Väderprognos för 5 dagar

tisdag 31 mars 2015

Strålande solig tisdag!

 

tuesdaycat

Idag vaknade vi till en klarblå himmel. Det är så mysigt med solsken. Vi behöver massor av den nu på våren! Sötaste Fröken Amanda fick ett ryck och rusade runt på morgonen som en liten kattunge.

Ingen kan gissa att hon är dryga 13 år. Killarna som var här och lagade muggen trodde att hon var en unge. De häpnade när maken berättade hur gammal hon verkligen är. Hon är ju rätt liten till växten och är ganska lätt och är en mycket smidig liten dam. Hon är vårt pälsklädda och tämligen bortskämda barn. Hon får all den uppmärksamhet hon vill ha och behöver. Jag tror inte att hon saknar Smulan lika mycket längre, som jag gör. Smulans fina sten står i fönstret och jag ser den varje gång jag höjer blicken, men där får hon vara kvar. Hon finns liksom här även fysiskt tack vare den. Jag har inte heller ändrat på något i den bildspel som jag har på startsidan. Hon finns ju för alltid kvar i mitt hjärta! Precis som alla de andra som vi har mist före henne.

Nu har min bankande granne bytt ut hammaren mot nån helvetesmaskin som han låter med. Det är nån motordriven mojäng. Jag undrar vad han sysslar med egentligen. Nåja, han måste ju få låta på dagtid oavsett vad jag tycker om saken. Så det är bok i hörlurar idag med.

Detta åt jag till lunch.

20150330_124540

Jag var ju tvungen att äta upp resterna. Maken äter inte “radhusbiff”, medan jag tycker om det. Med lite bacon till blir det jättegott. Visserligen är det lite jobbigt att stå medan jag steker, men det är den väl värt när den är färdig. Amanda tiggde lite och hon fick smaka. Nåja inte blir blodpudding hennes älsklingsrätt precis, men hon åt upp de små smakbitarna hon fick utan lingonsylt.

Nu ska jag vädra ut stekoset och sitta en liten stund i solen under tiden.

Ha en fortsatt trevlig tisdag!

beary_happy_tuesday_pink_teddy_bear /Julia

10 kommentarer:

 1. Hej vännen! Nu äntligen har solen kommit fram hos mig med O den var efterlängtad. Idag åt jag rester från gårdagens lunch men annars så blblir det en lugn dag.
  Kram o nosgos

  SvaraRadera
 2. Har ni haft sol? Vi har inte sett den ens idag!
  Säger matte också att man glömmer aldrig sina små hjärtegryn trots att de är borta.
  Jag har blivit erbjuden sån där sak innan, blodkorv som vi äter här nere men det vägrade jag ens smaka på, örk rent ut sagt. Matte gillade det när hon var liten men nu kan hon inte äta det.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill bara ha det när jag känner för det = har nog blodbrist då ;-)
   Den har skyhög järninnehåll!!! Jag äter det bara nån gång om året.

   Radera
 3. Man blir ju så glad av solen! Härligt med lite kattfnattsrace :-). Matte brukar ha lite gräddfil till blodpuddingen, blir riktigt gott då det blir lite syrligt. Ni kan ju hoppas att grannen inte låter så mycket till helgen utan har gjort det värsta nu Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. DET har jag aldrig provat. Jag borde nog, för det låter gott.
   Vi tror att det är hantverkare som jobbar och dom är väl lediga på helgerna hoppas vi!

   Radera
 4. Nu blir jag lite nyfiken när du skriver Smulans lilla sten, är det en minnessak ni har från henne? Nog ser Amanda ut som rena ungdomen själv :D Så jättesöt.
  Blodpudding äter Laika rå,men inte tillagad :)
  Nospussar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en konstnär som har målat av Smulan på en sten och den är jättefin. Den FINNS i bloggen nånstans, men jag kan lägga upp bilden igen.

   Radera
 5. Här nere har solen mest lyst med sin frånvaro idag med.
  Håller tassarna för att det inte kommer att bankas en massa hos din granne i Påsk!
  Min matte gillar också blodkorv, bacon och lingonsylt , men min husse vägrar att äta det precis som din make :)

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera