Väderprognos för 5 dagar

onsdag 14 januari 2015

Växlande molnighet och plusgrader!

 

wednesday_05

Solen leker kurragömma bland molnen, vi har +2,7 grader och vattenpölarna blir allt fler och större. Jag såg en liten vovve rasta en mycket försiktig matte på gångvägen utanför fönstret. Det riktigt syntes hur halt det var. Jag hoppas att hon har några dobbar under stövlarna, för de behövs verkligen en dag som idag! Skönt att jag inte ska nånstans!

Jag har sovit mycket bättre inatt och jag glömde inte min kvällsmedicin heller! Idag behöver jag nog inga extra smärtstillande. Skönt, fast jag skulle vilja minska på dosen på de starka depåtabletterna, men jag törs inte riktigt. Jag väntar nog några dagar till. Jag vill verkligen att de inte ska behövas, men tyvärr så behöver jag dem fortfarande.

Nåja, tag tar dem så länge som jag måste. Jag ska inte ha ont, säger min duktiga läkare. Jag är så tacksam för att jag har haft henne under alla år sen den första besöket på vårdcentralen 2008. Det finns de som träffar nya läkare vid varje besök.

Amanda var så söt för en stund sen. Hon kom med en liten vit musebus och la den bredvid datorn och sen sprang sin väg. Bara för att lägga en liten grå bredvid när hon kom tillbaka. Sen var det busdags! Vi hade nog lika kul båda två. När hon tröttnade la hon dem, en i taget, i sin lilla igloo, den som alltid står i fotänden i min säng. Det verkade som om hon kunde räkna dem. Hon busade med två omväxlande och hon la båda två i igloon, den ena efter den andra. Nu sitter hon och tittar på pippisarnas live-underhållning runt om i träden från fönsterbrädan.

Jag har solen i ögonen, men tänker inte dra ner rullgardinen. Det är så mysigt med solsken efter den trista och mörka hösten. November var bedrövlig. Den och februari är mina sämsta månader om året. Dem skulle jag stryka ur min kalender om det gick.

Nu till nåt helt annat! Som ni kanske minns, så köpte jag nya påslakanset i bomullssatäng för inte så länge sedan på Jotex super-lunch-rea och vi var jättenöjda med dem. De är jättesköna och vi pratade om att köpa fler när rätt tillfälle kom! Idag fick jag ännu ett erbjudande på 50% ytterligare rabatt på reapriserna under ännu en kort lunchrea mellan klockan 11:00-15:00.

Jag var inte sen med att kika vad de hade på rean. Kanske de hade “mina” påslakan i andra färger, med just den hade de inte. De hade däremot samma sort för extra stora täcken (vi har två så stora duntäcken en för sommarbruk och en för vintern ) och ett annat påslakanset som också var i bomullssatäng. Så jag beställde 1 set av de extra stora och 2 set av de andra och blev glad i kassan. Jag betalade 348,50 för alltsammans. De skulle egentligen ha kostat 997:- utan reapriser och ytterligare lunchrabatt. Bra handlat igen!

Jag hade däremot inte lika mycket tur med H&M. Jag valde ut några plagg från deras rea, men när jag kom till kassan var nästan alla slut. Jag menar hur kan grejerna ta slut på 3 minuter??? Jag blev så arg att jag ville egentligen strunta i alltsammans, men beställde några leggings som jag behöver ändå. (Jag använder dem jämt hemma, leggings och tights är sköna att sitta i.) Jag har betalat för dem med kort, så jag hoppas verkligen att de sickar de beställda varorna och de är i rätt storlek!

Jag känner mig nöjd med dagens inköp trots allt, men är lite sur över att de billiga koftorna var slut när jag kom till kassan. Jag var inne på deras kundservice sida och det var tydligen inte bara jag som hade synpunkter på att just varorna “försvinner” medan man handlar. De hade tagit upp frågan på FAQ-sidan. Då vet jag det till nästa gång, om det blir nån nästa gång! Jag tycker lite att de luras med attraktiva priser på saker som egentligen inte finns.

Nej nu ska jag fixa lite att äta. Det får bli yoghurt med havrefras och banan. Snabbt och enkelt. Min ljudbok är på och jag lyssnar medan jag gör annat under tiden.

Ha en fortsatt jättefin onsdag!

993wednesday13 /Julia

8 kommentarer:

  1. Bra att du kom ihåg dina tabletter igår för det är onödigt att ha extra ont ju men ibland är det lätt att glömma allt möjligt.
    Är de där när man lägger det i sin "kundkorgar" så borde varorna finnas, märkligt sätt!
    Gulliga gulliga Amanda, hon är ju så rolig och söt!

    Kramizar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det tycker jag också, men så är det tydligen inte hos H&M.
      Därför tänker jag nog inte handla där mer, i alla fall inte i deras webshop..
      Det finns ju många andra företag och de gör inte så! Lägger man en vara i kundvagnen så finns den när man ska slutföra köpet några minuter senare!
      Amanda ÄR kul och har många egna idéer!!!

      Radera
  2. Vilket härligt bus! Bra att ha ordning på muslingarna!Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Du hade nog för mycke t för dig den där dagen då du glömde tabletterna, lätt gjort fast jag är glad att du mindes dem i kvällst. Jag beställde också varor från dem en gång och när det var billigt sen när jag tryckte på kundvagnen visade de ordinarie priset. Jag köpte ej något blev så irriterad över detta. Men tycker annars att de har bra kläder. Må så gott och kramar till sötis Amanda och dig från oss, / Gunilla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är tydligen inte ensamma om att bli irriterade på H&M's webshop! Varför skulle de ta upp frågan på sin FAQ-sida annars? Jag gillar deras sortiment också, men jag kommer att handla i butik nästa gång och hålla mig borta från webshopen!
      De har en i vår vanliga köpcentrum.

      Radera
  4. Vad härligt med lite Amanda-bus :D
    Skönt också att inte behöva gå ut, för det är verkligen inte roligt där ute som det är nu.
    Att få samma läkare när man går till doktorn är nog mer än ovanlighet i dagens läge, så det känns upplyftande att höra att du faktiskt fått gå till samma doktor så länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har förstått att det är ovanligt att få samma läkare så länge och vi som går hos henne har det jättebra. Hon är jätteduktig och har jobbat på vårdcentralen länge!

      Radera