andra när lusten och orken faller på.


Jag bakade Roy Fares Fudge Brownies (< länk till kakan) med egen tryffel. Jag har velat göra den länge, men ville inte göra den bara till mig själv. Den blev nog jättebra och jag hoppas att den ska smaka imorgon. 
Tryffeln var knepigast att göra, jag har aldrig gjort egen tryffel förut. Det var jobbigt att stå upp och hacka mörk choklad. Resten var rätt så enkelt, bara koka upp grädde, hälla över den hackade mörka chokladen, blanda och låta kallna. 
Själva browniesmeten var enklast att fixa till, bara blanda ihop ingredienserna. Lite drygt 20 minuter i ugnen, låta den svalna helt och sedan smeta på tryffeln = klart. Jag hade ingen flingsalt att strö på, så det fick vara. Jag kanske ska investera i en liten burk flingsalt för framtida behov. Det är ju så inne med den, fast vanlig salt gör nog samma nytta i maten och till bakverk har jag aldrig använt flingsalt som dekoration förut...

Nu orkar jag nog inte göra så mycket mer. Hemtjänsten har satt min elrulle på laddning och färdtjänsten är beställd, Jag har talat med banken och de vet att vi kommer. Allt är klart för morgondagens utflykt!

Idag har vädret varit hyggligt. Vi har till och med haft lite sol av och till. Ytterdörren har varit öppen på eftermiddan och Amanda har myst i elrullstolen där ute en stund!

Vi önskar er en fortsatt trevlig onsdag!

 /Julia

12 kommentarer:

  1. Hoppas kakan blir uppskattad. Skönt att du kommer iväg till banken. Det är alltid bra att rensa bland kontona. Med åren samlar man på sig såna man inte behöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju egentligen bara ett konto som ska stängas... tror jag...

      Radera
  2. Matte började nästan samla här, hihi! Ser jättegod ut och då är hon ingen kakälskare precis men vissa är godare än andra och egen tryffel är mums.
    Den lär nog bli uppskattad.

    Kramar & Nospussar

    SvaraRadera
  3. Ja din kaka med tryffeln.ser så mumsig ut så gästerna blir säkert glada i den. Je gillar att göra olika sorters smaker i tryffelväg. Hoppas nu att f.tjänsten kommer i tid i morgon och du får en fin dag. Amanda tycks gilla att ligga på mysiga ställen även ute. Regnet kom under natta som var, och sedan har vi kunnat sitta ute läsa fast vi var nere på stan också. Soligt och varmt. Kramizar från oss alla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon har många mysiga ställen både ute å inne, Söta Fröken ;-)

      Radera
  4. Oj så gott det lät, det kan omöjligt inte bli bra :D Hoppas ni får en trevlig fikastund imorgon :)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Ser smaskig ut den där , säger matte !
    Står ngn burk flingsalt i köks skåpet , men det används inte speciellt ofta vad jag har sett.
    Här var det soligt på förmiddagen men nu tycks det mulna på så det blir väl regn till kvällen kanske ?
    Hoppas allt går bra imorgon med färdtjänst och bank och allt !

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
  6. Kakan ser VÄLDIGT god ut! Matte dreglar lite lätt här..Nosbuffar

    SvaraRadera