Väderprognos för 5 dagar

torsdag 8 januari 2015

Torsdag och grönt igen!

 

vaderfen53

Idag vaknade jag till regnsmatter. Dagen började med ösregn, som sköljde bort allt snö som kom natten till igår. Nu är det grönt igen utanför. Vi har +2,4 grader och jag kommer i alla fall inte sakna det vita. Tvärt om, det är lättare att ta mig nånstans utan det vita. Visserligen lyser den upp lite, men det är bättre utan.

Nu börjar jag få ordning på bordet igen. Vissa längre sladdar har jag gömt bakom skrivaren, men det finns gott om dem ändå. Jag behöver definitivt flera kartonger att ha småprylar i, men det ska vi skaffa nästa gång vi är iväg för att handla. Jag tror att det räcker med två stycken. Vi får se om vi ska köpa dem eller om jag kan få dem i skoaffären om jag ber vackert. De bör ha många över som bara ska kastas ändå och storleken är perfekt på dem för mina behov. Det kostar ju inget att fråga i alla fall!

Ja såg att jag måste damma av alla svarta ytor, de är gråa igen. Vem vet vart all damm kommer ifrån, men på de svarta syns det alltför väl. Äsch, det är snabbt gjort. Amanda går miste om den Stora Jakten på Sopborsten denna vecka, eftersom snabeldraken gjorde ett bra jobb då vi bytte gardinen förra helgen, eller rättare sagt Maken gjorde ju jobbet och det gjorde han jättebra. Amanda älskar när jag ska sopa golvet, vi har gjort en överenskommelse, hon och jag. Hon får jaga den först och sen kan jag sopa ifred sedan. Så här går det fortare och jag blir inte irriterad på henne heller.

Jag har gjort mina morgonövningar, resten gör jag allt eftersom under dagen. Annars har jag inga måsten. Jag ska bara göra det som jag alltid gör. Läser, lyssnar på musik och kanske spelar lite kort också. Det var ett tag sedan jag gjorde det. Jag har ju läst med ögonen på sista tiden och när jag gör det, kan jag inte göra annat än lyssna på musik samtidigt. Lyssnar jag på en bok, då är det fritt fram med kortspel under tiden.

Jag har tagit fram en hög med DVD-filmer också att titta på vid tillfälle. Några av dem vill nog maken också se, vi kanske ser nån eller några i helgen. Vi har tappat traditionen med att se en engelsk deckare på fredagskvällarna.

Det gjorde alltid vi när de följde med som “bilaga” till kvällstidningarna. Men nu är de serierna slut sedan länge, så vi får ta de filmer och deckare som finns hemma. Vi lär se om det blir några fler av dem igen. Vi har ju gott om DVD-er att titta på ändå.

Vi önskar er alla en torr, trevlig och solig dag!

9thursday20 /Julia

7 kommentarer:

 1. Hej vännen! Här har det regnat hela natten o det ska fortsätta hela dagen idag med. Skönt när man börjar komma iordning så allt som ligger ivägen kommer att bli mera ordning på. Jag vet själv hur det är för jag har fått rensa i min bokhylla flera ggr. Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du borde väl veta som flyttade för inte sååå länge sedan :)

   Radera
 2. Åh, har ni grönt ute nu? Här har det regnat på snön så det har bildats blankis överallt med lite vatten på, så det går knappt att ta sig fram.
  Skönt att du nästan fått ordning på bordet igen. Hoppas det går bra i skoaffären och att de har några kartonger över.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju + grader och haft hela dan (nu har vi +4,7 grader!!!), men visst kan det vara glashalt på kalla asfalterade vägar. Vi har bara grusvägar här i "byn".

   Radera
 3. Ja det där dammet har en förmåga att föröka sig kraftigt hela tiden säger matte. Hjälper nog till också när vi fyrbenta busar och springer så det yr omkring, hihi!
  Skönt att kunna skifta mellan öron och ögonläsning!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst hjälper ni till med att röra upp dammet! Omväxling är alltid trevligt :)

   Radera
 4. Hoppas ni får så många kartonger ni behöver :) De är verkligen bra till det mesta, här förvaras också en hel del i skokartonger.
  Här är också snön borta, vi som hoppades att den skulle ligga kvar.
  Nospussar och hoppas på härligare väder imorgon :D

  SvaraRadera