Väderprognos för 5 dagar

onsdag 4 mars 2015

En grå onsdag!

 

wednesday_05

Det är skönt att få vakna till fågelsång igen. Mysigt att de har börjat sina morgon konserter igen. De har börjat med sina vår bestyr. Hitta sin partner och börja bygga bon för sina små.

Vädret är lika grå som igår. Jag kan inte se det minsta blåa glugg idag heller. Tänk vilken skillnad lite solsken gör för humöret… Nåja, vädret rår vi inte över så det är bara att gilla läget. Det regnar i alla fall inte!

Det hörs mer idag från gubbar och maskiner. Jag såg nyss hur de har ställt ner den lilla bron som går över diket lite längre bort. Jag hann inte med att ta nån bild, men senare kanske. De har lagt den inom synhåll.

Kul att kunna tipsa mina vänner till roliga fynd. Alice gulliga matte fyndade lite skal till sina mobiler billigt också, berättade hon i en kommentar. Det är därför jag oftast har länk till mina bilder. Jag får absolut ingenting för det. De vet inte ens om att jag bloggar om vissa av mina roliga köp. Är jag nöjd eller MISSnöjd med något, så berättar jag om det oftast i bloggen också. Jag har ju tid att titta och leta på olika ställen efter det jag/vi vill ha. Att skapa ett konto hos dem kostar ingenting och man betalar tryggt via Paypal eller betal-kort.

LightInTheBox.com (kläder, även måttbeställt typ fest och brudklänningar, underkläder, skor och annat för både barn, herr och dam och heminredning) och MiniInTheBox.com (smycken, smink, leksaker, teknik och elektronik prylar, dator och mobiltillbehör)  hittade jag av en ren slump, när jag letade efter nåt på nätet i vintras.

Men se upp med fraktkostnader. Mini har så gott som alltid gratis frakt, medan Light tar oftast betalt för frakten. Priset avgörs av vikten på de köpta sakerna. De ger också en blygsam bonus på sakerna man har köpt efter att ha gett sin bedömning i leveransbekräftelsen. Ibland skickar de presentkort på 25:- (Mini) och 40:- (Light) som man kan handla för inom en viss tid. De kommer i ett mail och man får aktivera det själv. Där står också giltighetstid.

Tänk också på att man ibland (om man har otur) får betala tull och moms på sakerna, varorna kommer ju från Hongkong. Hittills har vi sluppit detta, men efter att ha läst kommentarer och bedömningar under varorna vet jag att vissa (många av dem är svenskar) har fått betala extra när det får beställningen. Dessutom kan det tillkomma ganska höga avgifter om man ska få sitt paket hemkört!!! Vi har hämtat ut varor som inte har fått plats i brevlådan på vår vanliga utlämningsställe och sluppit ifrån dessa obehagliga överraskningar. Leveranstiden är ca 20 dagar med vanlig gratisfrakt efter att de har skickat varorna (detta kan dock variera), vilket de gör mellan samma dag som beställningen görs eller upp till en vecka. Uppgifter om detta står också bredvid/under priset.

Hittills har vi varit nöjda med nästan allt vi har köpt och min reklamation har det skött med den äran! Om man har nån fråga om nåt, är det bra att skicka från “rutan” under varan och de svarar snällt. Där kan man få mycket information från de som har ställt frågor tidigare. Du kan fråga på svenska, men oftast får du svar på engelska. Jag har frågat om nåt, när de har varit otydliga i varubeskrivningen några gånger och har alltid fått svar.

Äsch, nu har ni fått en massa svammel igen. Hoppas att ni hade tålamod att läsa. Men jag vill sprida lite av min kunskap till er om var ni kan hitta roliga och billiga saker till er själva eller som present till någon. Nåt att tänka på till nästa jul kanske?

Tack för att ni orkade och ha en fortsatt trevlig piglördag!

beary_happy_wednesday_pink_teddy_bear /Julia

12 kommentarer:

  1. Hej vännen! Här var solen framme en stund på dagen sen kom regnet tur att jag hann hem innan det började med att regna ordentligt.
    Kramisar

    SvaraRadera
  2. Det är alltid lite roligare om solen skiner, man blir piggare. Här sken solen på förmiddagen men sen mulnade det.
    Det är kul att hitta roliga och fina saker på nätet och väldigt bra att få tips på kuliga sidor.
    Hoppas dina nya ringar är fina.

    Kramizar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag med, men det är bara att vääänta tills fredag eftermiddag....

      Radera
  3. Tips på presenter är alltid bra att få. Även om det känns lite långt till julen, så går tiden fort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, men ska man ha klappar därifrån gäller det att vara ute i god tid ;-)

      Radera
  4. Fågelkvitter livar ju upp även en mulen dag! Det är ju toppen att du berättar för oss andra, bra tips tar vi gärna emot! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppades på att ge nån några tips i alla fall.
      Alice matte nappade och handlade igår. Det var då jag tänkte på att lägga ut texten lite mer :)

      Radera
  5. Jättebra med köptips och lite "insider"-information - det finns ju en del fällor, som det där med att alla plötsligt börjar ta mer betalt för frakten. Där kan man bli lite lurad av ett billigt pris för varan, men sedan blir den sammanlagda summan ändå ganska hög på grund av fraktkostnaden.
    Hoppas ni har lika klarblå himmel och strålande solsken som vi här i Skåne i dag - vi är lite sena så det har hunnit bli torsdag :-)
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst finns det fällor om man inte ser upp!
      Speciellt DHL's hemkörningsavgift som många inte tänker på.
      Maken KAN hämta sakerna gratis på postens utlämningsställe lika gärna!
      Sedan kan det tillkomma tull och moms avgifter, men hittills har vi sluppit dom. Vi hade nog tur!

      Radera
  6. Här var det först lite molnigt men sen kom solen och var framme hela dagen. Matte var inte riktigt nöjd med att hon var tvungen att jobba till kl 16 istället för till 13 pga utbildning.
    Min matte har råkat ut för att behöva både betala extra för Postens hantering på Arlanda och tull o moms , då var hon INTE glad. Tullen o momsen hade hon nästan räknat med , men att Posten tog ut en avgift när matte betalat frakten till Sverige redan var hon minst sagt missnöjd med !

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trist att behöva betala frakten två gånger. Undrar varför ni behövde göra det???
      Vi har väl haft tur hittills, inga extra avgifter av nåt slag alls än så länge på varorna från Mini och Light :)
      MEN jag har fått betala tull och moms på ljudböcker från Amazon.com från England!!!

      Radera