Väderprognos för 5 dagar

onsdag 25 mars 2015

Onsdag, halva veckan har gått!

 

wednesday_05

Jag har sovit gott inatt. Skönt att vakna utsövd! Visserligen har jag lite ont, men inte värre än att 2 extra Alvedon hjälper. Jag försöker i det längsta att låta bli ta nåt som är farligare än dem och det går bra. Söta Fröken och jag har busat en hel del innan hon försvann under fleecepläden i min säng för att sova.

Idag har jag roat mig med att läsa kundernas recensioner på MiniInTheBox och häpnat över vissas kommentarer. En beställde 8-10 klockor och tyckte att det var konstigt att h*n fått betala tull mm för dem när h*n hämtade ut sitt paket eller fått varorna hemkörda! Liksom att vissa reagerar för att de får betala extra tull hemma, när de beställer en massa “dyr” elektronik. Det är definitivt inte säljarens fel, utan det är de olika ländernas tullbestämmelser. Självklart vill DHL eller vem det nu är ha betalt för utkörningen också. Många inser inte att gratis frakt inte betyder gratis hemkörning!

Jag vet inte om vi bara har haft tur, men vi har hittills inte behövt betala något extra. I och för sig har vi “bara” beställt två klockor i taget som mest (var sin jättesnygga skelett ur i lite olika modeller, bara för att vi ska veta vilken klocka är vems) på en gång och summan har bara två gånger överstigit 300:- (senast då jag beställde ny säng till Amanda för inte så länge sen bland lite annat och det paketet har inte kommit än). Annars har det bara handlat om mindre summor på max 100:-, typ en klocka för 18:- på blixtrean eller så. Vi har aldrig begärt att få våra varor hemkörda heller, utan maken har hämtat ut dem som inte har fått plats i brevlådan!

Det är underhållande att läsa vad andra kunder tyckte om en viss sak som man funderar på att köpa. Har nåt fått dålig kritik avstår jag hellre.

Hittills har vi varit nöjda med allt vi har köpt utom två ringar, men i ett fall har vi fått en ny ring och i det andra fallet pengarna åter, när de hade skickat fel ringar för andra gången och jag har fått behålla de felaktiga dessutom i båda fallen! Deras kundservice är jättebra att ha att göra med och det är min erfarenhet. Liksom de har svarat på alla mina frågor som jag har ställt till dem.

Jag är jättenöjd med dem och om vi nån gång i framtiden kommer att behöva betala tull och moms, så vet vi om det. Varorna kommer ju från Hongkong och det måste man vara medveten om, men jag tror inte att tullen bryr sig om “småsaker”. Men visst reagerar nog tullen om det står 10 armbandsur på Custom Declarations-lappen på paketets eller brevets utsida, som alltid finns fastklistrat! Det är smartare att beställa en eller några saker i taget. Dom har ju gratis frakt på det mesta, som jag har köpt i alla fall.

Nog med svammel nu. Jag ska återgå till min ljudbok och låta Mendelson stå för musikunderhållningen.

Ha en fortsatt trevlig onsdag!

993wednesday13 /Julia

12 kommentarer:

 1. mjauuu här har det åxå varit lugnt och skönt jag och matte har sovit gott i mattes säng jag gömde mig under täckena och filten så matte fick gå upp och hämta ett täcke till sig själv.
  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Det finns alltid folk som måste klaga och gnälla och oftast för att de inte läser på om sakerna.
  Matte läste för nån vecka sen om en kvinna som beställt en klänning på nätet och när hon fick den såg den inte likadan ut som på bilden. För det första gjorde den det förutom att kvinnan på bilden och hon som köpt en hade väldigt olika figurer, sånt måste man också ta med ju!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man MÅSTE läsa den information som finns, gör man inte det får man skylla sig själv!!!
   Jag såg och läste om det också. HUR kan hon tro att en klänning i storlek 36 ska se lika dan ut i storlek 46 (eller ännu större)...

   Radera
 3. Skönt att du har sovit ordentligt. Intressant är att många inte läser klart utan tar för givet hur det är och sedan blir sura.. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är då det blir fort och fel om man inte läser allt ;-)

   Radera
 4. Om man tror att fri frakt betyder hemkörning kan man nog bli besviken. Kanske är det många som förköper sig för att de tror att inga kostnader tillkommer? Vilken musik av Mendelsohn lyssnar du på? Det finns ju mycket mer än den kända bröllopsmarschen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste nog använda det man har mellan öronen om man ska "importera" det man vill ha!
   Jag tycker om hans kammarmusik och musiken till Shakespeare's Midsommarnattsdröm bland annat.

   Radera
 5. Matte brukar också läsa en del kommentarer om olika produkter folk köpt, en del avgör om matte avstår eller ej. Och visst är det väl tacksamt att man hjälps åt på internet så :D

  SvaraRadera
 6. Ja, det är bra med recensioner, hoppas bara att det inte bara är de arga och missnöjda som skriver. Du vet, hälsan tiger... Då kan det ju bli lite missvisande.
  Kul att du gör så många fina fynd på nätet :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta som skriver har bara bra saker att dela med sig av, sen finns det alltid gnällspikar :)
   Det ÄR kul att kunna köpa saker billigare än hemma, som dessutom är annorlunda. De har ursnygga klockor och smycken billigt till exempel!

   Radera