Väderprognos för 5 dagar

torsdag 29 januari 2015

Blåsigt och milt!

 

Torsdag 4

Allt mer av snön smälter bort! Skönt att bli av med det vita. Det finns ingen snö kvar på taken och det syns mycket av gräsmattan också. Den har bara några vita fläckar kvar, men det är säkert mycket halt där snön var tilltrampad och som nu består mest av is. Jag såg en liten vovve som rastade sin mycket försiktiga matte gående på grusgången. Jag hoppas verkligen att det smälter undan så folk kan få fäste i gruset.

Jag blev nyfiken på Amandas nyaste “skattgömma” och undersökte den idag, då jag bäddade min säng. Vanligen står igloon ända in i hörnan och där sover Amanda gärna både på dagen och på natten efter att vi har gosat färdigt.

PICT1627

Titta vad jag hittade där inne: tre små skrammel-möss, en lite större musebus som piper när hon leker med den, två pigge-bollar och en vanlig mjuk boll . Efter att jag tog bilden, la jag tillbaka alltsammans och ställde tillbaka igloon där den brukar stå. Vem vet om hon inte håller koll på sina leksaker där inne! Det var roligt att se vad hon hade samlat på sig, men mest var jag nyfiken på om masken också var gömd där. Det var den inte och nu var det några dagar sedan jag såg den sist! Den gömmer hon ordentligt varje gång vi har lekt med den. Mattes älskade Knas-Fia.

Jag har inga direkta planer för dagen annat än att städa lite. Jag har redan passat på att sopa. Idag sov Söta Fröken och missade att jaga sopborsten. Jag ska damma av de svarta ytorna lite senare.

Jag har börjat skriva upp vad jag behöver i matväg för kommande veckan. Ost, lite pålägg, bröd, frukt och några små burkar Gourmet Gold till Amanda.

Jag fortsätter med att lyssna vidare på Aylas äventyr. Jag har ca halva kvar av den femte boken, så den hinner jag nog med idag. Då är det den sista och sjätte romanen kvar att lyssna på om jag inte tar en annan bok och läser med ögonen i mellan. Jag har ju många olästa att välja på!

Vi önskar er alla en trevlig torsdag!

cat-nice-thursday /Julia

6 kommentarer:

 1. Kul att Amanda gömmer leksakerna på olika ställen och det var ingen dålig skattgömma hon hade i sin igloo. Vi är också nyfikna på var hon gömmer sin mask!
  Har snöat en stund hos oss och det kom mycket men allt är borta lika snabbt igen.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, maskens gömme är en gåta, än så länge i alla fall ;-)

   Radera
 2. Hej vännen! Här har snön åxå försvunnit o det är jätteskönt men det är nog halkigt så man får gå försiktigt så man inte halkar omkull.
  Kramisar

  SvaraRadera
 3. Nu borde du kunna ta dig ut igen, skönt! Härlig gömma Amanda har, just nu har vi gömt våra saker så bra så att mössen är slut! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tips till er matte ;-)
   Jag har köpt de små vita och ljusgrå mössen på ICA åt Amanda, de är i 4-pack med två av varje färg, hon älskar dom.

   Radera